Cornulețe cu rahat

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr faină
  • 250 gr unt
  • 4 gălbenuÈ™uri
  • 150 gr rahat
  • 85 gr smântână
  • 45 ml lapte
  • 15 gr zahăr vanilat
  • 10 gr drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr (opÈ›ional)
  • 1 linguriță de sare
  • 150 gr zahăr pudră pentru ornat
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente

  • 500 g faină
  • 250 g unt
  • 4 gălbenuÈ™uri
  • 150 g rahat
  • 85 g smântână
  • 45 ml lapte
  • 15 g zahăr vanilat
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr (opÈ›ional)
  • 1 linguriță de sare
  • 150 g zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare

Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;

Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;

Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;

Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;

Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;

Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;

Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu bucăți mici de rahat;

Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;

Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.

Nu avem întotdeauna timp să petrecem mult timp în bucătărie așa că un desert rapid de preparat este întotdeauna binevenit. Mai ales dacă necesită doar câteva ingrediente.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă