Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Potrivită atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat nu îți va lua decât câteva minute. Rezultatul va fi unul neașteptat de delicios!

Ingrediente

 

Pentru pulpele de pui:

  • 600 g *pulpe de pui inferioare (aproximativ 7-8 buc)
  • 1 linguriță praf de ceapă È™i praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat È™i rozmarin
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 250 g ciuperci champignon sau orice alt tip
  • 4 căței de usturoi tocaÈ›i
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat È™i rozmarin uscat (după gust)
  • 400 g smântână de gătit
  • 100 g *caÈ™caval ras sau parmezan

* Găsește ingredientele în oferta LaDoiPași din luna februarie.

 

Mod de preparare

 

Șterge pulpele de pui cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa și excesul de grăsime. Într-un bol combină praful de ceapă, pudra de usturoi, ierburile, sarea și piperul. Presară uniform condimentele combinate pe ambele părți ale pulpelor.

Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu și prăjește pulpele de pui în reprize* până când acestea se rumenesc pe fiecare parte și nu mai sunt roz în centru (aproximativ 8 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime). Transferă pulpele pe o farfurie și pune-le deoparte la cald. Adaugă uleiul rămas dacă este necesar pentru a doua tranșă de pulpe. 

*Nu le înghesui pe toate în tigaie, deoarece acestea au nevoie de spațiu pentru a-și lua aromele. 

În aceeași tigaie, topește untul și adăugă ciupercile tăiate. Asezonează cu sare și piper și gătește până se înmoaie (aproximativ 3 minute). Se adauga usturoiul, patrunjelul, cimbrul si rozmarinul; se călește pentru încă 1 minut.

Se amestecă smântâna, se aduce la fiert, apoi se reduce focul și se continuă gătitul până când sosul s-a îngroșat ușor. Se amestecă cașcavalul sau parmezanul ras și se lasă să se topească prin sos încă 2 minute, amestecând din când în când.

Puneți pulpele în sos și mai lăsați 2-3 minute pe foc, întorcând pulpele. Testează gustul și asezonează cu sare și piper după gust.

Se ornează cu pătrunjel proaspăt și se servesc imediat!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Ciorbă de legume de iarnă

Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...

Vezi rețeta completă

Gogoși umplute: cum să faci gogoși rapid și sănătos

Gogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...

Vezi rețeta completă

Aperitive rapide: Chipsuri, tortilla și crochete

Uneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...

Vezi rețeta completă

Piftia de Crăciun. Toate secretele răciturilor de porc, pasăre și legume

Crăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...

Vezi rețeta completă