Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Înainte de a începe, asigură-te că ai lângă tine un tel sau un mixer de mână È™i două linguri.
PreîncălzeÈ™te cuptorul la 90 grade Celsius.
Pasul 1: Batem albuşul spumă;
Pasul 2; Adăugăm zeama de lămâie È™i sarea;
Pasul 2: Adăugăm treptat zahărul È™i continuăm să batem cu telul/să mixăm. Fiecare albuÈ™ din cele 3 necesită între 30 È™i 50 gr de zahăr. Vom continua până se întăreÈ™te spuma;
Pasul 4: Pregătim tava de cuptor pe care o tapetăm cu hârtie de copt;
Pasul 5: Cu cele două linguri vom face forma bezelelor astfel: cu o lingură luăm din compoziÅ£ie, iar cu dosul celeilalte linguri o desprindem È™i o modelăm în tavă. Ne putem juca cu formele, de la discuri simple la noriÈ™ori È™i alte forme.
Pasul 6: Punem bezelele la copt timp de două ore, la temperatură situată între 90 ÅŸi maxim 140 grade Celsius ( în funcÈ›ie de puterea cuptorului). Sunt gata cand devin crocante la exterior;
Pasul 7: Bezelele vor mai sta în cuptor minim o oră după ce s-au copt, pentru a deveni crocante È™i în interior.
- Ustensilele trebuie sa fie perfect uscate si degresate;
- Bolul de sticlă este de preferat unuia din plastic;
- Este bină să separăm albuÈ™ul de gălbenuÈ™ cât timp ouăle sunt reci;
- Zeama de lamâie ajută sa se stabilizeze spuma din albuÈ™uri.
- Când folosim mixerul de mână este indicat ca creÈ™tem treptat viteza la care batem albuÈ™urile: la început să batem albuÅŸurile cu o viteză mai mică È™i apoi să mărim viteza la treapta cea mai mare până spuma se întăreÅŸte
Bezelele sunt foarte gustoase È™i simple însă le poÈ›i decora cu friscă, fructe, îngheÈ›ată, flori uscare sau alune. Te poÈ›i bucura de ele mai bune zile, pentru că se păstrează bine. Ai grijă să le depozitezi intr-o cutie închisă etanÈ™, care le fereste de umezeală.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă