Chiftele vegetariene cu mei și susan

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr mei decorticat
  • 2 morcovi mici
  • 1 o ceapă mare (albă sau roșie)
  • 0 pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri de susan (semințe)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 0 linguriţă maghiran uscat (opțional)
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 0 sare neiodată, după gust
  • 0 piper negru măcinat, după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Spălăm și curățăm meiul de eventualele impurități

 

Pasul 2: Îl punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de volumul meiului din cratiță.

 

Pasul 3: Strecurăm meiul și îl lăsăm la scurs. Este important să îl scurgem bine. 

 

Pasul 4: Spălăm, curățăm și apoi fierbem morcovii și ceapa. După aceea urmează să îi dăm prin răzătoarea mare.

 

Pasul 5: Mărunțim susanul în râșnița de cafea dacă este cazul.

 

Pasul 6: Spălăm și toacem pătrunjelul.

 

Pasul 7: Peste meiul scurs adăugăm restul ingredientelor: morcovii și ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, uleiul de măsline extravirgin, pătrunjelul, sarea și piperul.

 

Pasul 8: Amestecăm bine toate aceste ingrediente, apoi formăm chiftelele.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Pe tavă întindem o hârtie de copt și apoi așezăm chiftelele. Avem grijă să nu le așezăm prea aproape una de alta, pentru a nu se lipi între ele.

Pasul 2: Se introduc în cuptorul încins la 150-160 grade Celsius și se lasă aproximativ 10 minute pe o parte, După care le întoarcem și le mai lăsăm alte 5 minute. 

Sunt foarte bune consumate fie fierbinți fie reci. 

Meiul este numit și “regele” cerealelor pentru că are o cantitate însemnată de substanțe nutritive și este foarte ușor de digerat. Boabele de mei reprezintă o sursa excelentă de acid folic, fier, siliciu, magneziu, potasiu și complexul de vitamine B. Nu ezita să-l incluzi în alimentația familiei tale. 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Plăcintă cu brânză

Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și nou...

Vezi rețeta completă

Tiramisu

Tiramisu este printre cele mai celebre deserturi din lume. Faima lui a depășit de mult granițele Italiei și acum îl putem savura în orice colț de lume....

Vezi rețeta completă

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă