Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Aluat:
Făină 420 g, Unt 280 g , Zahăr 2 linguri, 1 praf de sare, apă 50 ml
Amestecăm făina cu sarea,adăugăm untul cubuleÅ£e ÅŸi omogenizăm până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adăugăm zahărul, apa rece, frământăm aluatul, îl înfăşurăm în folie ÅŸi îl dăm la rece.
Umplutura:
5-6 mere, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri de făina, 2 linguri de amidon, 150 g zahăr, scorÅ£iÅŸoară, 1 praf de sare, 60 g unt, 1 ou pentru uns.
Pentru umplutură, curăţăm merele le îndepărtăm cotorul, le tăiem cubuleÅ£e, apoi le stropim cu zeama de lămâie. Amestecăm zahărul, făina, amidonul, sarea ÅŸi scorÅ£iÅŸoara adăugăm merele ÅŸi le amestecăm bine.
ÎmpărÅ£im aluatul în două bucăţi. Întindem o bucată de aluat ÅŸi o punem în forma de tartă inclusiv pe margini. AÅŸezăm merele ÅŸi peste ele untul. Cealaltă bucată de aluat se întinde ÅŸi o punem deasupra. Putem decupa din aluat diverse forme (Frunze, fructe) ÅŸi le punem deasupra. Ungem plăcinta cu ou ÅŸi o dăm la cuptor până se rumeneÅŸte.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completăCrăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...
Vezi rețeta completă