Plăcintă de toamnă

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 440 gr Făină
  • 340 gr Unt
  • 170 gr Zahăr
  • 50 ml Apă
  • 750 gr Mere
  • 2 lingură Zeamă de lămâie
  • 2 lingură Amidon
  • 1 Scorţişoară
  • 1 linguriţă Sare
  • 1 Ou
Găsește magazinul apropiat

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Aluat:

Făină 420 g, Unt 280 g , Zahăr 2 linguri, 1 praf de sare, apă 50 ml

Amestecăm făina cu sarea,adăugăm untul cubuleţe şi omogenizăm până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adăugăm zahărul, apa rece, frământăm aluatul, îl înfăşurăm în folie şi îl dăm la rece.

Umplutura:

5-6 mere, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri de făina, 2 linguri de amidon, 150 g zahăr, scorţişoară, 1 praf de sare, 60 g unt, 1 ou pentru uns.

Pentru umplutură, curăţăm merele le îndepărtăm cotorul, le tăiem cubuleţe, apoi le stropim cu zeama de lămâie. Amestecăm zahărul, făina, amidonul, sarea şi scorţişoara adăugăm merele şi le amestecăm bine.

Împărţim aluatul în două bucăţi. Întindem o bucată de aluat şi o punem  în forma de tartă inclusiv pe margini. Aşezăm merele şi peste ele untul. Cealaltă bucată de aluat se întinde şi o punem deasupra. Putem decupa din aluat diverse forme (Frunze, fructe) şi le punem deasupra. Ungem plăcinta cu ou şi o dăm la cuptor până se rumeneşte.

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă