Plăcintă cu vișine proaspete

Mod de preparare aluat

 

Ingrediente

  1. 300 g făină
  2. 230 g unt
  3. 1 lingură zahăr
  4. 1/2 linguriță sare
  5. 6 linguri apă rece

Într-un bol amestecă făina, zahărul și sarea, peste care adaugă untul tăiat bucăți. Se amestecă bine cu mâna iar apoi se adaugă treptat cele 6 linguri de apă rece. Se continuă frământatul până acesta devine dens.

Împarte aluatul în două și învelește-l în folie de plastic. Dă-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

 

Mod de preparare compoziție

 

Ingrediente

  1. 700 g vișine
  2. 200 g zahăr
  3. 30 g unt
  4. 3 linguri amidon
  5. ½ linguriță sare
  6. ½ linguriță scorțișoară
  7. 1 lingură zeamă de lămâie
  8. 2 ml esență de vanile

 

Curăță vișinele de sâmburi manual sau cu ajutorul unui aparat special care îți va ușura munca. Îți recomandăm aparatul de scos sâmburi de cireșe/vișine/măsline din magazinele LaDoPași (oferta valabilă în perioada 6-30 iunie 2022).

Amestecă zahărul, amidonul, sarea și scorțișoara și pune-le peste vișine. Mai adaugă o lingură de zeamă de lămâie și esența de vanilie și amestecă bine până vei obține o compoziție omogenă.

 

Asamblarea plăcintei:

Întinde prima bucată de aluat astfel încât să depășească cu 1 sau 2 cm tava de copt. Așază compoziția de vișine scurgând bine vișinele și lăsând zeama în bol. Aplică peste vișine bucăți mici de unt.

Întinde a doua bucată de aluat și taie fâșii de 1 cm cu un cuțit sau cu un instrument de tăiat pizza. Întinde fâșiile una câte una astfel încât să obții modelul din imagini. Taie surplusul de aluat de pe margini iar cu ajutorul degetelor împreunează cele două părți de aluat. 

 

Compoziție ungere aluat:

  1. 1 ou
  2. 1 lingură lapte sau apă
  3. 1 lingura zahăr granulat

Bate gălbenușul cu lingura de lapte și unge aluatul cu o pensulă specială. Presară putin zahar granulat iar apoi dă placinta la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu și pentru încă 30-40 de minute la foc mic.

 

 

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Toast rapid pentru un pic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă

Plăcintă cu vișine proaspete

Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...

Vezi rețeta completă