sticker icon

Ucenic

rating star

Cinci rețete de vară delicioase

Vara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpinarea ta cu câteva rețete simple, ușor de făcut, rapide și delicioase de vară, care să te răcorească și să-ți aducă bună-dispoziție!

Salată de Quinoa cu Avocado și Mango

Ai nevoie de:

  • - 1 cană de quinoa
  • - 2 căni de apă
  • - 1 avocado copt, tăiat cubuleÈ›e
  • - 1 mango copt, tăiat cubuleÈ›e
  • - 1 ardei roÈ™u, tăiat cubuleÈ›e
  • - 1 castravete, tăiat cubuleÈ›e
  • - 1 legătură de coriandru proaspăt, tocat
  • - SeminÈ›e de dovleac coapte puÈ›in în tigaie
  • - Sucul de la 1 lime
  • - 2 linguri de ulei de măsline
  • - Sare È™i piper

Clătește quinoa în apă rece, apoi fierbe-o cu puțină sare, timp de 15-20 minute, până absoarbe toată apa. După ce s-a răcit, amestecă quinoa cu avocado, mango, ardei roșu, castravete și coriandru. Într-un bol mic, combină sucul de lime cu uleiul de măsline, sare și piper și amestecă bine. Toarnă dressing-ul peste salată și amestecă iar. Ornează cu semințele de dovleac. De-li-cioa-să!

Merge asortată cu un cocktail Water Ranch: ai nevoie doar de apă minerală (Dorna e la ofertă luna aceasta în magazinele noastre!), tequila, suc de lime și puțină sare.

Supă de roșii cu cașcaval

Ai nevoie de:

  • - 1 kg de roÈ™ii bine coapte
  • - 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • - 2-3 căței de usturoi, tocaÈ›i
  • - 1 morcov mediu, tocat mărunt
  • - 1 tulpină de È›elină apio, tocată mărunt (opÈ›ional)
  • - 2 linguri de ulei de măsline
  • - Supă de legume (sau apă) în funcÈ›ie de cât de groasă sau subÈ›ire vreÈ›i să fie
  • - 1 lingură de pastă de roÈ™ii
  • - 1 lingură de zahăr (pentru a reduce aciditatea roÈ™iilor)
  • - Sare È™i piper după gust
  • - Frunze de busuioc proaspăt, pentru decor
  • - Crutoane (opÈ›ional), pentru servit
  • - CubuleÈ›e de caÈ™caval, pentru servit

Se pun într-o tavă roșiile, ceapa și usturoiul curățate, morcovul, țelina, tăiate, se stropesc cu ulei de masline, se adaugă sare, piper și se pun la cuptor aproximativ 20 de minute la 180 de grade sau până se înmoaie bine roșiile. Se decojesc roșiile și se pun apoi toate legumele într-un blender alături de zahăr, pasta de roșii și apa sau supa de legume și se amestecă bine până se obține o supă omogenă. Se servește cu cubulețe de cașcaval și cu crutoane (opțional).

 Aperitiv 1: Bruschette cu roșii cherry, busuioc și avocado

Ai nevoie de:

  • - 1 baghetă, tăiată felii
  • - 2 căței de usturoi, tăiaÈ›i pe jumătate
  • - 2 căni de roÈ™ii cherry, tăiate în jumătate
  • - 1 avocado, tăiat cubuleÈ›e
  • - 1 legătură de busuioc proaspăt, tocat
  • - 2 linguri de ulei de măsline
  • - Sare È™i piper

Prăjește feliile de baghetă până devin aurii și crocante. Freacă fiecare felie cu partea tăiată a usturoiului. Într-un bol, combină roșiile cherry, avocado, busuiocul, uleiul de măsline, sarea și piperul. Pune amestecul de roșii și avocado pe feliile de baghetă prăjite și servește imediat.

Aperitiv 2: Salată de Pepene Verde cu Feta și Mentă

Ai nevoie de:

  • - Un pepene verde, tăiat cubuleÈ›e È™i scoase seminÈ›ele
  • - 1 cană de brânză feta, sfărâmată
  • - O legătură de mentă proaspătă, tocată
  • - Sucul de la 1 lime
  • - 2 linguri de ulei de măsline
  • - Sare È™i piper

Într-un bol mare, combină pepenele verde, brânza feta și menta. Într-un bol mic, combină sucul de lime cu uleiul de măsline, sare și piper și amestecă bine cu o furculiță. Toarnă dressing-ul peste salată și amestecă iar. Servește imediat, rece.

Desert de vară: Sorbet de mango și ananas

Ai nevoie de:

  • - 2 mango coapte, tăiate cubuleÈ›e
  • - 1 ananas mic, bine copt, curățat È™i tăiat cubuleÈ›e
  • - Sucul de la 2 limete
  • - 2 linguri de miere (opÈ›ional)

Într-un blender, combină mango, ananasul, sucul de lime și mierea. Mixează până obții un piure fin. Toarnă amestecul într-un recipient pentru congelator și lasă-l să înghețe timp de 4-6 ore, amestecând ocazional pentru a preveni formarea cristalelor de gheață. Servește sorbetul în cupe reci, garnisit cu frunze de mentă proaspătă ca atare sau lângă o prăjitură de ciocolată.

Merge asortat cu un cocktail French Martini: cuburi de gheață, Vodka Absolut (o găsești la ofertă luna aceasta în magazinele LaDoiPași!), suc de ananas, liqueur sau sirop de zmeură, felii de ananas și coajă de lămâie.

Aceste rețete sunt perfecte pentru zilele calde de vară, așa că… spor la gătit!

Se serveste rece, este delicios!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă