Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al celor mai bune clatite pufoase
1. Pune făina, praful de copt È™i zahărul într-un bol È™i amestecă-le bine.
2. Trece amestecul obținut printr-o sită.
3. Adaugă laptele È™i ouăle până când obÈ›ii o compoziÈ›ie omogenă È™i densă, pe care apoi să o laÈ™i pentru 20-25 de minute la rece, la frigider.
4. După ce ai obținut aluatul perfect pentru cele mai bune clatite pufoase, e momentul să alegi tigaia ideală. Ea poate fi una obișnuită sau o tigaie specială de clatite. Diferența e că la cea obișnuită e necesară ungerea cu ulei sau unt, iar la cea specială, nu. Dacă folosești unt topit sau ulei, utilizează o pensulă sau un șervețel pentru a unge perfect toată suprafața tigăii. Astfel, te asiguri că vei obține o culoare aurie pe toată suprafața clătitei și nu pete de coacere neuniformă.
5. ÎncălzeÈ™te tigaia la o temperatură medie È™i adaugă o cantitate suficientă de aluat cu un polonic, pornind din centrul tigăii, cât să obÈ›ii o clătită mai groasă, pe care să o coci în jur de 2 minute pe fiecare parte (durata de timp variază în funcÈ›ie de aragaz È™i de temperatură). Etapa de coacere, evident, se repetă până la terminarea compoziÈ›iei.
6. Clatitele se servesc cu sirop de arÈ›ar, dacă vrei să respecÈ›i reÈ›eta clasică, însă poÈ›i să îÈ›i laÈ™i imaginaÈ›ia să creeze o adevărată experiență gustativă, inclunzând ciocolată, fructe de pădure sau alte toppinguri preferate. Știi că ai obÈ›inut cea mai buna reteta de clatite pufoase, când gustul lor reuÈ™eÈ™te să te trimită pentru câteva momente într-o călătorie culinară în America.
Cele mai bune clătite americane sunt servite la micul dejun. Aproape natural, ai cere È™i un suc de portocale È™i ai considera că este ritualul tău obiÈ™nuit pentru începutul zilei.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă