Rețetă dovlecei - cum faci cei mai bun dovlecei pane

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 1 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 2 dovlecei mari;
  2. 2 lingură de ulei;
  3. 2 lingură de pesmet;
  4. 1 sare
  5. 1 piper
  6. 1 boia dulce
  7. 1 semințe de chimen
  8. 1 oregano și busuioc uscat

O rețetă ușor de pregătit și savuroasă pe timpul verii, atunci când legumele sunt proaspete, dovleceii pane sunt ideali de servit proaspeți. Rețeta nu solicită mult timp de pregătire și nici foarte multe ingrediente. Dovleceii pot fi pregătiți în ulei, după ce au fost trecuți prin pesmet, fără ou, iar așa vei pregăti cei mai gustoși dovlecei pane de post, dar pot fi pregătiți și după rețeta obișnuită de dovlecei pane, cu ou bătut spumă. Descoperă rețeta de dovlecei pe care să o faci imediat acasă!

Dovlecei pane - mod de preparare

Dovleceii se spală și se taie rondele, felii de aproximativ 0,5 cm grosime. După ce i-ai tăiat, prăfuiește-i cu sare și piper și lasă-i câteva minute să se scurgă de apă. După ce au stat la scurs, tamponează dovleceii cu un șervețel.

Între timp, într-un bol bate ouăle cu laptele, usturoiul mărunțit și adaugă sare și piper după gust, iar într-un alt bol adaugă făina. Ia fiecare felie de dovlecel și trece-o prin făină, apoi prin amestecul de ou și încă o dată prin făină și ou.

Pentru o crustă mai crocantă, în amestecul de ou, poți adăuga și parmezan ras.

După ce ai trecut dovleceii prin amestecul de făină și ou, pune-i în uleiul încins în prealabil și lasă-i până se rumenesc pe ambele părți.

Nimic mai simplu! Așa faci cea mai bună rețetă de dovlecei pane!

Dovlecei pane la cuptor - mod de preparare

Dovleceii se spală și se taie în rondele subțiri de aproximativ 1 cm. Se presară sare deasupra dovleceilor și se lasă într-o strecurătoare la scurs.

Pentru crustă, într-un vas se adaugă pesmetul, condimentele și ierburile aromatice și se amestecă bine. Feliile de dovlecei se presară cu ulei, apoi cu pesmetul aromat.

În tava de cuptor se pune foaie de copt și se așează feliile de dovlecei, după care se pun în cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Dacă este cazul, dovleceii se întorc după 15 minute

Secrete pentru a pregăti cei mai buni dovlecei pane

  • Alege dovlecei care nu au semințe mari - atunci când cumperi dovlecei speciali pentru rețetă dovlecei pane, alege dovleceii tineri, cu coajă, fără urme de îmbătrânire sau ofilire. Cum recunoști dovlecii bine copți? Legumele au aspectul întărit asemenea unor sâmburi de dovleac;
  • Pentru prăjirea dovleceilor, folosește ulei de măsline, de floarea soarelui sau de porumb. Pune-l la încins într-un vas mare cu câteva minute înainte de a adăuga dovleceii;
  • Imediat cum i-ai luat din uleiul încins, lasă dovleceii la scurs pe un șervețel din hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Cu ce poți servi dovleceii pane

  • Dovleceii pane pot fi consumați drept aperitiv, simpli sau cu pâine și roșii;
  • Poți rade cașcaval sau brânză deasupra lor și îi poți servi ca atare;
  • Rețeta de dovlecei pane poate fi completată cu o mămăliguță caldă și mujdei de usturoi, dar și cu o garnitură de legume fierte sau coapte.
  • Poți face și un sos din smântână cu mărar pentru un plus de gust al dovleceilor pane.

Alte rețete gustoase ce conțin dovlecei

Pentru că sunt o sursă bogată de nutrienți, dovleceii pot fi folosiți într-o mulțime de preparate, de la aperitive, la feluri principale și chiar și în deserturi. Iată și câteva idei ușor de pregătit!

  • Sufleu de dovlecei;
  • Supă cremă de dovlecei;
  • Dovlecei umpluți cu brânză;
  • Budincă de dovlecei cu telemea;
  • Tartă cu dovlecei;
  • Budincă de dovlecei cu piept de pui;
  • Dovlecei la grătar cu telemea și mentă;
  • Paste tortellini cu dovlecei;
  • Chifteluțe din dovlecei cu brânză;