f
Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pasul 1: Spălăm și curățăm meiul de eventualele impurități
Pasul 2: Îl punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de volumul meiului din cratiță.
Pasul 3: Strecurăm meiul și îl lăsăm la scurs. Este important să îl scurgem bine.
Pasul 4: Spălăm, curățăm și apoi fierbem morcovii și ceapa. După aceea urmează să îi dăm prin răzătoarea mare.
Pasul 5: Mărunțim susanul în râșnița de cafea dacă este cazul.
Pasul 6: Spălăm și toacem pătrunjelul.
Pasul 7: Peste meiul scurs adăugăm restul ingredientelor: morcovii și ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, uleiul de măsline extravirgin, pătrunjelul, sarea și piperul.
Pasul 8: Amestecăm bine toate aceste ingrediente, apoi formăm chiftelele.
Coacerea și servirea
Pasul 1: Pe tavă întindem o hârtie de copt și apoi așezăm chiftelele. Avem grijă să nu le așezăm prea aproape una de alta, pentru a nu se lipi între ele.
Pasul 2: Se introduc în cuptorul încins la 150-160 grade Celsius și se lasă aproximativ 10 minute pe o parte, După care le întoarcem și le mai lăsăm alte 5 minute.
Sunt foarte bune consumate fie fierbinți fie reci.
Meiul este numit și “regele” cerealelor pentru că are o cantitate însemnată de substanțe nutritive și este foarte ușor de digerat. Boabele de mei reprezintă o sursa excelentă de acid folic, fier, siliciu, magneziu, potasiu și complexul de vitamine B. Nu ezita să-l incluzi în alimentația familiei tale.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă