Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pasul 1: Fierbem orezul după care îl scurgem bine de apă. Apoi îl vom lăsa deoparte la răcit.
Pasul 2: Turnăm într-o tigaie un sfert de cană de apă, împreună cu câteva linguri de ulei È™i puÈ›ină sare È™i lăsăm focul la intensitate medie.
Pasul 3: Radem morcovii È™i îi punem în tigaie.
Pasul 4: După 3 minute adăugăm È™i ceapa tăiată cât mai mărunt.
Pasul 5: Amestecăm din când în când legumele È™i le lăsăm la fiert până se înmoaie.
Pasul 6: Fierbem separat cartofii È™i apoi îi tăiem È™i pe aceÈ™tia mărunt.
Pasul 7: Vom da È™i dovleceii sau zucchini prin răzătoare. Este important să îi lăsăm È™i pe aceÈ™tia la scurs pentru eventualitatea în care lasă apă.
Pasul 8: Vom amesteca într-un bol mare orezul È™i toate legumele pe care le-am pregătit până acum. La acest amestec adăugăm treptat È™i pesmetul, usturoiul pisat, lecitina È™i pătrunjelul tocat.
Pasul 9: La final adăugăm sarea și piperul după gust.
Cum pregătim chiftelele
Până când se înfierbântă cuptorul, modelăm chiftelele cu mâinile unse cu puÈ›in ulei. Putem să le facem rotunde sau mai plate, iar mărimea să fie potrivită.
Coacerea și servirea
Le aÈ™ezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt având grijă să nu le punem prea apropiate una de cealaltă.
Le vom coace aproximativ 30 de minute la foc mediu.
De regulă se servesc calde. Însă fii fără griji: sunt foarte bune È™i reci, atât ca aperitiv cât È™i ca fel principal.
Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă