Tocăniţă de dovleac

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1200 gr dovleac
  • 300 gr cartofi
  • 50 gr praz
  • 1 legătură ceapă verde
  • 600 ml supă de zarzavat
  • 50 gr căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură boabe de gâu
  • 1 vârf de cuţit chilly
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 vârf de cuţit Sare
  • 1 vârf de cuţit Piper
Găsește magazinul apropiat

Tăiaţi un capac din partea de sus a dovleacului şi îndepărtaţi cu o lingură miezul şi seminţele, lăsând o margine de 1-1.5 cm grosime. Aveţi grijă să nu spargeţi coaja tare.

Spălaţi cartofii şi tăiaţii în jumătăţi, curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiaţi-l rondele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Puneţi 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare şi prăjiţi puţin usturoiul. Adăugaţi cartofii, miezul de dovleac tăiat cubuleţe, ceapa verde, prazul, grâul şi lăsaţi să se călească pentru scurt timp.

Turnaţi supa fierbinte şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când cartofii sunt fragezi. Condimentaţi cu sare, piper, chilly şi adăugaţi pătrunjel verde tocat. Turnaţi supa fierbinte în dovleacul scobit, înainte de servire şi acoperiţi-l cu capacul  de dovleac.

Pentru zilele în care ne dorim o mâncare specială, uşor de făcut şi doar cu legume.

Salată de orez cu creveți și avocado

De când mă știu, sunt îndrăgostită de orice rețetă care conține orez. De la minunatul orez cu lapte, rețeta copilăriei, până la salatele de orez. ...

Vezi rețeta completă

Top 5 rețete cu ouă - ce preparate delicioase poți face din ouă

De la o simplă omletă, până la preparate culinare deosebite, oul este alimentul ce poate fi pregătit într-o varietate de feluri. Poate fi ingredientul pri...

Vezi rețeta completă

Ciorba de potroace - remediu natural pentru sănătatea organismului

Ciorba de potroace este cel mai bun aliment remediu după o noapte de petrecere, cu excese culinare. Este ciorba delicioasă în diminețile târzii, care te aj...

Vezi rețeta completă

Cozonac cu halva și nucă - Laura Adamache

Vezi rețeta completă