Clătite americane

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 2 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 350 ml lapte
  2. 2 oua
  3. 200 gr faina
  4. 2 linguriţă praf de copt
  5. 1 linguriţă zahar
  6. ulei vegetal sau unt(pentru prajire)
  7. sirop de artar sau alt topping preferat

Mod de preparare

1. Pune făina, praful de copt și zahărul într-un bol și amestecă-le bine.

2. Trece amestecul obținut printr-o sită.

3. Adaugă laptele și ouăle până când obții o compoziție omogenă și densă, pe care apoi să o lași pentru 20-25 de minute la rece, la frigider.

4. După ce ai obținut aluatul perfect pentru cele mai bune clătite americane, e momentul să alegi tigaia ideală. Ea poate fi una obișnuită sau o tigaie specială de clătite. Diferența e că la cea obișnuită e necesară ungerea cu ulei sau unt, iar la cea specială, nu. Dacă folosești unt topit sau ulei, utilizează o pensulă sau un șervețel pentru a unge perfect toată suprafața tigăii. Astfel, te asiguri că vei obține o culoare aurie pe toată suprafața clătitei și nu pete de coacere neuniformă.

5. Încălzește tigaia la o temperatură medie și adaugă o cantitate suficientă de aluat cu un polonic, pornind din centrul tigăii, cât să obții o clătită mai groasă, pe care să o coci în jur de 2 minute pe fiecare parte (durata de timp variază în funcție de aragaz și de temperatură). Etapa de coacere, evident, se repetă până la terminarea compoziției.

6. Clătitele se servesc cu sirop de arțar, dacă vrei să respecți rețeta clasică, însă poți să îți lași imaginația să creeze o adevărată experiență gustativă, inclunzând ciocolată, fructe de pădure sau alte toppinguri preferate. Știi că ai obținut cea mai bună rețetă de clătite americane, când gustul lor reușește să te trimită pentru câteva momente într-o călătorie culinară în America.