Chec cu mere și scorțișoară

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 2 Ouă
  • 2 Mere
  • 100 gr Unt
  • 180 gr Zahăr
  • 1 linguriţă Scorţişoară
  • 200 gr Făină albă
  • 120 ml Lapte
  • 10 gr Praf de copt
  • 1 linguriţă Esenţă de vanilie
Găsește magazinul apropiat

Chech-ul cu mere și scorțișoară este un desert inedit cu care îți poți surprinde familia fără să petreci ore în șir în bucătărie. Cubulețele de mere se combină perfect cu scorțișoara și aluatul fraged, iar crusta de deasupra din mere, zahăr și scorțișoara este „cireașa de pe tort” a acestei rețete.

La Lena îți explică pas cu pas cum îl poți pregăti.

Primul pas este pregătirea tăvii și tapetarea ei cu hârtie de copt. Într-un bol separat amestecați făina și praful de copt. Într-un alt vas curățați merele și tăiați-le cubulețe. Peste mere, adăugați 1 linguriță de scorțișoară și 60g de zahăr alb sau brun. Acesta va fi crocantul de mere.

Acum începeți mix-ul aluatului. Amestecați într-un bol untul moale cu 120 g de zahăr și adăugați pe rând ouăle. Turnați laptele și esența de vanilie și mixați-l din nou. Puneți peste făina și praul de copt din vasul anterior. Amestecați din nou aluatul până acesta devine omogen.

Urmează etapa a treia, și anume așezarea în tavă a ingredientelor. Mai intâi nivelați jumătate din tava de cop cu aluat. Distribuiți apoi uniform jumătate din merele cubulețe cu scorțișoară. Turnați restul de aluat și îl distribuiți uniform cu lingura. Urmează ultimul strat de crocant de mere.

Chechul este deja gata de băgat la cuptor

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

La Lena îți recomandă o rețetă simplă și de efect, pentru când ai nevoie de „ceva dulce” în casă.  Ingredientele le poți lua din magazinul tău LaDoiPaşi!

Ciorba de potroace - remediu natural pentru sănătatea organismului

Ciorba de potroace este cel mai bun aliment remediu după o noapte de petrecere, cu excese culinare. Este ciorba delicioasă în diminețile târzii, care te aj...

Vezi rețeta completă

Cozonac cu halva și nucă - Laura Adamache

Vezi rețeta completă

Rețetă sarmale - cum să faci cele mai bune sarmale pentru masa de sărbători

Nu mai este foarte mult timp până când gospodinele vor începe pregătirile pentru mesele festive de sărbători. Și pentru că de pe masa românilor nu lip...

Vezi rețeta completă

Spaghete cu roșii uscate și oregano - Rețetă de la Laura Adamache

Cu doar câteva ingrediente, obținem o rețetă de paste absolut minunata! Este incredibil cât sunt de gustoase aceste spaghete cu roșii uscate. Gustul dulce...

Vezi rețeta completă