Cele mai bune clatite americane

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 350 ml lapte
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă zahar
  • 0 ulei vegetal sau unt(pentru prajire)
  • 0 sirop de artar sau alt topping preferat
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al celor mai bune clatite pufoase

1. Pune făina, praful de copt și zahărul într-un bol și amestecă-le bine.

2. Trece amestecul obținut printr-o sită.

3. Adaugă laptele și ouăle până când obții o compoziție omogenă și densă, pe care apoi să o lași pentru 20-25 de minute la rece, la frigider.

4. După ce ai obținut aluatul perfect pentru cele mai bune clatite pufoase, e momentul să alegi tigaia ideală. Ea poate fi una obișnuită sau o tigaie specială de clatite. Diferența e că la cea obișnuită e necesară ungerea cu ulei sau unt, iar la cea specială, nu. Dacă folosești unt topit sau ulei, utilizează o pensulă sau un șervețel pentru a unge perfect toată suprafața tigăii. Astfel, te asiguri că vei obține o culoare aurie pe toată suprafața clătitei și nu pete de coacere neuniformă.

5. Încălzește tigaia la o temperatură medie și adaugă o cantitate suficientă de aluat cu un polonic, pornind din centrul tigăii, cât să obții o clătită mai groasă, pe care să o coci în jur de 2 minute pe fiecare parte (durata de timp variază în funcție de aragaz și de temperatură). Etapa de coacere, evident, se repetă până la terminarea compoziției.

6. Clatitele se servesc cu sirop de arțar, dacă vrei să respecți rețeta clasică, însă poți să îți lași imaginația să creeze o adevărată experiență gustativă, inclunzând ciocolată, fructe de pădure sau alte toppinguri preferate. Știi că ai obținut cea mai buna reteta de clatite pufoase, când gustul lor reușește să te trimită pentru câteva momente într-o călătorie culinară în America.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Cele mai bune clătite americane sunt servite la micul dejun. Aproape natural, ai cere și un suc de portocale și ai considera că este ritualul tău obișnuit pentru  începutul zilei. 

Borș de găină - rețetă tradițională de încercat acasă

Ciorba moldovenească sau renumitul borș de găină este unul dintre cele mai gustoase și sănătoase preparate culinare. Mai jos îți spunem două dintre ce...

Vezi rețeta completă

Albă ca Zăpada - rețeta pentru desertul copilăriei

Albă ca zăpada este una dintre cele mai iubite și apreciate prăjituri. Este desertul copilăriei pentru mulți dintre noi, cu același gust clasic și extre...

Vezi rețeta completă

Rețetă brânzoaice pufoase - cum faci poale-n brâu moldovenești

Brânzoaice pufoase sau poale-n brâu, plăcintele umplute cu brânză și cu ou, sunt desertul pe care bunicile noastre îl pregăteau în casă la fiecare să...

Vezi rețeta completă

Rețete ruladă - top 5 rețete de rulade cu carne, brânză și rulade dulci

Rulada este unul dintre cele mai apreciate și gustoase aperitive. Din fericire, este un preparat pe care îl poți face extrem de ușor acasă, iar partea cea ...

Vezi rețeta completă