Rețetă de salată orientală clasică

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0.5 kg de cartofi
  • 200 gr măsline
  • 3 castraveți (pot fi proaspeți sau murați)
  • 4 fire de ceapă verde și o ceapă roșie
  • 0 sare
  • 0 piper
  • 0 coriandru
  • 0 bobițe de muștar
  • 0 ulei de măsline
  • 0 o lămâie
Găsește magazinul apropiat

 Salata orientală este o opțiune foarte inspirată atunci când vrei să pregătești celor dragi ceva simplu și delicios. Alături de salata de boeuf este unul dintre preparatele cele mai îndrăgite de noi toți.
Astăzi îți propunem o rețetă de salată orientală clasică, unde bineînțeles, vedeta este cartoful fiert. Ai nevoie doar câteva ingrediente pentru a pregăti o masă copioasă pentru tine și cei dragi.

Modul de preparare:

Pasul 1: Fierbem cartofii în coajă aproximativ 20 de minute

Pasul 2: Îi decojim și îi tăiem cubulețe după ce în prealabil i-am lăsat câteva minute să se răcorească;

Pasul 3: Tăiem ceapa verde și pe cea roșie în solzișori subțiri;

Pasul 4: Tăiem castraveții în cubulețe sau felii subțiri;

Pasul 5: Amestecăm separat uleiul de măsline, zeama de lămâie, boabele de muștar, coriandrul, sarea și piperul;

Pasul 6: Punem toate ingredientele de mai sus într-un bol și la final adăugăm măslinele. Pot fi negre sau verzi, în funcție de preferințe.

 

Câteva sfaturi utile:

Pentru a te bucura mai mult de gustul preparatelor este bine să ții cont de câteva detalii.

 - Înainte de servire, lasă salata la frigider măcar un sfert de oră. Va avea un gust mai gustos atunci când este rece.

- Nu amesteca toate ingredientele în același timp. Este bine să respecți pașii și să le adaugi treptat. Începi cu stratul de cartofi, apoi continui cu ceapa , castraveții iar la final adaugi dressingul.

- Pentru a fierbe mai repede, poți pune cartofii într-un vas cu apă sărată. De asemenea, este bine să nu îi fierbi prea tare, pentru a-și păstra consistența. Folosește o furculiță pe care să o înfigi în cartof.

- Să nu îți fie frică să improvizezi. Poți adăuga ingrediente. De exemplu, ouă fierte, gogoșari sau pătrunjel. Vor da un plus de gust și savoare.

Salata orientală este foarte gustoasă și în același timp foarte consistentă așa că o poți servi ca fel de sine stătător. O altă opțiune foarte inspirată, mai ales dacă nu ții post, este să o folosești ca garnitură alături de un grătar.

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Tiramisù cu piersici

Luna aceasta, Laura Adamache ne propune un tiramisù cu piersici în compot, fără ouă, lejer și delicios, dar mai ales foarte ușor de făcut.

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu ciuperci și ardei copt

Un preparat savuros și plin de arome. Salata de vinete cu ciuperci și ardei copt se pregătește foarte ușor, așa că încearcă și tu rețeta povestită p...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete Baba Ganouj/ Baba Ganoush - rețetă libaneză

Cu un plus de ingrediente față de salata de vinete tradițională, Baba Ganoush este rețeta indiană cu o textură deosebită și un gust extrem de aromat da...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu maioneză

Cu toții cunoaștem gustul clasic al salatei de vinete cu maioneză adăugată. O rețetă extrem de gustoasă și foarte ușor de pregătit. Urmărește rețe...

Vezi rețeta completă