Chec cu mere și scorțișoară

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 8 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 2 Ouă
  2. 2 Mere
  3. 100 gr Unt
  4. 180 gr Zahăr
  5. 1 linguriţă Scorţişoară
  6. 200 gr Făină albă
  7. 120 ml Lapte
  8. 10 gr Praf de copt
  9. 1 linguriţă Esenţă de vanilie

Chech-ul cu mere și scorțișoară este un desert inedit cu care îți poți surprinde familia fără să petreci ore în șir în bucătărie. Cubulețele de mere se combină perfect cu scorțișoara și aluatul fraged, iar crusta de deasupra din mere, zahăr și scorțișoara este „cireașa de pe tort” a acestei rețete.

La Lena îți explică pas cu pas cum îl poți pregăti.

Primul pas este pregătirea tăvii și tapetarea ei cu hârtie de copt. Într-un bol separat amestecați făina și praful de copt. Într-un alt vas curățați merele și tăiați-le cubulețe. Peste mere, adăugați 1 linguriță de scorțișoară și 60g de zahăr alb sau brun. Acesta va fi crocantul de mere.

Acum începeți mix-ul aluatului. Amestecați într-un bol untul moale cu 120 g de zahăr și adăugați pe rând ouăle. Turnați laptele și esența de vanilie și mixați-l din nou. Puneți peste făina și praul de copt din vasul anterior. Amestecați din nou aluatul până acesta devine omogen.

Urmează etapa a treia, și anume așezarea în tavă a ingredientelor. Mai intâi nivelați jumătate din tava de cop cu aluat. Distribuiți apoi uniform jumătate din merele cubulețe cu scorțișoară. Turnați restul de aluat și îl distribuiți uniform cu lingura. Urmează ultimul strat de crocant de mere.

Chechul este deja gata de băgat la cuptor