Chiftele la cuptor de post din legume

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 3 dovlecei sau zucchini
  • 0 cartofi
  • 0 morcovi
  • 1 cană orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă lecitină din soia
  • 0 ulei de măsline
  • 0 semințe de susan
  • 0 sare după gust
  • 0 piper după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Fierbem orezul după care îl scurgem bine de apă. Apoi îl vom lăsa deoparte la răcit.

 

Pasul 2: Turnăm într-o tigaie un sfert de cană de apă, împreună cu câteva linguri de ulei și puțină sare și lăsăm focul la intensitate medie.

 

Pasul 3: Radem morcovii și îi punem în tigaie. 

 

Pasul 4: După 3 minute adăugăm și ceapa tăiată cât mai mărunt.

 

Pasul 5: Amestecăm din când în când legumele și le lăsăm la fiert până se înmoaie.

 

Pasul 6: Fierbem separat cartofii și apoi îi tăiem și pe aceștia mărunt. 

 

Pasul 7: Vom da și dovleceii sau zucchini prin răzătoare. Este important să îi lăsăm și pe aceștia la scurs pentru eventualitatea în care lasă apă.

Pasul 8: Vom amesteca într-un bol mare orezul și toate legumele pe care le-am pregătit până acum. La acest amestec adăugăm treptat și pesmetul, usturoiul pisat, lecitina și pătrunjelul tocat.

 

Pasul 9: La final adăugăm sarea și piperul după gust. 

 

Cum pregătim chiftelele

 

Până când se înfierbântă cuptorul, modelăm chiftelele cu mâinile unse cu puțin ulei. Putem să le facem rotunde sau mai plate, iar mărimea să fie potrivită. 

Coacerea și servirea

Le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt având grijă să nu le punem prea apropiate una de cealaltă.

Le vom coace aproximativ 30 de minute la foc mediu. 

De regulă se servesc calde. Însă fii fără griji: sunt foarte bune și reci, atât ca aperitiv cât și ca fel principal. 

Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă