Cheesecake fără coacere cu dulceață de afine - de Laura Adamache

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 6 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 250 gr biscuiți digestivi
  2. 100 gr unt topit rece
  3. 1 lingură cacao
  4. 1 linguriţă rasă scorțisoară macinată Fine Life
  5. 250 gr brânză mascarpone
  6. 200 ml smântană naturală pentru frișcă
  7. 60 gr zahar pudră
  8. 3 lingură lapte
  9. 8 gr gelatină foi
  10. 350 gr dulceață de afine Fine Life
  11. 2 lingură apă
  12. 4 gr gelatină foi

Laura a preparat prăjitura folosind o formă rotundă cu margini detașabile de 18cm diatmetru.

Cum se face baza de biscuiți cu unt pentru cheesecake?

 

Punem în robot biscuiții, adăugăm untul topit rece, cacaua și scorțisoara măcinată. Mixăm până când obținem o consistență omogenă.

Fixăm cercul de cofetărie pe un platou, adăugăm compoziția blatului și o presăm bine cu o lingură până obținem un strat compact și uniform.

Punem blatul în frigider pentru cca 30 de minute.

Crema de mascarpone și frișca – Preparare pas cu pas

 

Punem foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă și le acoperim cu apă rece. Le lăsăm la înmuiat 10 minute.

Punem brânza mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudră și mixăm până devine cremoasă (cca 2-3 minute).

Mixăm smântâna naturală pentru frișcă (smântâna trebuie să fie foarte rece, așadar o ținem în frigider pentru minim 2 ore înainte de a o mixa) până capătă o consistență cremoasă, nu mai mult.

Adăugăm frișca peste mascarpone și amestecăm până la omogenizare.

Încălzim, pe foc mic, 3 linguri de lapte, stingem focul și adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.

Punem peste gelatină, 2-3 linguri din crema de frișcă și mascarpone și amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obținut în vasul cu cremă de mascarpone și frișca rămasă.

Amestecăm până la omogenizare.

Scoatem din frigider blatul de biscuiți și adăugăm umplutura de mascarpone și frișcă.

O nivelăm cu grijă și introducem din nou cheesecake-ul în frigider pentru minim 60 de minute.

Topping de dulceață de afine  - Preparare pas cu pas

 

Punem foile de gelatină la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.

Punem dulceața de afine Fine Life într-o crăticioară, adăugam apă și amestecăm.

O fierbem cca 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse.

Amestecăm până cand gelatina este complet topită. Lăsăm dulceața să se răcească complet, apoi o adăugăm pe deasupra deliciosului nostru cheesecake.

Punem din nou cheesecake-ul în frigider, pentru cca 1-2 ore, sau până când stratul de dulceață s-a întărit.

Îl feliem și servim cu multă poftă, este un desert de vară fabulos! Vă aștept să îl încercați.

 

Poftă bună!