Frittata cu orez și cașcaval

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 7 ouă mari sau 8 ouă medii
  • 100 gr orez cu bob rotund FineLife
  • 100 gr cașcaval Dalia FineLife
  • 29 gr parmezan răzuit
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 0 sare după gust
  • 0 piper negru măcinat FineLife, după gust
Găsește magazinul apropiat

Frittata cu orez și cașcaval este un preparat delicios și sățios pentru micul dejun sau masă de prânz pe care Laura Adamache de învață să îl pregătim în câțiva pași simpli. Eu ador orezul, așa că atunci când am văzut în meniul unui restaurant italian acest preparat, nu am stat pe gânduri și l-am comandat. Gustul a fost desăvârșit! De atunci, frittata cu orez este una dintre preferatele noastre, o fac foarte des pentru ca este la fel de bună atât caldă, cât și rece. Ingredientele principale din rețeta (orezul cu bob rorund, piperul negru măcinat și cașcavalul Dalia) sunt de la magazinul meu preferat, LaDoiPași.

Iată cum, cu doar puține ingrediente de calitate, poți prepara o delicioasă omletă italiană pentru mesele principale ale întregii familii.

Ingrediente

  • 7 ouă mari sau 8 ouă medii
  • 100 g orez cu bob rotund 
  • 100 g cașcaval Dalia 
  • 29 g parmezan răzuit
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri linguri ulei de măsline

 

Preparare pas cu pas

  • Călim orezul sub un jet de apă rece, îl punem într-o crăticioara și îl acoperim cu 600 ml apă. Adăugăm 1 linguriță plină cu sare și îl fierbem, la foc moderat, 20 minute;
  • Scurgem orezul, îl clatim cu apă rece, apoi îl lăsăm să se scurgă într-o sită cu găuri mici (cca 20 de minute);
  • Punem ouăle într-un vas și le batem cu telul până când se omogenizează (1 minut);
  • Adaugăm cașcavalul ras, parmezanul, pătrunjelul și amestecăm;
  • La sfârșit, adaugăm orezul bine scurs, sare și piper după gust și amestecăm;
  • Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă și punem compoziția frittatei. Acoperim imediat tigaia cu capac și prpjim frittata, la foc mic, cca 6 -7 minute sau până când suprafața este bine închegată;
  • Singura parte mai delicată din această rețetă este întoarcerea frittatei. Așadar, răsturnăm cu o mișcare hotărâtă frittata pe o farfurie plată, apoi o punem imediat din nou în tigaie;
  • Prăjim frittata încă 5 minute, apoi stingem focul și o scoatem din tigaie;
  • O servim imediat! Este delicioasă caldă, dar și rece are un gust minunat. Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă

Tort de clătite: Desertul simplu și delicios pentru orice ocazie

În luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă de pâine de casă

Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...

Vezi rețeta completă