Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
În perioada postului acordăm o atenție deosebită alimentației noastre, renunțând la anumite alimente și gătind într-un mod diferit. În această perioadă însă, mâncărurile pot fi cu siguranță la fel de gustoase ca înainte!
Și cum pastele sunt întotdeauna o alegere bună când vine vorba de prânz sau cină, noi ți-am pregătit o rețetă de paste de post, deosebit de delicioase! Gătite cu ingrediente bine alese, legume și verdețuri proaspete, te asigurăm că vei obține o combinație de arome îmbietoare într-un preparat sănătos, care va satisface toate gusturile!
Â
Â
350g paste din grâu dur
1 ceapă mică
1 ardei gras roșu
3 roșii
400g suc de roÅŸii
150g măsline naturale
65ml ulei turte de măsline
4 căţei de usturoi
oregano, sare și piper
busuioc proaspăt tocat (opțional)
Răsfoiește catalogul lunii noiembrie și mergi în cel mai apropiat magazin LaDoiPași pentru a-ți procura ingredientele!
Â
Â
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adaugă în apă puțină sare și o linguriță de ulei din turte de măsline.
Într-o tigaie încinge uleiul din turte de măsline în care vei sota mai întâi doi dintre cățeii de usturoi. Strivește-i în prealabil cu lama unui cuțit pentru a-și lăsa toată aroma. După rumenire, scoate-i din ulei și pune-i deoparte.
Adăugă în uleiul încins ceapa tocată mărunt și lasa-o timp de un minut la sotat.
Pregătește măslinele naturale prin scoaterea sâmburilor și tocarea lor. Adăugă-le împreună cu ardeiul gras tăiat cuburi și lasă-le la fiert pentru încă un minut.
La final, adaugă roșiile tăiate cuburi și sucul de roșii.
Sosul se lasă la fiert la foc mediu pentru încă 8 minute, până când acesta începe să se îngroașe.
La final se adaugă cei doi căței de usturoi tocați mărunt, oregano, sare și piper după gust.
Când pastele s-au fiert, scurge-le de apă și toarnă sosul peste ele, amestecând ușor. Mai lasă-le pe foc încă 3 minute pentru ca sosul să le pătrundă, iar apoi servește-le calde!
Pentru servirea lor mai poți presăra busuioc proaspăt tocat pentru un gust mai intens.
Â
Â
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă