Plăcintă cu vișine proaspete

Mod de preparare aluat

 

Ingrediente

  1. 300 g făină
  2. 230 g unt
  3. 1 lingură zahăr
  4. 1/2 linguriță sare
  5. 6 linguri apă rece

Într-un bol amestecă făina, zahărul și sarea, peste care adaugă untul tăiat bucăți. Se amestecă bine cu mâna iar apoi se adaugă treptat cele 6 linguri de apă rece. Se continuă frământatul până acesta devine dens.

Împarte aluatul în două și învelește-l în folie de plastic. Dă-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

 

Mod de preparare compoziție

 

Ingrediente

  1. 700 g vișine
  2. 200 g zahăr
  3. 30 g unt
  4. 3 linguri amidon
  5. ½ linguriță sare
  6. ½ linguriță scorțișoară
  7. 1 lingură zeamă de lămâie
  8. 2 ml esență de vanile

 

Curăță vișinele de sâmburi manual sau cu ajutorul unui aparat special care îți va ușura munca. Îți recomandăm aparatul de scos sâmburi de cireșe/vișine/măsline din magazinele LaDoPași (oferta valabilă în perioada 6-30 iunie 2022).

Amestecă zahărul, amidonul, sarea și scorțișoara și pune-le peste vișine. Mai adaugă o lingură de zeamă de lămâie și esența de vanilie și amestecă bine până vei obține o compoziție omogenă.

 

Asamblarea plăcintei:

Întinde prima bucată de aluat astfel încât să depășească cu 1 sau 2 cm tava de copt. Așază compoziția de vișine scurgând bine vișinele și lăsând zeama în bol. Aplică peste vișine bucăți mici de unt.

Întinde a doua bucată de aluat și taie fâșii de 1 cm cu un cuțit sau cu un instrument de tăiat pizza. Întinde fâșiile una câte una astfel încât să obții modelul din imagini. Taie surplusul de aluat de pe margini iar cu ajutorul degetelor împreunează cele două părți de aluat. 

 

Compoziție ungere aluat:

  1. 1 ou
  2. 1 lingură lapte sau apă
  3. 1 lingura zahăr granulat

Bate gălbenușul cu lingura de lapte și unge aluatul cu o pensulă specială. Presară putin zahar granulat iar apoi dă placinta la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu și pentru încă 30-40 de minute la foc mic.

 

 

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă