Orez risotto cu ardei copți

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 200 gr ceapă albă
  • 500 gr roșii cuburi
  • 1.3 l supă de legume
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr pătrunjel
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se taie mărunt. Uleiul se încinge într-o tigaie, se sotează ceapa  până când capătă o culoare galben aurie. Peste ceapă se adaugă orezul și se amestecă timp de un minut. Am adăugat vinul alb și am lăsat să se evapore, la foc potrivit.

Peste orez se pun ardeii tăiați julien, roșiile cuburi și un litru de supă. Orezul se dă în clocot și se transferă într-un vas ceramic pentru cuptor.

Cuptorul se încălzește la temperatura  de 180o Celsius. Vasul se acoperă și se introduce în cuptor timp de aproximativ 25 minute.

Cand orezul este gatit, se adaugă restul de supă fierbinte și pătrunjel tăiat mărunt. Se amestecă și se lasă timp de aproximativ 5 - 7 minute.

 

Poftă bună!

 Special pentru zilele răcoroase de toamnă ţi-am pregătit o reţetă de risotto cu ardei copţi!

 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Plăcintă cu brânză

Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și nou...

Vezi rețeta completă

Tiramisu

Tiramisu este printre cele mai celebre deserturi din lume. Faima lui a depășit de mult granițele Italiei și acum îl putem savura în orice colț de lume....

Vezi rețeta completă

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă