Desert din doar două ingrediente. Bezele simple

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 albușuri de ou
  • 90 gr zahăr cristal sau brun
  • 1 praf de sare
  • 1 strop de lamâie
Găsește magazinul apropiat

 

Modul de preparare:

Înainte de a începe, asigură-te că ai lângă tine un tel sau un mixer de mână și două linguri.

Preîncălzește cuptorul la 90 grade Celsius.

Pasul 1: Batem albuşul spumă;

Pasul 2; Adăugăm zeama de lămâie și sarea;

Pasul 2: Adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem cu telul/să mixăm. Fiecare albuș din cele 3 necesită între 30 și 50 gr de zahăr. Vom continua până se întărește spuma;

Pasul 4: Pregătim tava de cuptor pe care o tapetăm cu hârtie de copt;

Pasul 5: Cu cele două linguri vom face forma bezelelor astfel: cu o lingură luăm din compoziţie, iar cu dosul celeilalte linguri o desprindem și o modelăm în tavă. Ne putem juca cu formele, de la discuri simple la norișori și alte forme.

Pasul 6:  Punem bezelele la copt timp de două ore, la temperatură situată între 90 şi maxim 140 grade Celsius ( în funcție de puterea cuptorului). Sunt gata cand devin crocante la exterior;

Pasul 7: Bezelele vor mai sta în cuptor minim o oră după ce s-au copt, pentru  a deveni crocante și în interior.

 

Câteva sfaturi:

- Ustensilele trebuie sa fie perfect uscate si degresate;

- Bolul de sticlă este de preferat unuia din plastic;

- Este bină să separăm albușul de gălbenuș cât timp ouăle sunt reci;

- Zeama de lamâie ajută sa se stabilizeze spuma din albușuri.

- Când folosim mixerul de mână este indicat ca creștem treptat viteza la care batem albușurile: la început să batem albuşurile cu o viteză mai mică și apoi să mărim viteza la treapta cea mai mare până spuma se întăreşte

Bezelele sunt foarte gustoase și simple însă le poți decora cu friscă, fructe, înghețată, flori uscare sau alune. Te poți bucura de ele mai bune zile, pentru că se păstrează bine. Ai grijă să le depozitezi intr-o cutie închisă etanș, care le fereste de umezeală.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Musaca - rețetă tradițională grecească

Musacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...

Vezi rețeta completă

Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Descoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...

Vezi rețeta completă

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă