Plăcintă cu vișine proaspete

Mod de preparare aluat

 

Ingrediente

  1. 300 g făină
  2. 230 g unt
  3. 1 lingură zahăr
  4. 1/2 linguriță sare
  5. 6 linguri apă rece

Într-un bol amestecă făina, zahărul și sarea, peste care adaugă untul tăiat bucăți. Se amestecă bine cu mâna iar apoi se adaugă treptat cele 6 linguri de apă rece. Se continuă frământatul până acesta devine dens.

Împarte aluatul în două și învelește-l în folie de plastic. Dă-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

 

Mod de preparare compoziție

 

Ingrediente

  1. 700 g vișine
  2. 200 g zahăr
  3. 30 g unt
  4. 3 linguri amidon
  5. ½ linguriță sare
  6. ½ linguriță scorțișoară
  7. 1 lingură zeamă de lămâie
  8. 2 ml esență de vanile

 

Curăță vișinele de sâmburi manual sau cu ajutorul unui aparat special care îți va ușura munca. Îți recomandăm aparatul de scos sâmburi de cireșe/vișine/măsline din magazinele LaDoPași (oferta valabilă în perioada 6-30 iunie 2022).

Amestecă zahărul, amidonul, sarea și scorțișoara și pune-le peste vișine. Mai adaugă o lingură de zeamă de lămâie și esența de vanilie și amestecă bine până vei obține o compoziție omogenă.

 

Asamblarea plăcintei:

Întinde prima bucată de aluat astfel încât să depășească cu 1 sau 2 cm tava de copt. Așază compoziția de vișine scurgând bine vișinele și lăsând zeama în bol. Aplică peste vișine bucăți mici de unt.

Întinde a doua bucată de aluat și taie fâșii de 1 cm cu un cuțit sau cu un instrument de tăiat pizza. Întinde fâșiile una câte una astfel încât să obții modelul din imagini. Taie surplusul de aluat de pe margini iar cu ajutorul degetelor împreunează cele două părți de aluat. 

 

Compoziție ungere aluat:

  1. 1 ou
  2. 1 lingură lapte sau apă
  3. 1 lingura zahăr granulat

Bate gălbenușul cu lingura de lapte și unge aluatul cu o pensulă specială. Presară putin zahar granulat iar apoi dă placinta la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu și pentru încă 30-40 de minute la foc mic.

 

 

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Pui indian

Butter chicken sau pui cu unt în stil indian este o rețetă delicioasă, ce poate fi preparată oricând vrei să aduci aromele orientale în bucătăria ta. ...

Vezi rețeta completă

Plăcintă cu brânză

Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și nou...

Vezi rețeta completă

Tiramisu

Tiramisu este printre cele mai celebre deserturi din lume. Faima lui a depășit de mult granițele Italiei și acum îl putem savura în orice colț de lume....

Vezi rețeta completă

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă