sticker icon

Bucătar amator

rating star rating star

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale.

Mult așteptata paradă se apropie și ce poate fi mai bun după câteva ore de stat în frig și privit militarii ce defilează mândri pe sub Arcul de Triumf decât un vin fiert și o delicioasă fasole cu cârnați, devenită tradiție de 1 Decembrie.

Haideți să descoperim împreună o rețetă simpla și gustoasa de fasole boabe cu cârnați proaspeți de porc prăjiți și un sos de roșii aromat.

Ingrediente pentru rețeta de fasole cu cârnați

  • 500 g cârnați proaspeți de porc
  • 500 g fasole boabe uscată
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 rădăcină de păstărnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel (opțional)
  • 1 țelină mica (sau o felie de cca. 100 g)
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml suc de roșii (sau conservă de 400 g de roșii cuburi, passata)
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare a rețetei de fasole cu cârnați

Pasul 1

Înainte de preparare, fasolea se ține în apă pentru 8-10 ore. Ulterior se pune la fiert în apă rece, iar când începe să clocotească se schimbă apa. Acest procedeu se repetă de doua ori pentru ca fasolea să devina mai ușor digerabilă.
De fiecare dată când ajunge la punctul de fierbere cronometrăm 10-15 minute după care o luam de pe foc, scurgem apa și punem una nouă. După ce aruncăm și a doua apă clătim boabele de fasole sub jet de apă rece (într-o strecurătoare). Punem din nou fasolea la fiert în apă rece adăugând și o linguriță de sare. Fierbem fasolea pentru încă 30 de minute, după care stingem focul și scurgem boabele fierte de fasole.

Pasul 2

Tăiem rondele morcovii, iar ceapa și albiturile le tocăm mărunt. Alegem o cratiță potrivită și călim legumele tăiate, împreună cu 3-4 linguri de ulei și un praf de sare, până devin translucide și s-au înmuiat un pic. Aceasta etapa durează 5-7 minute.

Pasul 3

Scoatem legumele și în locul lor punem la prăjit carnații tăiați rondele mai mari. După ce aceștia se prăjesc bine, adaugăm legumele călite anterior și 2 cești de apă. Se lasă totul să fiarbă aproximativ 30 de minute.

La sfârșit adaugăm fasolea fiartă și scursă cu cele 2 foi de dafin, sare și un praf de piper negru măcinat. Amestecăm totul bine și turnăm deasupra sucul de roșii sau passata. Completăm cu o ceașcă de apa și lasam să fiarbă alte 15-20 de minute, fără capac.

Stingem focul, punem deasupra verdeața tăiată mărunt pentru decor și acoperim cu un capac. Mâncarea de fasole cu cârnați se servește fierbinte, asezonata cu murături .

 Poftă bună! La mulți ani, Romania!

Se serveste cald, este delicios!

Pofta buna!

Plăcintă cu brânză

Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și nou...

Vezi rețeta completă

Tiramisu

Tiramisu este printre cele mai celebre deserturi din lume. Faima lui a depășit de mult granițele Italiei și acum îl putem savura în orice colț de lume....

Vezi rețeta completă

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă