Chiftele vegetariene cu mei și susan

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr mei decorticat
  • 2 morcovi mici
  • 1 o ceapă mare (albă sau roșie)
  • 0 pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri de susan (semințe)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 0 linguriţă maghiran uscat (opțional)
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 0 sare neiodată, după gust
  • 0 piper negru măcinat, după gust
Găsește magazinul apropiat

Pasul 1: Spălăm și curățăm meiul de eventualele impurități

 

Pasul 2: Îl punem la fiert pentru aproximativ 15 minute. Cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de volumul meiului din cratiță.

 

Pasul 3: Strecurăm meiul și îl lăsăm la scurs. Este important să îl scurgem bine. 

 

Pasul 4: Spălăm, curățăm și apoi fierbem morcovii și ceapa. După aceea urmează să îi dăm prin răzătoarea mare.

 

Pasul 5: Mărunțim susanul în râșnița de cafea dacă este cazul.

 

Pasul 6: Spălăm și toacem pătrunjelul.

 

Pasul 7: Peste meiul scurs adăugăm restul ingredientelor: morcovii și ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, uleiul de măsline extravirgin, pătrunjelul, sarea și piperul.

 

Pasul 8: Amestecăm bine toate aceste ingrediente, apoi formăm chiftelele.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Pe tavă întindem o hârtie de copt și apoi așezăm chiftelele. Avem grijă să nu le așezăm prea aproape una de alta, pentru a nu se lipi între ele.

Pasul 2: Se introduc în cuptorul încins la 150-160 grade Celsius și se lasă aproximativ 10 minute pe o parte, După care le întoarcem și le mai lăsăm alte 5 minute. 

Sunt foarte bune consumate fie fierbinți fie reci. 

Meiul este numit și “regele” cerealelor pentru că are o cantitate însemnată de substanțe nutritive și este foarte ușor de digerat. Boabele de mei reprezintă o sursa excelentă de acid folic, fier, siliciu, magneziu, potasiu și complexul de vitamine B. Nu ezita să-l incluzi în alimentația familiei tale. 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Savori andaluziene: masă tematică cu gazpacho și paella

Gazpacho este o supă făcută din legume crude, servită rece. Un fel de smoothie de legume, unde roșia este preponderentă și aroma de usturoi inconfundabil...

Vezi rețeta completă

Înghețată făcută în casă, pentru pofticioși

Să faci ceva cu mâna ta știm deja că aduce multe satisfacții. Dar să faci ceva ce nu prea se gătește în casă, cum e ciocolata sau înghețata, cu atâ...

Vezi rețeta completă

Rețetă de clafoutis cu cireșe de mai

Au apărut cireșele? Atunci este timpul să le celebrăm cu un desert franțuzesc delicios - foarte ușor de preparat și de mare efect! Vă propunem astăzi o...

Vezi rețeta completă

Salată de avocado cu roșii și ceapă

Astăzi ne răsfățăm cu o salată delicioasă de avocado cu roșii și ceapă! Dacă ești în căutarea celei mai bune salate cu avocado nu e nevoie să mai...

Vezi rețeta completă