Chiftele la cuptor de post din legume

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 3 dovlecei sau zucchini
  • 0 cartofi
  • 0 morcovi
  • 1 cană orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă lecitină din soia
  • 0 ulei de măsline
  • 0 semințe de susan
  • 0 sare după gust
  • 0 piper după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Fierbem orezul după care îl scurgem bine de apă. Apoi îl vom lăsa deoparte la răcit.

 

Pasul 2: Turnăm într-o tigaie un sfert de cană de apă, împreună cu câteva linguri de ulei și puțină sare și lăsăm focul la intensitate medie.

 

Pasul 3: Radem morcovii și îi punem în tigaie. 

 

Pasul 4: După 3 minute adăugăm și ceapa tăiată cât mai mărunt.

 

Pasul 5: Amestecăm din când în când legumele și le lăsăm la fiert până se înmoaie.

 

Pasul 6: Fierbem separat cartofii și apoi îi tăiem și pe aceștia mărunt. 

 

Pasul 7: Vom da și dovleceii sau zucchini prin răzătoare. Este important să îi lăsăm și pe aceștia la scurs pentru eventualitatea în care lasă apă.

Pasul 8: Vom amesteca într-un bol mare orezul și toate legumele pe care le-am pregătit până acum. La acest amestec adăugăm treptat și pesmetul, usturoiul pisat, lecitina și pătrunjelul tocat.

 

Pasul 9: La final adăugăm sarea și piperul după gust. 

 

Cum pregătim chiftelele

 

Până când se înfierbântă cuptorul, modelăm chiftelele cu mâinile unse cu puțin ulei. Putem să le facem rotunde sau mai plate, iar mărimea să fie potrivită. 

Coacerea și servirea

Le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt având grijă să nu le punem prea apropiate una de cealaltă.

Le vom coace aproximativ 30 de minute la foc mediu. 

De regulă se servesc calde. Însă fii fără griji: sunt foarte bune și reci, atât ca aperitiv cât și ca fel principal. 

Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă