Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat, cu un aspect ce-ți lasă gura apă și mai presus de toate, incredibil de delicios!
Tot ce trebuie să faci este să urmezi reÈ›eta pregătită!Â
Â
Ingrediente
Â
Â
Garnitură
Â
Â
Se va începe cu pregătirea legumelor:
Taie în bucăți mari legumele pentru a-și păstra consistența și a nu se usca în cuptor.
Morcovii - în cuburi mari de aprox. 2 cm;
Cartofii - în 4 sau 6 (dacă sunt foarte mari);
Ceapa - în 4 bucăți mari; dacă o vei tăia în bucăți mici aceasta se va rumeni prea tare.
Usturoiul - în jumătate, paralel cu baza lui; o jumătate va fi pusă cu legumele, iar cealaltă înăuntrul puiului.
Procedează la fel cu lămâia: taie-o în două, o parte pentru interiorul puiului, o parte va fi pusă împreună cu legumele.
Â
AÈ™ază legumele într-un bol mare È™i asezonează-le cu uleiul de măsline, sarea È™i piperul È™i 2 dintre cele 4 rămurele de rozmarin proaspăt. Amestecă È™i dă legumele la o parte.Â
Pune puiul întreg pe un tocător pentru a-l pregăti. Șterge-l la exterior și interior cu șervețele de hârtie, iar apoi așază-l în tavă. Unge puiul cu cele două linguri topite de unt (și pe față și pe spate) iar apoi asezonează bine puiul la interior și exterior cu sare și piper. Umple puiul cu jumătate de lămâie, jumătate din căpățâna de usturoi și două rămurele de rozmarin proaspăt. Umplerea puiului cu aceste ingrediente va oferi puiului o aromă deosebită.
Adaugă legumele uniform în jurul puiului. Acestea se vor coace atât de bine în zeamă lăsată de pui.
Opțional, poți să legi picioarele puiului, pentru un aspect sofisticat.
Lasă puiul la copt în cuptor la 220 grade celsius pentru 30 de min și la 200 grade pentru încă 20/30 minute.
Se serveste cald, este delicios!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă