Tocăniţă de dovleac

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1200 gr dovleac
  • 300 gr cartofi
  • 50 gr praz
  • 1 legătură ceapă verde
  • 600 ml supă de zarzavat
  • 50 gr căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură boabe de gâu
  • 1 vârf de cuţit chilly
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 vârf de cuţit Sare
  • 1 vârf de cuţit Piper
Găsește magazinul apropiat

Tăiaţi un capac din partea de sus a dovleacului şi îndepărtaţi cu o lingură miezul şi seminţele, lăsând o margine de 1-1.5 cm grosime. Aveţi grijă să nu spargeţi coaja tare.

Spălaţi cartofii şi tăiaţii în jumătăţi, curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiaţi-l rondele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Puneţi 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare şi prăjiţi puţin usturoiul. Adăugaţi cartofii, miezul de dovleac tăiat cubuleţe, ceapa verde, prazul, grâul şi lăsaţi să se călească pentru scurt timp.

Turnaţi supa fierbinte şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când cartofii sunt fragezi. Condimentaţi cu sare, piper, chilly şi adăugaţi pătrunjel verde tocat. Turnaţi supa fierbinte în dovleacul scobit, înainte de servire şi acoperiţi-l cu capacul  de dovleac.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Pentru zilele în care ne dorim o mâncare specială, uşor de făcut şi doar cu legume.

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă