sticker icon

Ucenic

rating star

Cocktail Bellini

Cocktail-ul a fost creat cândva între anii 1934 și 1948 în Harry’s Bar (există și azi) în Veneția de către Giuseppe Cipriani, care l-a denumit așa, după numele pictorului venețian din secolul XV-lea Giuseppe Bellini. L-a numit așa deoarece culoarea cocktail-ului i-a adus aminte de culoarea hainei unui sfânt dintr-o pictură a acestuia. Celebrul bar venețian era frecventat de celebrii Ernest Hemingway (scriitor american) și Orson Welles (regizor de film).

 

Ingrediente pentru cocktail fresh Bellini cu nectarine:

  1. 1. 4 nectarine de dimensiuni medii, bine coapte, plus câteva felii pentru decorare 
  2. 2. 1 sticlă de prosecco rece
  3. 3. câteva frunze de mentă proaspătă
  4. 4. un strop de lămâie pentru aciditate.

 Te invităm în magazinele LaDoiPași pentru a-ți cumpăra ingredientele principale - prosecco și nectarine. 

 

Mod de preparare:

Mai întăi pregătește piureul de nectarine. Nectarinele se curață de coajă, se taie în jumătăți și se scot sâmburii. Jumătățile se pun într-un blender sau în robotul de bucătărie și se pasează până când se obține un piure foarte fin. Se păstrează la frigider. Se servește în pahare pentru șampanie în care se toarnă o parte (aprox. 30 ml) piure de nectarine și 2 părți de prosecco rece. Se amestecă ușor cu o linguriță pentru omogenizare. Se mai adaugă 2 ml suc de lămâie și se ornează cu felii de nectarină și câteva frunze de mentă.

Se servește imediat!

 

 

 

Se serveste rece, este delicios!

Pofta buna!

Murături asortate: delicii garantate

Cum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...

Vezi rețeta completă

Rețete de desert fără coacere

Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...

Vezi rețeta completă

Rețetă de paste cu creveți

Fructele de mare ne inspiră de obicei o vacanță la mare, un restaurant italienesc, sau grecesc, un apus de soare și un pahar de vin alb, în compania cuiva ...

Vezi rețeta completă

Cinci rețete de vară delicioase

Vara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpin...

Vezi rețeta completă