Ucenic
Vara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpinarea ta cu câteva rețete simple, ușor de făcut, rapide și delicioase de vară, care să te răcorească și să-ți aducă bună-dispoziție!
Ai nevoie de:
Clătește quinoa în apă rece, apoi fierbe-o cu puțină sare, timp de 15-20 minute, până absoarbe toată apa. După ce s-a răcit, amestecă quinoa cu avocado, mango, ardei roșu, castravete și coriandru. Într-un bol mic, combină sucul de lime cu uleiul de măsline, sare și piper și amestecă bine. Toarnă dressing-ul peste salată și amestecă iar. Ornează cu semințele de dovleac. De-li-cioa-să!
Merge asortată cu un cocktail Water Ranch: ai nevoie doar de apă minerală (Dorna e la ofertă luna aceasta în magazinele noastre!), tequila, suc de lime și puțină sare.
Ai nevoie de:
Se pun într-o tavă roșiile, ceapa și usturoiul curățate, morcovul, țelina, tăiate, se stropesc cu ulei de masline, se adaugă sare, piper și se pun la cuptor aproximativ 20 de minute la 180 de grade sau până se înmoaie bine roșiile. Se decojesc roșiile și se pun apoi toate legumele într-un blender alături de zahăr, pasta de roșii și apa sau supa de legume și se amestecă bine până se obține o supă omogenă. Se servește cu cubulețe de cașcaval și cu crutoane (opțional).
Ai nevoie de:
Prăjește feliile de baghetă până devin aurii și crocante. Freacă fiecare felie cu partea tăiată a usturoiului. Într-un bol, combină roșiile cherry, avocado, busuiocul, uleiul de măsline, sarea și piperul. Pune amestecul de roșii și avocado pe feliile de baghetă prăjite și servește imediat.
Ai nevoie de:
Într-un bol mare, combină pepenele verde, brânza feta și menta. Într-un bol mic, combină sucul de lime cu uleiul de măsline, sare și piper și amestecă bine cu o furculiță. Toarnă dressing-ul peste salată și amestecă iar. Servește imediat, rece.
Ai nevoie de:
Într-un blender, combină mango, ananasul, sucul de lime și mierea. Mixează până obții un piure fin. Toarnă amestecul într-un recipient pentru congelator și lasă-l să înghețe timp de 4-6 ore, amestecând ocazional pentru a preveni formarea cristalelor de gheață. Servește sorbetul în cupe reci, garnisit cu frunze de mentă proaspătă ca atare sau lângă o prăjitură de ciocolată.
Merge asortat cu un cocktail French Martini: cuburi de gheață, Vodka Absolut (o găsești la ofertă luna aceasta în magazinele LaDoiPași!), suc de ananas, liqueur sau sirop de zmeură, felii de ananas și coajă de lămâie.
Aceste rețete sunt perfecte pentru zilele calde de vară, așa că… spor la gătit!
Se serveste rece, este delicios!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă