sticker icon

Bucătar amator

rating star rating star

Prăjitură cu prune

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 400 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 15 prune mari
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 200 g zahăr
  • 150 g unt
  • 250 ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 15 prune mari

 

Mod de preparare

Pentru prăjitură cu prune, trebuie întâi să speli fructele, să le desfaci în jumătăți și să scoți sâmburii. Apoi, pregătește ingredientele, topește untul și încălzește cuptorul la 180 grade.

Într-un bol adaugă făina, zahărul și untul topit. Acestea trebuie frământate până se obține un aluat fărâmicios. Păstrează într-un pahar o parte din această compoziție.

Peste aluatul rămas pui ouălele, laptele, zahărul vanilat și praful de copt. Trebuie amestecat bine până când aluatul devine omogen, fără cocoloașe.

Unge o tavă potrivită cu unt și toarnă aluatul în ea. Pune jumătățile de prune deasupra. Peste prune trebuie presărat aluatul sfărâmicios, pe care l-ai păstrat separat în pahar.

Introdu tavă în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute până se rumenește.

Poți presară zahăr pudra sau scorțișoară, după preferință!

Prăjitură cu prună este gata!

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Îți arătăm o rețeta ușoară și delicioasă de prăjitură cu prune.

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă