Cheesecake fără coacere cu dulceață de afine - de Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 250 gr biscuiÈ›i digestivi
  • 100 gr unt topit rece
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriţă rasă scorÈ›isoară macinată Fine Life
  • 250 gr brânză mascarpone
  • 200 ml smântană naturală pentru friÈ™că
  • 60 gr zahar pudră
  • 3 lingură lapte
  • 8 gr gelatină foi
  • 350 gr dulceață de afine Fine Life
  • 2 lingură apă
  • 4 gr gelatină foi
Găsește magazinul apropiat

Laura a preparat prăjitura folosind o formă rotundă cu margini detaÈ™abile de 18cm diatmetru.

Cum se face baza de biscuiți cu unt pentru cheesecake?

 

Punem în robot biscuiÈ›ii, adăugăm untul topit rece, cacaua È™i scorÈ›isoara măcinată. Mixăm până când obÈ›inem o consistență omogenă.

Fixăm cercul de cofetărie pe un platou, adăugăm compoziÈ›ia blatului È™i o presăm bine cu o lingură până obÈ›inem un strat compact È™i uniform.

Punem blatul în frigider pentru cca 30 de minute.

Crema de mascarpone È™i friÈ™ca – Preparare pas cu pas

 

Punem foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă È™i le acoperim cu apă rece. Le lăsăm la înmuiat 10 minute.

Punem brânza mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudră È™i mixăm până devine cremoasă (cca 2-3 minute).

Mixăm smântâna naturală pentru friÈ™că (smântâna trebuie să fie foarte rece, aÈ™adar o È›inem în frigider pentru minim 2 ore înainte de a o mixa) până capătă o consistență cremoasă, nu mai mult.

Adăugăm friÈ™ca peste mascarpone È™i amestecăm până la omogenizare.

Încălzim, pe foc mic, 3 linguri de lapte, stingem focul È™i adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.

Punem peste gelatină, 2-3 linguri din crema de friÈ™că È™i mascarpone È™i amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obÈ›inut în vasul cu cremă de mascarpone È™i friÈ™ca rămasă.

Amestecăm până la omogenizare.

Scoatem din frigider blatul de biscuiți și adăugăm umplutura de mascarpone și frișcă.

O nivelăm cu grijă È™i introducem din nou cheesecake-ul în frigider pentru minim 60 de minute.

Topping de dulceață de afine  - Preparare pas cu pas

 

Punem foile de gelatină la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.

Punem dulceaÈ›a de afine Fine Life într-o crăticioară, adăugam apă È™i amestecăm.

O fierbem cca 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse.

Amestecăm până cand gelatina este complet topită. Lăsăm dulceaÈ›a să se răcească complet, apoi o adăugăm pe deasupra deliciosului nostru cheesecake.

Punem din nou cheesecake-ul în frigider, pentru cca 1-2 ore, sau până când stratul de dulceață s-a întărit.

Îl feliem È™i servim cu multă poftă, este un desert de vară fabulos! Vă aÈ™tept să îl încercaÈ›i.

 

Poftă bună!

Laura Adamache a făcut o vizită magazinelor LaDoiPaÈ™i È™i a găsit ingredientele perfecte pentru un cheesecake răcoritor. UÈ™or de preparat, prăjitura e numai bună de savurat alături de cei dragi în zilele căldurose din luna lui cuptor.

Cheesecake fără coacere, atât de bun È™i de rapid de făcut, este prăjitura noastră preferată în zilele calde de vară. Nici nu vă mai spun de câte ori această prăjitură cu brânză, fără coacere, m-a scos din încurcatură atunci când aveam câte o masă de organizat

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Mascarpone, Ricotta sau Burrata?

Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...

Vezi rețeta completă

Ce băuturi și deserturi poți face cu fructul pasiunii

Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...

Vezi rețeta completă

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă