Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Â
Papanașii sunt un dulce pregătit pe bază de brânză dulce de vaci, făină, ouă și griș. Rețeta face parte din categoria deserturilor ușor de pregătit acasă și se servește, de obicei, cu dulceața sau gemul preferat și cu smântână. Iată cum se face cea mai bună rețetă de papanași prăjiți cu dulceață.
Â
Brânza de vaci se amestecă cu ouăle, se adaugă tot zahărul, sarea și făina și se amestecă bine. Se completează cu zeama și coaja de la lămâie și se continuă mixarea ingredientelor. În funcție de densitatea brânzei, dacă este prea lichidă compoziția, se mai pot adăuga 1-2 linguri de făină în plus. Aluatul obținut trebuie să fie moale și să se desprindă ușor de pe mână. Într-o tigaie adâncă se pune uleiul și se lasă la încins.
Â
Se începe pregătirea formei de papanași. Pe o suprafață curată se presară puțină făină și se pune aluatul. Acesta se împarte ulterior, cu ajutorul unei linguri, în 8 părți de cocă pentru papanași și cu o linguriță de formează încă 8 părți mai mici pentru capacul de deasupra papanașilor.
Â
Ia forma mare de aluat și frământă puțin, după care fă o gaură în centru pentru a obține un orificiu central. În uleiul încins adaugă, pe rând, câte 2 papanași (aluatul mare și capacele mai mici) și lasă-i să se prăjească pentru câteva minute și pe o parte și pe cealaltă. De regulă, papanașii se prăjesc aproximativ 5 minute la foc mic. Nu este indicat să se prăjească la foc mare, altfel se vor arde la suprafață și vor rămâne cruzi la interior.
Â
Când sunt prăjiți, scoate papanașii și lasă-i pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.
Â
Pune câte 2 papanași pe o farfurie, aluatul mare și capacul mai mic deasupra, adaugă smântână peste aluat, cât dorești, iar deasupra presară dulceață și puțin zahăr pudră. Poți folosi ce dulceață preferi, însă o dulceață ușor acrișoară precum cea de vișine sau de afine le va da un plus de gust papanașilor.
Â
Rețeta de papanași prăjiți cu dulceață este gata. Îți dorim poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă