Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Aluat:
Făină 420 g, Unt 280 g , Zahăr 2 linguri, 1 praf de sare, apă 50 ml
Amestecăm făina cu sarea,adăugăm untul cubuleÅ£e ÅŸi omogenizăm până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adăugăm zahărul, apa rece, frământăm aluatul, îl înfăşurăm în folie ÅŸi îl dăm la rece.
Umplutura:
5-6 mere, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri de făina, 2 linguri de amidon, 150 g zahăr, scorÅ£iÅŸoară, 1 praf de sare, 60 g unt, 1 ou pentru uns.
Pentru umplutură, curăţăm merele le îndepărtăm cotorul, le tăiem cubuleÅ£e, apoi le stropim cu zeama de lămâie. Amestecăm zahărul, făina, amidonul, sarea ÅŸi scorÅ£iÅŸoara adăugăm merele ÅŸi le amestecăm bine.
ÎmpărÅ£im aluatul în două bucăţi. Întindem o bucată de aluat ÅŸi o punem în forma de tartă inclusiv pe margini. AÅŸezăm merele ÅŸi peste ele untul. Cealaltă bucată de aluat se întinde ÅŸi o punem deasupra. Putem decupa din aluat diverse forme (Frunze, fructe) ÅŸi le punem deasupra. Ungem plăcinta cu ou ÅŸi o dăm la cuptor până se rumeneÅŸte.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă