Rețetă crocantă pentru papanași prăjiți cu dulceață și smântână

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 130 gr făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 0 o lingură de griș
  • 0 un plic zahăr vanilat;
  • 0 o lingură zahăr
  • 0 un praf de sare
  • 300 gr brânză de vaci
  • 0 zeamă și coaja de la o lămâie
  • 0 ulei pentru prăjit
  • 0 dulceață pentru servit, după preferințe
  • 0 smântână pentru servit, în funcție de preferințe
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente

  • 130 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • o lingură de griș
  • un plic zahăr vanilat
  • o lingură zahăr
  • un praf de sare
  • 300 g brânză de vaci
  • zeamă și coaja de la o lămâie
  • ulei pentru prăjit
  • dulceață sau smântână pentru servit, în funcție de preferințe

 

Mod de preparare

Papanașii sunt un dulce pregătit pe bază de brânză dulce de vaci, făină, ouă și griș. Rețeta face parte din categoria deserturilor ușor de pregătit acasă și se servește, de obicei, cu dulceața sau gemul preferat și cu smântână. Iată cum se face cea mai bună rețetă de papanași prăjiți cu dulceață.

 

Brânza de vaci se amestecă cu ouăle, se adaugă tot zahărul, sarea și făina și se amestecă bine. Se completează cu zeama și coaja de la lămâie și se continuă mixarea ingredientelor. În funcție de densitatea brânzei, dacă este prea lichidă compoziția, se mai pot adăuga 1-2 linguri de făină în plus. Aluatul obținut trebuie să fie moale și să se desprindă ușor de pe mână. Într-o tigaie adâncă se pune uleiul și se lasă la încins.

 

Se începe pregătirea formei de papanași. Pe o suprafață curată se presară puțină făină și se pune aluatul. Acesta se împarte  ulterior, cu ajutorul unei linguri, în 8 părți de cocă pentru papanași și cu o linguriță de formează încă 8 părți mai mici pentru capacul de deasupra papanașilor.

 

Ia forma mare de aluat și frământă puțin, după care fă o gaură în centru pentru a obține un orificiu central. În uleiul încins adaugă, pe rând, câte 2 papanași (aluatul mare și capacele mai mici) și lasă-i să se prăjească pentru câteva minute și pe o parte și pe cealaltă. De regulă, papanașii se prăjesc aproximativ 5 minute la foc mic. Nu este indicat să se prăjească la foc mare, altfel se vor arde la suprafață și vor rămâne cruzi la interior.

 

Când sunt prăjiți, scoate papanașii și lasă-i pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.

 

Pune câte 2 papanași pe o farfurie, aluatul mare și capacul mai mic deasupra, adaugă smântână peste aluat, cât dorești, iar deasupra presară dulceață și puțin zahăr pudră. Poți folosi ce dulceață preferi, însă o dulceață ușor acrișoară precum cea de vișine sau de afine le va da un plus de gust papanașilor.

 

Rețeta de papanași prăjiți cu dulceață este gata. Îți dorim poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă