Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
În perioada postului acordăm o atenție deosebită alimentației noastre, renunțând la anumite alimente și gătind într-un mod diferit. În această perioadă însă, mâncărurile pot fi cu siguranță la fel de gustoase ca înainte!
Și cum pastele sunt întotdeauna o alegere bună când vine vorba de prânz sau cină, noi ți-am pregătit o rețetă de paste de post, deosebit de delicioase! Gătite cu ingrediente bine alese, legume și verdețuri proaspete, te asigurăm că vei obține o combinație de arome îmbietoare într-un preparat sănătos, care va satisface toate gusturile!
350g paste din grâu dur
1 ceapă mică
1 ardei gras roșu
3 roșii
400g suc de roşii
150g măsline naturale
65ml ulei turte de măsline
4 căţei de usturoi
oregano, sare și piper
busuioc proaspăt tocat (opțional)
Răsfoiește catalogul lunii noiembrie și mergi în cel mai apropiat magazin LaDoiPași pentru a-ți procura ingredientele!
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adaugă în apă puțină sare și o linguriță de ulei din turte de măsline.
Într-o tigaie încinge uleiul din turte de măsline în care vei sota mai întâi doi dintre cățeii de usturoi. Strivește-i în prealabil cu lama unui cuțit pentru a-și lăsa toată aroma. După rumenire, scoate-i din ulei și pune-i deoparte.
Adăugă în uleiul încins ceapa tocată mărunt și lasa-o timp de un minut la sotat.
Pregătește măslinele naturale prin scoaterea sâmburilor și tocarea lor. Adăugă-le împreună cu ardeiul gras tăiat cuburi și lasă-le la fiert pentru încă un minut.
La final, adaugă roșiile tăiate cuburi și sucul de roșii.
Sosul se lasă la fiert la foc mediu pentru încă 8 minute, până când acesta începe să se îngroașe.
La final se adaugă cei doi căței de usturoi tocați mărunt, oregano, sare și piper după gust.
Când pastele s-au fiert, scurge-le de apă și toarnă sosul peste ele, amestecând ușor. Mai lasă-le pe foc încă 3 minute pentru ca sosul să le pătrundă, iar apoi servește-le calde!
Pentru servirea lor mai poți presăra busuioc proaspăt tocat pentru un gust mai intens.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completă