Tocăniţă de dovleac

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1200 gr dovleac
  • 300 gr cartofi
  • 50 gr praz
  • 1 legătură ceapă verde
  • 600 ml supă de zarzavat
  • 50 gr căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură boabe de gâu
  • 1 vârf de cuţit chilly
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 vârf de cuţit Sare
  • 1 vârf de cuţit Piper
Găsește magazinul apropiat

Tăiaţi un capac din partea de sus a dovleacului şi îndepărtaţi cu o lingură miezul şi seminţele, lăsând o margine de 1-1.5 cm grosime. Aveţi grijă să nu spargeţi coaja tare.

Spălaţi cartofii şi tăiaţii în jumătăţi, curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiaţi-l rondele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Puneţi 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare şi prăjiţi puţin usturoiul. Adăugaţi cartofii, miezul de dovleac tăiat cubuleţe, ceapa verde, prazul, grâul şi lăsaţi să se călească pentru scurt timp.

Turnaţi supa fierbinte şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când cartofii sunt fragezi. Condimentaţi cu sare, piper, chilly şi adăugaţi pătrunjel verde tocat. Turnaţi supa fierbinte în dovleacul scobit, înainte de servire şi acoperiţi-l cu capacul  de dovleac.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Pentru zilele în care ne dorim o mâncare specială, uşor de făcut şi doar cu legume.

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă