Tocăniţă de dovleac

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1200 gr dovleac
  • 300 gr cartofi
  • 50 gr praz
  • 1 legătură ceapă verde
  • 600 ml supă de zarzavat
  • 50 gr căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură boabe de gâu
  • 1 vârf de cuţit chilly
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 vârf de cuţit Sare
  • 1 vârf de cuţit Piper
Găsește magazinul apropiat

Tăiaţi un capac din partea de sus a dovleacului şi îndepărtaţi cu o lingură miezul şi seminţele, lăsând o margine de 1-1.5 cm grosime. Aveţi grijă să nu spargeţi coaja tare.

Spălaţi cartofii şi tăiaţii în jumătăţi, curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiaţi-l rondele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Puneţi 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare şi prăjiţi puţin usturoiul. Adăugaţi cartofii, miezul de dovleac tăiat cubuleţe, ceapa verde, prazul, grâul şi lăsaţi să se călească pentru scurt timp.

Turnaţi supa fierbinte şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când cartofii sunt fragezi. Condimentaţi cu sare, piper, chilly şi adăugaţi pătrunjel verde tocat. Turnaţi supa fierbinte în dovleacul scobit, înainte de servire şi acoperiţi-l cu capacul  de dovleac.

Pentru zilele în care ne dorim o mâncare specială, uşor de făcut şi doar cu legume.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Biscuiții lui Moș Crăciun

Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...

Vezi rețeta completă

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă