Cornulețe cu rahat

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr faină
  • 250 gr unt
  • 4 gălbenușuri
  • 150 gr rahat
  • 85 gr smântână
  • 45 ml lapte
  • 15 gr zahăr vanilat
  • 10 gr drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr (opțional)
  • 1 linguriță de sare
  • 150 gr zahăr pudră pentru ornat
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare:

 

Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;

Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;

Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;

Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;

Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;

Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;

Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu umplutura aleasă (gem, rahat, dulceață sau nucă) și apoi le rulăm.

Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;

Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Nu avem întotdeauna timp să petrecem mult timp în bucătărie așa că un desert rapid de preparat este întotdeauna binevenit. Mai ales dacă necesită doar câteva ingrediente.

Frittata cu orez și cașcaval

Frittata cu orez și cașcaval este un preparat delicios și sățios pentru micul dejun sau masă de prânz pe care Laura Adamache de învață să îl pregăt...

Vezi rețeta completă

Conopidă la cuptor

Pregătirea conopidei. Se ia mănunchiul de conopidă, se spală și se taie sau se rup bucățele mici. Se spală bine totul, după care toate buchețele de co...

Vezi rețeta completă

Icre de crap - cea mai bună rețetă pescărească

Salata tradițională din icre de crap este unul dintre cele mai îndrăgite aperitive. Cremoasă, cu o textură fină și ușoară, salata din icre poate fi pr...

Vezi rețeta completă

Ciorbă de burtă - cum faci rețeta tradițională cu smântână și ou

Deși face parte din meniul oriental, ciorba de burtă este unul dintre cele mai pregătite preparate culinare la noi în țară. Este gustoasă, plină de arom...

Vezi rețeta completă