Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat, cu un aspect ce-ți lasă gura apă și mai presus de toate, incredibil de delicios!
Tot ce trebuie să faci este să urmezi reÈ›eta pregătită!Â
Â
Ingrediente
Â
Â
Garnitură
Â
Â
Se va începe cu pregătirea legumelor:
Taie în bucăți mari legumele pentru a-și păstra consistența și a nu se usca în cuptor.
Morcovii - în cuburi mari de aprox. 2 cm;
Cartofii - în 4 sau 6 (dacă sunt foarte mari);
Ceapa - în 4 bucăți mari; dacă o vei tăia în bucăți mici aceasta se va rumeni prea tare.
Usturoiul - în jumătate, paralel cu baza lui; o jumătate va fi pusă cu legumele, iar cealaltă înăuntrul puiului.
Procedează la fel cu lămâia: taie-o în două, o parte pentru interiorul puiului, o parte va fi pusă împreună cu legumele.
Â
AÈ™ază legumele într-un bol mare È™i asezonează-le cu uleiul de măsline, sarea È™i piperul È™i 2 dintre cele 4 rămurele de rozmarin proaspăt. Amestecă È™i dă legumele la o parte.Â
Pune puiul întreg pe un tocător pentru a-l pregăti. Șterge-l la exterior și interior cu șervețele de hârtie, iar apoi așază-l în tavă. Unge puiul cu cele două linguri topite de unt (și pe față și pe spate) iar apoi asezonează bine puiul la interior și exterior cu sare și piper. Umple puiul cu jumătate de lămâie, jumătate din căpățâna de usturoi și două rămurele de rozmarin proaspăt. Umplerea puiului cu aceste ingrediente va oferi puiului o aromă deosebită.
Adaugă legumele uniform în jurul puiului. Acestea se vor coace atât de bine în zeamă lăsată de pui.
Opțional, poți să legi picioarele puiului, pentru un aspect sofisticat.
Lasă puiul la copt în cuptor la 220 grade celsius pentru 30 de min și la 200 grade pentru încă 20/30 minute.
Se serveste cald, este delicios!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă