f Plăcintă cu vișine proaspete

Plăcintă cu vișine proaspete

Mod de preparare aluat

 

Ingrediente

  1. 300 g făină
  2. 230 g unt
  3. 1 lingură zahăr
  4. 1/2 linguriță sare
  5. 6 linguri apă rece

Într-un bol amestecă făina, zahărul și sarea, peste care adaugă untul tăiat bucăți. Se amestecă bine cu mâna iar apoi se adaugă treptat cele 6 linguri de apă rece. Se continuă frământatul până acesta devine dens.

Împarte aluatul în două și învelește-l în folie de plastic. Dă-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

 

Mod de preparare compoziție

 

Ingrediente

  1. 700 g vișine
  2. 200 g zahăr
  3. 30 g unt
  4. 3 linguri amidon
  5. ½ linguriță sare
  6. ½ linguriță scorțișoară
  7. 1 lingură zeamă de lămâie
  8. 2 ml esență de vanile

 

Curăță vișinele de sâmburi manual sau cu ajutorul unui aparat special care îți va ușura munca. Îți recomandăm aparatul de scos sâmburi de cireșe/vișine/măsline din magazinele LaDoPași (oferta valabilă în perioada 6-30 iunie 2022).

Amestecă zahărul, amidonul, sarea și scorțișoara și pune-le peste vișine. Mai adaugă o lingură de zeamă de lămâie și esența de vanilie și amestecă bine până vei obține o compoziție omogenă.

 

Asamblarea plăcintei:

Întinde prima bucată de aluat astfel încât să depășească cu 1 sau 2 cm tava de copt. Așază compoziția de vișine scurgând bine vișinele și lăsând zeama în bol. Aplică peste vișine bucăți mici de unt.

Întinde a doua bucată de aluat și taie fâșii de 1 cm cu un cuțit sau cu un instrument de tăiat pizza. Întinde fâșiile una câte una astfel încât să obții modelul din imagini. Taie surplusul de aluat de pe margini iar cu ajutorul degetelor împreunează cele două părți de aluat. 

 

Compoziție ungere aluat:

  1. 1 ou
  2. 1 lingură lapte sau apă
  3. 1 lingura zahăr granulat

Bate gălbenușul cu lingura de lapte și unge aluatul cu o pensulă specială. Presară putin zahar granulat iar apoi dă placinta la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu și pentru încă 30-40 de minute la foc mic.

 

 

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Biscuiții lui Moș Crăciun

Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...

Vezi rețeta completă

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă