Chiftele vegetariene cu mei și susan

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr mei decorticat
  • 2 morcovi mici
  • 1 o ceapă mare (albă sau roÈ™ie)
  • 0 pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri de susan (seminÈ›e)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 0 linguriţă maghiran uscat (opÈ›ional)
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 0 sare neiodată, după gust
  • 0 piper negru măcinat, după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Spălăm și curățăm meiul de eventualele impurități

 

Pasul 2: Îl punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de volumul meiului din cratiță.

 

Pasul 3: Strecurăm meiul È™i îl lăsăm la scurs. Este important să îl scurgem bine. 

 

Pasul 4: Spălăm, curățăm È™i apoi fierbem morcovii È™i ceapa. După aceea urmează să îi dăm prin răzătoarea mare.

 

Pasul 5: MărunÈ›im susanul în râÈ™niÈ›a de cafea dacă este cazul.

 

Pasul 6: Spălăm și toacem pătrunjelul.

 

Pasul 7: Peste meiul scurs adăugăm restul ingredientelor: morcovii și ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, uleiul de măsline extravirgin, pătrunjelul, sarea și piperul.

 

Pasul 8: Amestecăm bine toate aceste ingrediente, apoi formăm chiftelele.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Pe tavă întindem o hârtie de copt È™i apoi aÈ™ezăm chiftelele. Avem grijă să nu le aÈ™ezăm prea aproape una de alta, pentru a nu se lipi între ele.

Pasul 2: Se introduc în cuptorul încins la 150-160 grade Celsius È™i se lasă aproximativ 10 minute pe o parte, După care le întoarcem È™i le mai lăsăm alte 5 minute. 

Sunt foarte bune consumate fie fierbinÈ›i fie reci. 

Meiul este numit È™i “regele” cerealelor pentru că are o cantitate însemnată de substanÈ›e nutritive È™i este foarte uÈ™or de digerat. Boabele de mei reprezintă o sursa excelentă de acid folic, fier, siliciu, magneziu, potasiu È™i complexul de vitamine B. Nu ezita să-l incluzi în alimentaÈ›ia familiei tale. 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Ciorbă de legume de iarnă

Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...

Vezi rețeta completă

Gogoși umplute: cum să faci gogoși rapid și sănătos

Gogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...

Vezi rețeta completă

Aperitive rapide: Chipsuri, tortilla și crochete

Uneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...

Vezi rețeta completă

Piftia de Crăciun. Toate secretele răciturilor de porc, pasăre și legume

Crăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...

Vezi rețeta completă