Plăcintă de toamnă

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

12 Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 440 gr Făină
  2. 340 gr Unt
  3. 170 gr Zahăr
  4. 50 ml Apă
  5. 750 gr Mere
  6. 2 lingură Zeamă de lămâie
  7. 2 lingură Amidon
  8. 1 Scorţişoară
  9. 1 linguriţă Sare
  10. 1 Ou

Aluat:

Făină 420 g, Unt 280 g , Zahăr 2 linguri, 1 praf de sare, apă 50 ml

Amestecăm făina cu sarea,adăugăm untul cubuleţe şi omogenizăm până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adăugăm zahărul, apa rece, frământăm aluatul, îl înfăşurăm în folie şi îl dăm la rece.

Umplutura:

5-6 mere, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri de făina, 2 linguri de amidon, 150 g zahăr, scorţişoară, 1 praf de sare, 60 g unt, 1 ou pentru uns.

Pentru umplutură, curăţăm merele le îndepărtăm cotorul, le tăiem cubuleţe, apoi le stropim cu zeama de lămâie. Amestecăm zahărul, făina, amidonul, sarea şi scorţişoara adăugăm merele şi le amestecăm bine.

Împărţim aluatul în două bucăţi. Întindem o bucată de aluat şi o punem  în forma de tartă inclusiv pe margini. Aşezăm merele şi peste ele untul. Cealaltă bucată de aluat se întinde şi o punem deasupra. Putem decupa din aluat diverse forme (Frunze, fructe) şi le punem deasupra. Ungem plăcinta cu ou şi o dăm la cuptor până se rumeneşte.

X