Rețetă crocantă pentru papanași prăjiți cu dulceață și smântână

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 130 gr făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 0 o lingură de griș
  • 0 un plic zahăr vanilat;
  • 0 o lingură zahăr
  • 0 un praf de sare
  • 300 gr brânză de vaci
  • 0 zeamă și coaja de la o lămâie
  • 0 ulei pentru prăjit
  • 0 dulceață pentru servit, după preferințe
  • 0 smântână pentru servit, în funcție de preferințe
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente

  • 130 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • o lingură de griș
  • un plic zahăr vanilat
  • o lingură zahăr
  • un praf de sare
  • 300 g brânză de vaci
  • zeamă și coaja de la o lămâie
  • ulei pentru prăjit
  • dulceață sau smântână pentru servit, în funcție de preferințe

 

Mod de preparare

Papanașii sunt un dulce pregătit pe bază de brânză dulce de vaci, făină, ouă și griș. Rețeta face parte din categoria deserturilor ușor de pregătit acasă și se servește, de obicei, cu dulceața sau gemul preferat și cu smântână. Iată cum se face cea mai bună rețetă de papanași prăjiți cu dulceață.

 

Brânza de vaci se amestecă cu ouăle, se adaugă tot zahărul, sarea și făina și se amestecă bine. Se completează cu zeama și coaja de la lămâie și se continuă mixarea ingredientelor. În funcție de densitatea brânzei, dacă este prea lichidă compoziția, se mai pot adăuga 1-2 linguri de făină în plus. Aluatul obținut trebuie să fie moale și să se desprindă ușor de pe mână. Într-o tigaie adâncă se pune uleiul și se lasă la încins.

 

Se începe pregătirea formei de papanași. Pe o suprafață curată se presară puțină făină și se pune aluatul. Acesta se împarte  ulterior, cu ajutorul unei linguri, în 8 părți de cocă pentru papanași și cu o linguriță de formează încă 8 părți mai mici pentru capacul de deasupra papanașilor.

 

Ia forma mare de aluat și frământă puțin, după care fă o gaură în centru pentru a obține un orificiu central. În uleiul încins adaugă, pe rând, câte 2 papanași (aluatul mare și capacele mai mici) și lasă-i să se prăjească pentru câteva minute și pe o parte și pe cealaltă. De regulă, papanașii se prăjesc aproximativ 5 minute la foc mic. Nu este indicat să se prăjească la foc mare, altfel se vor arde la suprafață și vor rămâne cruzi la interior.

 

Când sunt prăjiți, scoate papanașii și lasă-i pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.

 

Pune câte 2 papanași pe o farfurie, aluatul mare și capacul mai mic deasupra, adaugă smântână peste aluat, cât dorești, iar deasupra presară dulceață și puțin zahăr pudră. Poți folosi ce dulceață preferi, însă o dulceață ușor acrișoară precum cea de vișine sau de afine le va da un plus de gust papanașilor.

 

Rețeta de papanași prăjiți cu dulceață este gata. Îți dorim poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Musaca - rețetă tradițională grecească

Musacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...

Vezi rețeta completă

Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Descoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...

Vezi rețeta completă

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă