Cele mai bune clatite americane

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 350 ml lapte
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă zahar
  • 0 ulei vegetal sau unt(pentru prajire)
  • 0 sirop de artar sau alt topping preferat
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al celor mai bune clatite pufoase

1. Pune făina, praful de copt și zahărul într-un bol și amestecă-le bine.

2. Trece amestecul obținut printr-o sită.

3. Adaugă laptele și ouăle până când obții o compoziție omogenă și densă, pe care apoi să o lași pentru 20-25 de minute la rece, la frigider.

4. După ce ai obținut aluatul perfect pentru cele mai bune clatite pufoase, e momentul să alegi tigaia ideală. Ea poate fi una obișnuită sau o tigaie specială de clatite. Diferența e că la cea obișnuită e necesară ungerea cu ulei sau unt, iar la cea specială, nu. Dacă folosești unt topit sau ulei, utilizează o pensulă sau un șervețel pentru a unge perfect toată suprafața tigăii. Astfel, te asiguri că vei obține o culoare aurie pe toată suprafața clătitei și nu pete de coacere neuniformă.

5. Încălzește tigaia la o temperatură medie și adaugă o cantitate suficientă de aluat cu un polonic, pornind din centrul tigăii, cât să obții o clătită mai groasă, pe care să o coci în jur de 2 minute pe fiecare parte (durata de timp variază în funcție de aragaz și de temperatură). Etapa de coacere, evident, se repetă până la terminarea compoziției.

6. Clatitele se servesc cu sirop de arțar, dacă vrei să respecți rețeta clasică, însă poți să îți lași imaginația să creeze o adevărată experiență gustativă, inclunzând ciocolată, fructe de pădure sau alte toppinguri preferate. Știi că ai obținut cea mai buna reteta de clatite pufoase, când gustul lor reușește să te trimită pentru câteva momente într-o călătorie culinară în America.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Cele mai bune clătite americane sunt servite la micul dejun. Aproape natural, ai cere și un suc de portocale și ai considera că este ritualul tău obișnuit pentru  începutul zilei. 

Ciorba de potroace - remediu natural pentru sănătatea organismului

Ciorba de potroace este cel mai bun aliment remediu după o noapte de petrecere, cu excese culinare. Este ciorba delicioasă în diminețile târzii, care te aj...

Vezi rețeta completă

Cozonac cu halva și nucă - Laura Adamache

Vezi rețeta completă

Rețetă sarmale - cum să faci cele mai bune sarmale pentru masa de sărbători

Nu mai este foarte mult timp până când gospodinele vor începe pregătirile pentru mesele festive de sărbători. Și pentru că de pe masa românilor nu lip...

Vezi rețeta completă

Spaghete cu roșii uscate și oregano - Rețetă de la Laura Adamache

Cu doar câteva ingrediente, obținem o rețetă de paste absolut minunata! Este incredibil cât sunt de gustoase aceste spaghete cu roșii uscate. Gustul dulce...

Vezi rețeta completă