Chiftele vegetariene cu mei și susan

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr mei decorticat
  • 2 morcovi mici
  • 1 o ceapă mare (albă sau roÈ™ie)
  • 0 pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri de susan (seminÈ›e)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 0 linguriţă maghiran uscat (opÈ›ional)
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 0 sare neiodată, după gust
  • 0 piper negru măcinat, după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Spălăm și curățăm meiul de eventualele impurități

 

Pasul 2: Îl punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de volumul meiului din cratiță.

 

Pasul 3: Strecurăm meiul È™i îl lăsăm la scurs. Este important să îl scurgem bine. 

 

Pasul 4: Spălăm, curățăm È™i apoi fierbem morcovii È™i ceapa. După aceea urmează să îi dăm prin răzătoarea mare.

 

Pasul 5: MărunÈ›im susanul în râÈ™niÈ›a de cafea dacă este cazul.

 

Pasul 6: Spălăm și toacem pătrunjelul.

 

Pasul 7: Peste meiul scurs adăugăm restul ingredientelor: morcovii și ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, uleiul de măsline extravirgin, pătrunjelul, sarea și piperul.

 

Pasul 8: Amestecăm bine toate aceste ingrediente, apoi formăm chiftelele.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Pe tavă întindem o hârtie de copt È™i apoi aÈ™ezăm chiftelele. Avem grijă să nu le aÈ™ezăm prea aproape una de alta, pentru a nu se lipi între ele.

Pasul 2: Se introduc în cuptorul încins la 150-160 grade Celsius È™i se lasă aproximativ 10 minute pe o parte, După care le întoarcem È™i le mai lăsăm alte 5 minute. 

Sunt foarte bune consumate fie fierbinÈ›i fie reci. 

Meiul este numit È™i “regele” cerealelor pentru că are o cantitate însemnată de substanÈ›e nutritive È™i este foarte uÈ™or de digerat. Boabele de mei reprezintă o sursa excelentă de acid folic, fier, siliciu, magneziu, potasiu È™i complexul de vitamine B. Nu ezita să-l incluzi în alimentaÈ›ia familiei tale. 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă