Budincă de tăiței cu brânză și stafide de la Laura Adamache

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 8 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 500 gr brânză de vaci/urdă/ricotta
  2. 4 ouă
  3. 100 gr stafide aurii FineLife
  4. 150 gr tăiței cuiburi FineLife
  5. 100 gr zahăr
  6. 1 linguriţă extract de vanilie
  7. 1 coajă rasă de la 1 lămâie
  8. 2 lingură pesmet
  9. 25 gr unt
  10. 1 esență de rom
  11. 1 linguriţă sare

Mod de preparare Budincă de tăiței cu brânză și stafide

Umplem o oală cu apă caldă și o punem pe foc. Când începe sa fiarbă, adăugăm sarea și tăițeii cuiburi FineLife.

Îi fierbem 3 minute, nu mai mult, apoi îi scurgem și îi trecem rapid printr-un jet de apă rece. Îi lăsăm să se răcească și să se scurgă foarte bine.

Punem stafidele aurii într-un vas, le acoperim cu apă caldă și 2 linguri de rom. Daca nu aveți rom, îl puteți înlocui cu 1-2 lingurițe de esență de rom. Le lăsăm la înmuiat 15 minute.

Punem brânza, bine scursă, într-un vas.

Separăm gălbenușurile de albușuri.

Punem gălbenușurile în vasul cu brânza, adăugăm zahărul, extractul de vanilie, coaja rasa de lămâie, tăițeii scurși și amestecăm până la omogenizare.

Adaugam stafidele bine scurse și stoarse de lichidul în exces și amestecăm din nou până obținem o compoziție bine legată.

Mixăm albușurile foarte bine și apoi le adăugăm treptat, lingură cu lingură, în amestecul de brânză și paste. Amestecăm cu grijă, de jos în sus.

Tapetăm forma cu unt și pesmet și adăugăm compoziția.

Acoperim uniform suprafața budincii cu cele 2 linguri de pesmet, iar din loc în loc, punem cele 25 g unt, rupt în bucățele mici.

Coacem budinca în cuptorul preîncăzlit la 180°C, pentru 40 de minute, apoi scoatem tava din cuptor.

Lăsăm budinca în tavă 15 minute, apoi o răsturnăm pe un platou.

Dupa ce s-a răcit puțin, o pudrăm cu zahăr pudră vanilat, o tăiem în bucăți și o servim.

 

 

Mulțumim Laurei pentru această rețetă delicioasă!

Poftă bună!

Alte Idei practice și simple pentru acasă, rețete și sfaturi utile vă așteaptă pe site-ul LaDoiPași