Frittata cu orez și cașcaval

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 7 ouă mari sau 8 ouă medii
  • 100 gr orez cu bob rotund FineLife
  • 100 gr caÈ™caval Dalia FineLife
  • 29 gr parmezan răzuit
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 0 sare după gust
  • 0 piper negru măcinat FineLife, după gust
Găsește magazinul apropiat

Frittata cu orez și cașcaval este un preparat delicios și sățios pentru micul dejun sau masă de prânz pe care Laura Adamache de învață să îl pregătim în câțiva pași simpli. Eu ador orezul, așa că atunci când am văzut în meniul unui restaurant italian acest preparat, nu am stat pe gânduri și l-am comandat. Gustul a fost desăvârșit! De atunci, frittata cu orez este una dintre preferatele noastre, o fac foarte des pentru ca este la fel de bună atât caldă, cât și rece. Ingredientele principale din rețeta (orezul cu bob rorund, piperul negru măcinat și cașcavalul Dalia) sunt de la magazinul meu preferat, LaDoiPași.

Iată cum, cu doar puține ingrediente de calitate, poți prepara o delicioasă omletă italiană pentru mesele principale ale întregii familii.

Ingrediente

  • 7 ouă mari sau 8 ouă medii
  • 100 g orez cu bob rotund 
  • 100 g caÈ™caval Dalia 
  • 29 g parmezan răzuit
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri linguri ulei de măsline

 

Preparare pas cu pas

  • Călim orezul sub un jet de apă rece, îl punem într-o crăticioara È™i îl acoperim cu 600 ml apă. Adăugăm 1 linguriță plină cu sare È™i îl fierbem, la foc moderat, 20 minute;
  • Scurgem orezul, îl clatim cu apă rece, apoi îl lăsăm să se scurgă într-o sită cu găuri mici (cca 20 de minute);
  • Punem ouăle într-un vas È™i le batem cu telul până când se omogenizează (1 minut);
  • Adaugăm caÈ™cavalul ras, parmezanul, pătrunjelul È™i amestecăm;
  • La sfârÈ™it, adaugăm orezul bine scurs, sare È™i piper după gust È™i amestecăm;
  • ÃŽncălzim uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă È™i punem compoziÈ›ia frittatei. Acoperim imediat tigaia cu capac È™i prpjim frittata, la foc mic, cca 6 -7 minute sau până când suprafaÈ›a este bine închegată;
  • Singura parte mai delicată din această reÈ›etă este întoarcerea frittatei. AÈ™adar, răsturnăm cu o miÈ™care hotărâtă frittata pe o farfurie plată, apoi o punem imediat din nou în tigaie;
  • Prăjim frittata încă 5 minute, apoi stingem focul È™i o scoatem din tigaie;
  • O servim imediat! Este delicioasă caldă, dar È™i rece are un gust minunat. Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă