Ucenic
Cocktail-ul a fost creat cândva între anii 1934 și 1948 în Harry’s Bar (există și azi) în Veneția de către Giuseppe Cipriani, care l-a denumit așa, după numele pictorului venețian din secolul XV-lea Giuseppe Bellini. L-a numit așa deoarece culoarea cocktail-ului i-a adus aminte de culoarea hainei unui sfânt dintr-o pictură a acestuia. Celebrul bar venețian era frecventat de celebrii Ernest Hemingway (scriitor american) și Orson Welles (regizor de film).
Â
 Te invităm în magazinele LaDoiPaÈ™i pentru a-È›i cumpăra ingredientele principale - prosecco È™i nectarine.Â
Â
Mai întăi pregătește piureul de nectarine. Nectarinele se curață de coajă, se taie în jumătăți și se scot sâmburii. Jumătățile se pun într-un blender sau în robotul de bucătărie și se pasează până când se obține un piure foarte fin. Se păstrează la frigider. Se servește în pahare pentru șampanie în care se toarnă o parte (aprox. 30 ml) piure de nectarine și 2 părți de prosecco rece. Se amestecă ușor cu o linguriță pentru omogenizare. Se mai adaugă 2 ml suc de lămâie și se ornează cu felii de nectarină și câteva frunze de mentă.
Se servește imediat!
Â
Â
Â
Se serveste rece, este delicios!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă