Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin


Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat, cu un aspect ce-ți lasă gura apă și mai presus de toate, incredibil de delicios!

Tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta pregătită! 

 

Ingrediente

 

  • 1 pui întreg de aprox. 2 kg 
  • 2 linguri de sare de presărat exteriorul puiului 
  • 1 lingura sare pentru interiorul puiului
  • 1 lingura piper interior/exterior
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 lămâie

 

Garnitură

  • 6 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usutori
  • 4 rămurele de rozmarin proaspăt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ lingură sare
  • ¼ lingură piper negru 

 

Mod de preparare

 

Se va începe cu pregătirea legumelor:

Taie în bucăți mari legumele pentru a-și păstra consistența și a nu se usca în cuptor.

Morcovii - în cuburi mari de aprox. 2 cm;

Cartofii - în 4 sau 6 (dacă sunt foarte mari);

Ceapa - în 4 bucăți mari; dacă o vei tăia în bucăți mici aceasta se va rumeni prea tare.

Usturoiul - în jumătate, paralel cu baza lui; o jumătate va fi pusă cu legumele, iar cealaltă înăuntrul puiului.

Procedează la fel cu lămâia: taie-o în două, o parte pentru interiorul puiului, o parte va fi pusă împreună cu legumele.

 

Așază legumele într-un bol mare și asezonează-le cu uleiul de măsline, sarea și piperul și 2 dintre cele 4 rămurele de rozmarin proaspăt. Amestecă și dă legumele la o parte. 

Pune puiul întreg pe un tocător pentru a-l pregăti. Șterge-l la exterior și interior cu șervețele de hârtie, iar apoi așază-l în tavă. Unge puiul cu cele două linguri topite de unt (și pe față și pe spate) iar apoi asezonează bine puiul la interior și exterior cu sare și piper. Umple puiul cu jumătate de lămâie, jumătate din căpățâna de usturoi și două rămurele de rozmarin proaspăt. Umplerea puiului cu aceste ingrediente va oferi puiului o aromă deosebită.

Adaugă legumele uniform în jurul puiului. Acestea se vor coace atât de bine în zeamă lăsată de pui.

Opțional, poți să legi picioarele puiului, pentru un aspect sofisticat.

Lasă puiul la copt în cuptor la 220 grade celsius pentru 30 de min și la 200 grade pentru încă 20/30 minute.

Se serveste cald, este delicios!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă