Orez risotto cu ardei copți

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 200 gr ceapă albă
  • 500 gr roșii cuburi
  • 1.3 l supă de legume
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr pătrunjel
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se taie mărunt. Uleiul se încinge într-o tigaie, se sotează ceapa  până când capătă o culoare galben aurie. Peste ceapă se adaugă orezul și se amestecă timp de un minut. Am adăugat vinul alb și am lăsat să se evapore, la foc potrivit.

Peste orez se pun ardeii tăiați julien, roșiile cuburi și un litru de supă. Orezul se dă în clocot și se transferă într-un vas ceramic pentru cuptor.

Cuptorul se încălzește la temperatura  de 180o Celsius. Vasul se acoperă și se introduce în cuptor timp de aproximativ 25 minute.

Cand orezul este gatit, se adaugă restul de supă fierbinte și pătrunjel tăiat mărunt. Se amestecă și se lasă timp de aproximativ 5 - 7 minute.

 

Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

 Special pentru zilele răcoroase de toamnă ţi-am pregătit o reţetă de risotto cu ardei copţi!

 

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă