Cornulețe cu rahat

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr faină
  • 250 gr unt
  • 4 gălbenușuri
  • 150 gr rahat
  • 85 gr smântână
  • 45 ml lapte
  • 15 gr zahăr vanilat
  • 10 gr drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr (opțional)
  • 1 linguriță de sare
  • 150 gr zahăr pudră pentru ornat
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente

  • 500 g faină
  • 250 g unt
  • 4 gălbenușuri
  • 150 g rahat
  • 85 g smântână
  • 45 ml lapte
  • 15 g zahăr vanilat
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr (opțional)
  • 1 linguriță de sare
  • 150 g zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare

Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;

Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;

Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;

Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;

Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;

Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;

Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu bucăți mici de rahat;

Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;

Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Nu avem întotdeauna timp să petrecem mult timp în bucătărie așa că un desert rapid de preparat este întotdeauna binevenit. Mai ales dacă necesită doar câteva ingrediente.

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă