Budincă de tăiței cu brânză și stafide de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr brânză de vaci/urdă/ricotta
  • 4 ouă
  • 100 gr stafide aurii FineLife
  • 150 gr tăiței cuiburi FineLife
  • 100 gr zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 coajă rasă de la 1 lămâie
  • 2 lingură pesmet
  • 25 gr unt
  • 1 esență de rom
  • 1 linguriţă sare
Găsește magazinul apropiat

        Mod de preparare Budincă de tăiței cu brânză și stafide

Umplem o oală cu apă caldă și o punem pe foc. Când începe sa fiarbă, adăugăm sarea și tăițeii cuiburi FineLife.

Îi fierbem 3 minute, nu mai mult, apoi îi scurgem și îi trecem rapid printr-un jet de apă rece. Îi lăsăm să se răcească și să se scurgă foarte bine.

Punem stafidele aurii într-un vas, le acoperim cu apă caldă și 2 linguri de rom. Daca nu aveți rom, îl puteți înlocui cu 1-2 lingurițe de esență de rom. Le lăsăm la înmuiat 15 minute.

Punem brânza, bine scursă, într-un vas.

Separăm gălbenușurile de albușuri.

Punem gălbenușurile în vasul cu brânza, adăugăm zahărul, extractul de vanilie, coaja rasa de lămâie, tăițeii scurși și amestecăm până la omogenizare.

Adaugam stafidele bine scurse și stoarse de lichidul în exces și amestecăm din nou până obținem o compoziție bine legată.

Mixăm albușurile foarte bine și apoi le adăugăm treptat, lingură cu lingură, în amestecul de brânză și paste. Amestecăm cu grijă, de jos în sus.

Tapetăm forma cu unt și pesmet și adăugăm compoziția.

Acoperim uniform suprafața budincii cu cele 2 linguri de pesmet, iar din loc în loc, punem cele 25 g unt, rupt în bucățele mici.

Coacem budinca în cuptorul preîncăzlit la 180°C, pentru 40 de minute, apoi scoatem tava din cuptor.

Lăsăm budinca în tavă 15 minute, apoi o răsturnăm pe un platou.

Dupa ce s-a răcit puțin, o pudrăm cu zahăr pudră vanilat, o tăiem în bucăți și o servim.

 

 

Mulțumim Laurei pentru această rețetă delicioasă!

Poftă bună!

 

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Laura Adamache continuă seria de gustări dintre mese cu o incursiune în copilărie. Pufoasă și ușor de preparat, budinca cu tăiței ca la mama acasă este cu siguranță un desert care se regăsea pe mesele multora dintre noi atunci când eram mici. Haideți să redescoperim gustul copilăriei și să o preparăm și noi pentru cei dragi! 

Tiramisù cu piersici

Luna aceasta, Laura Adamache ne propune un tiramisù cu piersici în compot, fără ouă, lejer și delicios, dar mai ales foarte ușor de făcut.

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu ciuperci și ardei copt

Un preparat savuros și plin de arome. Salata de vinete cu ciuperci și ardei copt se pregătește foarte ușor, așa că încearcă și tu rețeta povestită p...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete Baba Ganouj/ Baba Ganoush - rețetă libaneză

Cu un plus de ingrediente față de salata de vinete tradițională, Baba Ganoush este rețeta indiană cu o textură deosebită și un gust extrem de aromat da...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu maioneză

Cu toții cunoaștem gustul clasic al salatei de vinete cu maioneză adăugată. O rețetă extrem de gustoasă și foarte ușor de pregătit. Urmărește rețe...

Vezi rețeta completă