Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Potrivită atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat nu îți va lua decât câteva minute. Rezultatul va fi unul neașteptat de delicios!

Ingrediente

 

Pentru pulpele de pui:

  • 600 g *pulpe de pui inferioare (aproximativ 7-8 buc)
  • 1 linguriță praf de ceapă și praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat și rozmarin
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 250 g ciuperci champignon sau orice alt tip
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat și rozmarin uscat (după gust)
  • 400 g smântână de gătit
  • 100 g *cașcaval ras sau parmezan

* Găsește ingredientele în oferta LaDoiPași din luna februarie.

 

Mod de preparare

 

Șterge pulpele de pui cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa și excesul de grăsime. Într-un bol combină praful de ceapă, pudra de usturoi, ierburile, sarea și piperul. Presară uniform condimentele combinate pe ambele părți ale pulpelor.

Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu și prăjește pulpele de pui în reprize* până când acestea se rumenesc pe fiecare parte și nu mai sunt roz în centru (aproximativ 8 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime). Transferă pulpele pe o farfurie și pune-le deoparte la cald. Adaugă uleiul rămas dacă este necesar pentru a doua tranșă de pulpe. 

*Nu le înghesui pe toate în tigaie, deoarece acestea au nevoie de spațiu pentru a-și lua aromele. 

În aceeași tigaie, topește untul și adăugă ciupercile tăiate. Asezonează cu sare și piper și gătește până se înmoaie (aproximativ 3 minute). Se adauga usturoiul, patrunjelul, cimbrul si rozmarinul; se călește pentru încă 1 minut.

Se amestecă smântâna, se aduce la fiert, apoi se reduce focul și se continuă gătitul până când sosul s-a îngroșat ușor. Se amestecă cașcavalul sau parmezanul ras și se lasă să se topească prin sos încă 2 minute, amestecând din când în când.

Puneți pulpele în sos și mai lăsați 2-3 minute pe foc, întorcând pulpele. Testează gustul și asezonează cu sare și piper după gust.

Se ornează cu pătrunjel proaspăt și se servesc imediat!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Rețetă smoothie detox

Smoothie-ul este o băutură bazată pe legume și/sau fructe proaspete, mixate cu ajutorul unui blender, la care se pot adăuga diverse alte ingrediente...

Vezi rețeta completă

Savori andaluziene: masă tematică cu gazpacho și paella

Gazpacho este o supă făcută din legume crude, servită rece. Un fel de smoothie de legume, unde roșia este preponderentă și aroma de usturoi inconfundabil...

Vezi rețeta completă

Înghețată făcută în casă, pentru pofticioși

Să faci ceva cu mâna ta știm deja că aduce multe satisfacții. Dar să faci ceva ce nu prea se gătește în casă, cum e ciocolata sau înghețata, cu atâ...

Vezi rețeta completă

Rețetă de clafoutis cu cireșe de mai

Au apărut cireșele? Atunci este timpul să le celebrăm cu un desert franțuzesc delicios - foarte ușor de preparat și de mare efect! Vă propunem astăzi o...

Vezi rețeta completă