Cheesecake fără coacere cu dulceață de afine - de Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 250 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt topit rece
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriţă rasă scorțisoară macinată Fine Life
  • 250 gr brânză mascarpone
  • 200 ml smântană naturală pentru frișcă
  • 60 gr zahar pudră
  • 3 lingură lapte
  • 8 gr gelatină foi
  • 350 gr dulceață de afine Fine Life
  • 2 lingură apă
  • 4 gr gelatină foi
Găsește magazinul apropiat

Laura a preparat prăjitura folosind o formă rotundă cu margini detașabile de 18cm diatmetru.

Cum se face baza de biscuiți cu unt pentru cheesecake?

 

Punem în robot biscuiții, adăugăm untul topit rece, cacaua și scorțisoara măcinată. Mixăm până când obținem o consistență omogenă.

Fixăm cercul de cofetărie pe un platou, adăugăm compoziția blatului și o presăm bine cu o lingură până obținem un strat compact și uniform.

Punem blatul în frigider pentru cca 30 de minute.

Crema de mascarpone și frișca – Preparare pas cu pas

 

Punem foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă și le acoperim cu apă rece. Le lăsăm la înmuiat 10 minute.

Punem brânza mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudră și mixăm până devine cremoasă (cca 2-3 minute).

Mixăm smântâna naturală pentru frișcă (smântâna trebuie să fie foarte rece, așadar o ținem în frigider pentru minim 2 ore înainte de a o mixa) până capătă o consistență cremoasă, nu mai mult.

Adăugăm frișca peste mascarpone și amestecăm până la omogenizare.

Încălzim, pe foc mic, 3 linguri de lapte, stingem focul și adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.

Punem peste gelatină, 2-3 linguri din crema de frișcă și mascarpone și amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obținut în vasul cu cremă de mascarpone și frișca rămasă.

Amestecăm până la omogenizare.

Scoatem din frigider blatul de biscuiți și adăugăm umplutura de mascarpone și frișcă.

O nivelăm cu grijă și introducem din nou cheesecake-ul în frigider pentru minim 60 de minute.

Topping de dulceață de afine  - Preparare pas cu pas

 

Punem foile de gelatină la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.

Punem dulceața de afine Fine Life într-o crăticioară, adăugam apă și amestecăm.

O fierbem cca 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse.

Amestecăm până cand gelatina este complet topită. Lăsăm dulceața să se răcească complet, apoi o adăugăm pe deasupra deliciosului nostru cheesecake.

Punem din nou cheesecake-ul în frigider, pentru cca 1-2 ore, sau până când stratul de dulceață s-a întărit.

Îl feliem și servim cu multă poftă, este un desert de vară fabulos! Vă aștept să îl încercați.

 

Poftă bună!

Laura Adamache a făcut o vizită magazinelor LaDoiPași și a găsit ingredientele perfecte pentru un cheesecake răcoritor. Ușor de preparat, prăjitura e numai bună de savurat alături de cei dragi în zilele căldurose din luna lui cuptor.

Cheesecake fără coacere, atât de bun și de rapid de făcut, este prăjitura noastră preferată în zilele calde de vară. Nici nu vă mai spun de câte ori această prăjitură cu brânză, fără coacere, m-a scos din încurcatură atunci când aveam câte o masă de organizat

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Biscuiții lui Moș Crăciun

Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...

Vezi rețeta completă

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă