sticker icon

Ucenic

rating star

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 8 lămâii
  • 0 miere de albine
  • 0 fructe proaspete/congelate
  • 0 apă plată/carbogazoasă
  • 0 cuburi de gheață
  • 0 frunze de mentă/busuioc
Găsește magazinul apropiat

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața?

Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere de vară, la un grătar sau chiar un picnic...

Rețeta pe care ți-o propunem este una simplă și la îndemână și poate fi adaptată cu ușurință, în funcție de preferințe sau fructele pe care le ai în casă.

 

Ingrediente:

  • 8 lămâii
  • miere de albine
  • fructe proaspete sau congelate
  • apă plată/carbogazoasă
  • gheață
  • frunze de mentă sau busuioc

 

În primul rând vom avea nevoie de 3 ingrediente de bază:

 

Suc de lămâie: pentru o cană de suc de lămâie, va fi nevoie de 4-8 lămâii (în funcție de mărimea lor).

Apă: pentru diluarea sucului de lămâie puteți folosi fie apă plată fie apă carbogazoasă

Miere de albine: mierea de albine naturală se combină foarte bine cu aromele fructelor

 

Urmează aromele...

Putem să dăm diverse arome limonadei folosind:

Suc de fructe: pasați fructe proaspete sau congelate cum sunt căpșunii, zmeura, piersicile, mango, pepene verde, afine, mure etc. Strecurați sucul pasat daca doriți o textură fină a limonadei.

Verdețuri proaspete: folosiți mentă sau bucuioc proaspăt pentru a întări celelate arome. Înainte de a le utiliza, strângeți-le ușor între palme pentru un gust mai intens. 

Cu un pic de imaginație și odată cu experiența, veți deveni maestru în a prepara limonade delicioase.

Nu uitați de cuburi de gheață!

 

Prepararea

Se pun cuburile de gheață într-o cană de sticlă apoi se toarnă sucul de lămâie. Se adaugă siropul de fructe și mierea de albine după gust, apoi apa. Amestecați bine. La final, puneți verdețurile.

Pentru decor, presărați fructe întregi sau tăiate.

 

Limonada este gata!

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă