Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Laura a preparat prăjitura folosind o formă rotundă cu margini detașabile de 18cm diatmetru.
Punem în robot biscuiÈ›ii, adăugăm untul topit rece, cacaua È™i scorÈ›isoara măcinată. Mixăm până când obÈ›inem o consistență omogenă.
Fixăm cercul de cofetărie pe un platou, adăugăm compoziÈ›ia blatului È™i o presăm bine cu o lingură până obÈ›inem un strat compact È™i uniform.
Punem blatul în frigider pentru cca 30 de minute.
Punem foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă È™i le acoperim cu apă rece. Le lăsăm la înmuiat 10 minute.
Punem brânza mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudră È™i mixăm până devine cremoasă (cca 2-3 minute).
Mixăm smântâna naturală pentru friÈ™că (smântâna trebuie să fie foarte rece, aÈ™adar o È›inem în frigider pentru minim 2 ore înainte de a o mixa) până capătă o consistență cremoasă, nu mai mult.
Adăugăm friÈ™ca peste mascarpone È™i amestecăm până la omogenizare.
Încălzim, pe foc mic, 3 linguri de lapte, stingem focul È™i adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.
Punem peste gelatină, 2-3 linguri din crema de friÈ™că È™i mascarpone È™i amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obÈ›inut în vasul cu cremă de mascarpone È™i friÈ™ca rămasă.
Amestecăm până la omogenizare.
Scoatem din frigider blatul de biscuiți și adăugăm umplutura de mascarpone și frișcă.
O nivelăm cu grijă È™i introducem din nou cheesecake-ul în frigider pentru minim 60 de minute.
Punem foile de gelatină la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.
Punem dulceaÈ›a de afine Fine Life într-o crăticioară, adăugam apă È™i amestecăm.
O fierbem cca 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse.
Amestecăm până cand gelatina este complet topită. Lăsăm dulceaÈ›a să se răcească complet, apoi o adăugăm pe deasupra deliciosului nostru cheesecake.
Punem din nou cheesecake-ul în frigider, pentru cca 1-2 ore, sau până când stratul de dulceață s-a întărit.
Îl feliem È™i servim cu multă poftă, este un desert de vară fabulos! Vă aÈ™tept să îl încercaÈ›i.
Laura Adamache a făcut o vizită magazinelor LaDoiPaÈ™i È™i a găsit ingredientele perfecte pentru un cheesecake răcoritor. UÈ™or de preparat, prăjitura e numai bună de savurat alături de cei dragi în zilele căldurose din luna lui cuptor.
Cheesecake fără coacere, atât de bun È™i de rapid de făcut, este prăjitura noastră preferată în zilele calde de vară. Nici nu vă mai spun de câte ori această prăjitură cu brânză, fără coacere, m-a scos din încurcatură atunci când aveam câte o masă de organizat
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...
Vezi rețeta completă
Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...
Vezi rețeta completă
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi rețeta completă
Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completă