Chiftele la cuptor de post din legume

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 3 dovlecei sau zucchini
  • 0 cartofi
  • 0 morcovi
  • 1 cană orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă lecitină din soia
  • 0 ulei de măsline
  • 0 semințe de susan
  • 0 sare după gust
  • 0 piper după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Fierbem orezul după care îl scurgem bine de apă. Apoi îl vom lăsa deoparte la răcit.

 

Pasul 2: Turnăm într-o tigaie un sfert de cană de apă, împreună cu câteva linguri de ulei și puțină sare și lăsăm focul la intensitate medie.

 

Pasul 3: Radem morcovii și îi punem în tigaie. 

 

Pasul 4: După 3 minute adăugăm și ceapa tăiată cât mai mărunt.

 

Pasul 5: Amestecăm din când în când legumele și le lăsăm la fiert până se înmoaie.

 

Pasul 6: Fierbem separat cartofii și apoi îi tăiem și pe aceștia mărunt. 

 

Pasul 7: Vom da și dovleceii sau zucchini prin răzătoare. Este important să îi lăsăm și pe aceștia la scurs pentru eventualitatea în care lasă apă.

Pasul 8: Vom amesteca într-un bol mare orezul și toate legumele pe care le-am pregătit până acum. La acest amestec adăugăm treptat și pesmetul, usturoiul pisat, lecitina și pătrunjelul tocat.

 

Pasul 9: La final adăugăm sarea și piperul după gust. 

 

Cum pregătim chiftelele

 

Până când se înfierbântă cuptorul, modelăm chiftelele cu mâinile unse cu puțin ulei. Putem să le facem rotunde sau mai plate, iar mărimea să fie potrivită. 

Coacerea și servirea

Le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt având grijă să nu le punem prea apropiate una de cealaltă.

Le vom coace aproximativ 30 de minute la foc mediu. 

De regulă se servesc calde. Însă fii fără griji: sunt foarte bune și reci, atât ca aperitiv cât și ca fel principal. 

Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă

Mini burger

Odată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...

Vezi rețeta completă

Cocktail Bellini

A venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...

Vezi rețeta completă