Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Potrivită atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat nu îți va lua decât câteva minute. Rezultatul va fi unul neașteptat de delicios!

Ingrediente

 

Pentru pulpele de pui:

  • 600 g *pulpe de pui inferioare (aproximativ 7-8 buc)
  • 1 linguriță praf de ceapă și praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat și rozmarin
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 250 g ciuperci champignon sau orice alt tip
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat și rozmarin uscat (după gust)
  • 400 g smântână de gătit
  • 100 g *cașcaval ras sau parmezan

* Găsește ingredientele în oferta LaDoiPași din luna februarie.

 

Mod de preparare

 

Șterge pulpele de pui cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa și excesul de grăsime. Într-un bol combină praful de ceapă, pudra de usturoi, ierburile, sarea și piperul. Presară uniform condimentele combinate pe ambele părți ale pulpelor.

Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu și prăjește pulpele de pui în reprize* până când acestea se rumenesc pe fiecare parte și nu mai sunt roz în centru (aproximativ 8 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime). Transferă pulpele pe o farfurie și pune-le deoparte la cald. Adaugă uleiul rămas dacă este necesar pentru a doua tranșă de pulpe. 

*Nu le înghesui pe toate în tigaie, deoarece acestea au nevoie de spațiu pentru a-și lua aromele. 

În aceeași tigaie, topește untul și adăugă ciupercile tăiate. Asezonează cu sare și piper și gătește până se înmoaie (aproximativ 3 minute). Se adauga usturoiul, patrunjelul, cimbrul si rozmarinul; se călește pentru încă 1 minut.

Se amestecă smântâna, se aduce la fiert, apoi se reduce focul și se continuă gătitul până când sosul s-a îngroșat ușor. Se amestecă cașcavalul sau parmezanul ras și se lasă să se topească prin sos încă 2 minute, amestecând din când în când.

Puneți pulpele în sos și mai lăsați 2-3 minute pe foc, întorcând pulpele. Testează gustul și asezonează cu sare și piper după gust.

Se ornează cu pătrunjel proaspăt și se servesc imediat!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Musaca - rețetă tradițională grecească

Musacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...

Vezi rețeta completă

Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Descoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...

Vezi rețeta completă

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă