Chiftele vegetariene cu mei și susan

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr mei decorticat
  • 2 morcovi mici
  • 1 o ceapă mare (albă sau roșie)
  • 0 pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri de susan (semințe)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 0 linguriţă maghiran uscat (opțional)
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 0 sare neiodată, după gust
  • 0 piper negru măcinat, după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Spălăm și curățăm meiul de eventualele impurități

 

Pasul 2: Îl punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de volumul meiului din cratiță.

 

Pasul 3: Strecurăm meiul și îl lăsăm la scurs. Este important să îl scurgem bine. 

 

Pasul 4: Spălăm, curățăm și apoi fierbem morcovii și ceapa. După aceea urmează să îi dăm prin răzătoarea mare.

 

Pasul 5: Mărunțim susanul în râșnița de cafea dacă este cazul.

 

Pasul 6: Spălăm și toacem pătrunjelul.

 

Pasul 7: Peste meiul scurs adăugăm restul ingredientelor: morcovii și ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, uleiul de măsline extravirgin, pătrunjelul, sarea și piperul.

 

Pasul 8: Amestecăm bine toate aceste ingrediente, apoi formăm chiftelele.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Pe tavă întindem o hârtie de copt și apoi așezăm chiftelele. Avem grijă să nu le așezăm prea aproape una de alta, pentru a nu se lipi între ele.

Pasul 2: Se introduc în cuptorul încins la 150-160 grade Celsius și se lasă aproximativ 10 minute pe o parte, După care le întoarcem și le mai lăsăm alte 5 minute. 

Sunt foarte bune consumate fie fierbinți fie reci. 

Meiul este numit și “regele” cerealelor pentru că are o cantitate însemnată de substanțe nutritive și este foarte ușor de digerat. Boabele de mei reprezintă o sursa excelentă de acid folic, fier, siliciu, magneziu, potasiu și complexul de vitamine B. Nu ezita să-l incluzi în alimentația familiei tale. 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Toast rapid pentru un pic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă

Plăcintă cu vișine proaspete

Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...

Vezi rețeta completă