Orez risotto cu ardei copți

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 200 gr ceapă albă
  • 500 gr roșii cuburi
  • 1.3 l supă de legume
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr pătrunjel
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se taie mărunt. Uleiul se încinge într-o tigaie, se sotează ceapa  până când capătă o culoare galben aurie. Peste ceapă se adaugă orezul și se amestecă timp de un minut. Am adăugat vinul alb și am lăsat să se evapore, la foc potrivit.

Peste orez se pun ardeii tăiați julien, roșiile cuburi și un litru de supă. Orezul se dă în clocot și se transferă într-un vas ceramic pentru cuptor.

Cuptorul se încălzește la temperatura  de 180o Celsius. Vasul se acoperă și se introduce în cuptor timp de aproximativ 25 minute.

Cand orezul este gatit, se adaugă restul de supă fierbinte și pătrunjel tăiat mărunt. Se amestecă și se lasă timp de aproximativ 5 - 7 minute.

 

Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

 Special pentru zilele răcoroase de toamnă ţi-am pregătit o reţetă de risotto cu ardei copţi!

 

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă