Tocăniţă de dovleac

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

8 Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 1200 gr dovleac
  2. 300 gr cartofi
  3. 50 gr praz
  4. 1 legătură ceapă verde
  5. 600 ml supă de zarzavat
  6. 50 gr căţei de usturoi
  7. 1 lingură ulei
  8. 1 lingură boabe de gâu
  9. 1 vârf de cuţit chilly
  10. 1 legătură pătrunjel proaspăt
  11. 1 vârf de cuţit Sare
  12. 1 vârf de cuţit Piper

Tăiaţi un capac din partea de sus a dovleacului şi îndepărtaţi cu o lingură miezul şi seminţele, lăsând o margine de 1-1.5 cm grosime. Aveţi grijă să nu spargeţi coaja tare.

Spălaţi cartofii şi tăiaţii în jumătăţi, curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiaţi-l rondele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Puneţi 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare şi prăjiţi puţin usturoiul. Adăugaţi cartofii, miezul de dovleac tăiat cubuleţe, ceapa verde, prazul, grâul şi lăsaţi să se călească pentru scurt timp.

Turnaţi supa fierbinte şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când cartofii sunt fragezi. Condimentaţi cu sare, piper, chilly şi adăugaţi pătrunjel verde tocat. Turnaţi supa fierbinte în dovleacul scobit, înainte de servire şi acoperiţi-l cu capacul  de dovleac.