Chiftele la cuptor de post din legume

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 3 dovlecei sau zucchini
  • 0 cartofi
  • 0 morcovi
  • 1 cană orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă lecitină din soia
  • 0 ulei de măsline
  • 0 seminÈ›e de susan
  • 0 sare după gust
  • 0 piper după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Fierbem orezul după care îl scurgem bine de apă. Apoi îl vom lăsa deoparte la răcit.

 

Pasul 2: Turnăm într-o tigaie un sfert de cană de apă, împreună cu câteva linguri de ulei È™i puÈ›ină sare È™i lăsăm focul la intensitate medie.

 

Pasul 3: Radem morcovii È™i îi punem în tigaie. 

 

Pasul 4: După 3 minute adăugăm È™i ceapa tăiată cât mai mărunt.

 

Pasul 5: Amestecăm din când în când legumele È™i le lăsăm la fiert până se înmoaie.

 

Pasul 6: Fierbem separat cartofii È™i apoi îi tăiem È™i pe aceÈ™tia mărunt. 

 

Pasul 7: Vom da È™i dovleceii sau zucchini prin răzătoare. Este important să îi lăsăm È™i pe aceÈ™tia la scurs pentru eventualitatea în care lasă apă.

Pasul 8: Vom amesteca într-un bol mare orezul È™i toate legumele pe care le-am pregătit până acum. La acest amestec adăugăm treptat È™i pesmetul, usturoiul pisat, lecitina È™i pătrunjelul tocat.

 

Pasul 9: La final adăugăm sarea È™i piperul după gust. 

 

Cum pregătim chiftelele

 

Până când se înfierbântă cuptorul, modelăm chiftelele cu mâinile unse cu puÈ›in ulei. Putem să le facem rotunde sau mai plate, iar mărimea să fie potrivită. 

Coacerea și servirea

Le aÈ™ezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt având grijă să nu le punem prea apropiate una de cealaltă.

Le vom coace aproximativ 30 de minute la foc mediu. 

De regulă se servesc calde. Însă fii fără griji: sunt foarte bune È™i reci, atât ca aperitiv cât È™i ca fel principal. 

Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă