Chiftele vegetariene cu mei și susan

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr mei decorticat
  • 2 morcovi mici
  • 1 o ceapă mare (albă sau roșie)
  • 0 pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri de susan (semințe)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 0 linguriţă maghiran uscat (opțional)
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 0 sare neiodată, după gust
  • 0 piper negru măcinat, după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Spălăm și curățăm meiul de eventualele impurități

 

Pasul 2: Îl punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de volumul meiului din cratiță.

 

Pasul 3: Strecurăm meiul și îl lăsăm la scurs. Este important să îl scurgem bine. 

 

Pasul 4: Spălăm, curățăm și apoi fierbem morcovii și ceapa. După aceea urmează să îi dăm prin răzătoarea mare.

 

Pasul 5: Mărunțim susanul în râșnița de cafea dacă este cazul.

 

Pasul 6: Spălăm și toacem pătrunjelul.

 

Pasul 7: Peste meiul scurs adăugăm restul ingredientelor: morcovii și ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, uleiul de măsline extravirgin, pătrunjelul, sarea și piperul.

 

Pasul 8: Amestecăm bine toate aceste ingrediente, apoi formăm chiftelele.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Pe tavă întindem o hârtie de copt și apoi așezăm chiftelele. Avem grijă să nu le așezăm prea aproape una de alta, pentru a nu se lipi între ele.

Pasul 2: Se introduc în cuptorul încins la 150-160 grade Celsius și se lasă aproximativ 10 minute pe o parte, După care le întoarcem și le mai lăsăm alte 5 minute. 

Sunt foarte bune consumate fie fierbinți fie reci. 

Meiul este numit și “regele” cerealelor pentru că are o cantitate însemnată de substanțe nutritive și este foarte ușor de digerat. Boabele de mei reprezintă o sursa excelentă de acid folic, fier, siliciu, magneziu, potasiu și complexul de vitamine B. Nu ezita să-l incluzi în alimentația familiei tale. 

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Lasagna cu anghinare și mozzarella

Dacă vă doriți un prânz delicios și rapid, Laura Adamache vă invită să încercați o rețetă ușoară de lasagna cu anghinare și mozzarella. Laura vă...

Vezi rețeta completă

Banana bread - rețeta pentru cel mai iubit chec pe bază de banane

Banana bread sau renumitul chec cu banane este desertul simplu de pregătit acasă, pe bază de piure de banane și nucă, cu un miez fraged și o aromă aparte...

Vezi rețeta completă

Rulada pufoasa cu crema de ciocolata –Rețetă de la Laura Adamache

Luna aceasta, Laura Adamache și-a propus să ne surprindă cu o rețetă ușor de făcut, dar atât de gustoasă încât nu rezistă foarte mult fără a fi sa...

Vezi rețeta completă

Chiftele vegetariene cu mei și susan

Chiftele vegetariene cu mei și susan sunt o opțiune perfectă dacă vrei să pregătești un fel de mâncare sănătos, fără gluten și delicios! Chiar dac...

Vezi rețeta completă