Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pasul 1: Fierbem orezul după care îl scurgem bine de apă. Apoi îl vom lăsa deoparte la răcit.
Pasul 2: Turnăm într-o tigaie un sfert de cană de apă, împreună cu câteva linguri de ulei și puțină sare și lăsăm focul la intensitate medie.
Pasul 3: Radem morcovii și îi punem în tigaie.
Pasul 4: După 3 minute adăugăm și ceapa tăiată cât mai mărunt.
Pasul 5: Amestecăm din când în când legumele și le lăsăm la fiert până se înmoaie.
Pasul 6: Fierbem separat cartofii și apoi îi tăiem și pe aceștia mărunt.
Pasul 7: Vom da și dovleceii sau zucchini prin răzătoare. Este important să îi lăsăm și pe aceștia la scurs pentru eventualitatea în care lasă apă.
Pasul 8: Vom amesteca într-un bol mare orezul și toate legumele pe care le-am pregătit până acum. La acest amestec adăugăm treptat și pesmetul, usturoiul pisat, lecitina și pătrunjelul tocat.
Pasul 9: La final adăugăm sarea și piperul după gust.
Cum pregătim chiftelele
Până când se înfierbântă cuptorul, modelăm chiftelele cu mâinile unse cu puțin ulei. Putem să le facem rotunde sau mai plate, iar mărimea să fie potrivită.
Coacerea și servirea
Le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt având grijă să nu le punem prea apropiate una de cealaltă.
Le vom coace aproximativ 30 de minute la foc mediu.
De regulă se servesc calde. Însă fii fără griji: sunt foarte bune și reci, atât ca aperitiv cât și ca fel principal.
Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă