Paste cu sos de roșii și măsline

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Găsește magazinul apropiat

În perioada postului acordăm o atenție deosebită alimentației noastre, renunțând la anumite alimente și gătind într-un mod diferit. În această perioadă însă, mâncărurile pot fi cu siguranță la fel de gustoase ca înainte!

Și cum pastele sunt întotdeauna o alegere bună când vine vorba de prânz sau cină, noi ți-am pregătit o rețetă de paste de post, deosebit de delicioase! Gătite cu ingrediente bine alese, legume și verdețuri proaspete, te asigurăm că vei obține o combinație de arome îmbietoare într-un preparat sănătos, care va satisface toate gusturile!

 

Ingrediente

 

  • 350g paste din grâu dur

  • 1 ceapă mică

  • 1 ardei gras roșu

  • 3 roșii

  • 400g suc de roşii

  • 150g măsline naturale

  • 65ml ulei turte de măsline

  • 4 căţei de usturoi

  • oregano, sare și piper

  • busuioc proaspăt tocat (opțional)

Răsfoiește catalogul lunii noiembrie și mergi în cel mai apropiat magazin LaDoiPași pentru a-ți procura ingredientele!

 

Mod de preparare

 

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adaugă în apă puțină sare și o linguriță de ulei din turte de măsline.

Într-o tigaie încinge uleiul din turte de măsline în care vei sota mai întâi doi dintre cățeii de usturoi. Strivește-i în prealabil cu lama unui cuțit pentru a-și lăsa toată aroma. După rumenire, scoate-i din ulei și pune-i deoparte.

Adăugă în uleiul încins ceapa tocată mărunt și lasa-o timp de un minut la sotat.

Pregătește măslinele naturale prin scoaterea sâmburilor și tocarea lor. Adăugă-le împreună cu ardeiul gras tăiat cuburi și lasă-le la fiert pentru încă un minut.

La final, adaugă roșiile tăiate cuburi și sucul de roșii.

Sosul se lasă la fiert la foc mediu pentru încă 8 minute, până când acesta începe să se îngroașe.

La final se adaugă cei doi căței de usturoi tocați mărunt, oregano, sare și piper după gust.

Când pastele s-au fiert, scurge-le de apă și toarnă sosul peste ele, amestecând ușor. Mai lasă-le pe foc încă 3 minute pentru ca sosul să le pătrundă, iar apoi servește-le calde!

Pentru servirea lor mai poți presăra busuioc proaspăt tocat pentru un gust mai intens.

 

 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă