Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Aluat:
Făină 420 g, Unt 280 g , Zahăr 2 linguri, 1 praf de sare, apă 50 ml
Amestecăm făina cu sarea,adăugăm untul cubuleţe şi omogenizăm până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adăugăm zahărul, apa rece, frământăm aluatul, îl înfăşurăm în folie şi îl dăm la rece.
Umplutura:
5-6 mere, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri de făina, 2 linguri de amidon, 150 g zahăr, scorţişoară, 1 praf de sare, 60 g unt, 1 ou pentru uns.
Pentru umplutură, curăţăm merele le îndepărtăm cotorul, le tăiem cubuleţe, apoi le stropim cu zeama de lămâie. Amestecăm zahărul, făina, amidonul, sarea şi scorţişoara adăugăm merele şi le amestecăm bine.
Împărţim aluatul în două bucăţi. Întindem o bucată de aluat şi o punem în forma de tartă inclusiv pe margini. Aşezăm merele şi peste ele untul. Cealaltă bucată de aluat se întinde şi o punem deasupra. Putem decupa din aluat diverse forme (Frunze, fructe) şi le punem deasupra. Ungem plăcinta cu ou şi o dăm la cuptor până se rumeneşte.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă