Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat, cu un aspect ce-ți lasă gura apă și mai presus de toate, incredibil de delicios!
Tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta pregătită!
Ingrediente
Garnitură
Se va începe cu pregătirea legumelor:
Taie în bucăți mari legumele pentru a-și păstra consistența și a nu se usca în cuptor.
Morcovii - în cuburi mari de aprox. 2 cm;
Cartofii - în 4 sau 6 (dacă sunt foarte mari);
Ceapa - în 4 bucăți mari; dacă o vei tăia în bucăți mici aceasta se va rumeni prea tare.
Usturoiul - în jumătate, paralel cu baza lui; o jumătate va fi pusă cu legumele, iar cealaltă înăuntrul puiului.
Procedează la fel cu lămâia: taie-o în două, o parte pentru interiorul puiului, o parte va fi pusă împreună cu legumele.
Așază legumele într-un bol mare și asezonează-le cu uleiul de măsline, sarea și piperul și 2 dintre cele 4 rămurele de rozmarin proaspăt. Amestecă și dă legumele la o parte.
Pune puiul întreg pe un tocător pentru a-l pregăti. Șterge-l la exterior și interior cu șervețele de hârtie, iar apoi așază-l în tavă. Unge puiul cu cele două linguri topite de unt (și pe față și pe spate) iar apoi asezonează bine puiul la interior și exterior cu sare și piper. Umple puiul cu jumătate de lămâie, jumătate din căpățâna de usturoi și două rămurele de rozmarin proaspăt. Umplerea puiului cu aceste ingrediente va oferi puiului o aromă deosebită.
Adaugă legumele uniform în jurul puiului. Acestea se vor coace atât de bine în zeamă lăsată de pui.
Opțional, poți să legi picioarele puiului, pentru un aspect sofisticat.
Lasă puiul la copt în cuptor la 220 grade celsius pentru 30 de min și la 200 grade pentru încă 20/30 minute.
Se serveste cald, este delicios!
Pofta buna!
Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completă