Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Laura a preparat prăjitura folosind o formă rotundă cu margini detașabile de 18cm diatmetru.
Punem în robot biscuiții, adăugăm untul topit rece, cacaua și scorțisoara măcinată. Mixăm până când obținem o consistență omogenă.
Fixăm cercul de cofetărie pe un platou, adăugăm compoziția blatului și o presăm bine cu o lingură până obținem un strat compact și uniform.
Punem blatul în frigider pentru cca 30 de minute.
Punem foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă și le acoperim cu apă rece. Le lăsăm la înmuiat 10 minute.
Punem brânza mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudră și mixăm până devine cremoasă (cca 2-3 minute).
Mixăm smântâna naturală pentru frișcă (smântâna trebuie să fie foarte rece, așadar o ținem în frigider pentru minim 2 ore înainte de a o mixa) până capătă o consistență cremoasă, nu mai mult.
Adăugăm frișca peste mascarpone și amestecăm până la omogenizare.
Încălzim, pe foc mic, 3 linguri de lapte, stingem focul și adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.
Punem peste gelatină, 2-3 linguri din crema de frișcă și mascarpone și amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obținut în vasul cu cremă de mascarpone și frișca rămasă.
Amestecăm până la omogenizare.
Scoatem din frigider blatul de biscuiți și adăugăm umplutura de mascarpone și frișcă.
O nivelăm cu grijă și introducem din nou cheesecake-ul în frigider pentru minim 60 de minute.
Punem foile de gelatină la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.
Punem dulceața de afine Fine Life într-o crăticioară, adăugam apă și amestecăm.
O fierbem cca 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse.
Amestecăm până cand gelatina este complet topită. Lăsăm dulceața să se răcească complet, apoi o adăugăm pe deasupra deliciosului nostru cheesecake.
Punem din nou cheesecake-ul în frigider, pentru cca 1-2 ore, sau până când stratul de dulceață s-a întărit.
Îl feliem și servim cu multă poftă, este un desert de vară fabulos! Vă aștept să îl încercați.
Laura Adamache a făcut o vizită magazinelor LaDoiPași și a găsit ingredientele perfecte pentru un cheesecake răcoritor. Ușor de preparat, prăjitura e numai bună de savurat alături de cei dragi în zilele căldurose din luna lui cuptor.
Cheesecake fără coacere, atât de bun și de rapid de făcut, este prăjitura noastră preferată în zilele calde de vară. Nici nu vă mai spun de câte ori această prăjitură cu brânză, fără coacere, m-a scos din încurcatură atunci când aveam câte o masă de organizat
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...
Vezi rețeta completăDacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...
Vezi rețeta completăOdată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...
Vezi rețeta completăA venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...
Vezi rețeta completă