Ucenic
Cocktail-ul a fost creat cândva între anii 1934 și 1948 în Harry’s Bar (există și azi) în Veneția de către Giuseppe Cipriani, care l-a denumit așa, după numele pictorului venețian din secolul XV-lea Giuseppe Bellini. L-a numit așa deoarece culoarea cocktail-ului i-a adus aminte de culoarea hainei unui sfânt dintr-o pictură a acestuia. Celebrul bar venețian era frecventat de celebrii Ernest Hemingway (scriitor american) și Orson Welles (regizor de film).
Te invităm în magazinele LaDoiPași pentru a-ți cumpăra ingredientele principale - prosecco și nectarine.
Mai întăi pregătește piureul de nectarine. Nectarinele se curață de coajă, se taie în jumătăți și se scot sâmburii. Jumătățile se pun într-un blender sau în robotul de bucătărie și se pasează până când se obține un piure foarte fin. Se păstrează la frigider. Se servește în pahare pentru șampanie în care se toarnă o parte (aprox. 30 ml) piure de nectarine și 2 părți de prosecco rece. Se amestecă ușor cu o linguriță pentru omogenizare. Se mai adaugă 2 ml suc de lămâie și se ornează cu felii de nectarină și câteva frunze de mentă.
Se servește imediat!
Se serveste rece, este delicios!
Pofta buna!
Cum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completăCând ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...
Vezi rețeta completăFructele de mare ne inspiră de obicei o vacanță la mare, un restaurant italienesc, sau grecesc, un apus de soare și un pahar de vin alb, în compania cuiva ...
Vezi rețeta completăVara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpin...
Vezi rețeta completă