Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Dovleceii se spală și se taie rondele, felii de aproximativ 0,5 cm grosime. După ce i-ai tăiat, prăfuiește-i cu sare și piper și lasă-i câteva minute să se scurgă de apă. După ce au stat la scurs, tamponează dovleceii cu un șervețel.
Între timp, într-un bol bate ouăle cu laptele, usturoiul mărunțit și adaugă sare și piper după gust, iar într-un alt bol adaugă făina. Ia fiecare felie de dovlecel și trece-o prin făină, apoi prin amestecul de ou și încă o dată prin făină și ou.
Pentru o crustă mai crocantă, în amestecul de ou, poți adăuga și parmezan ras.
După ce ai trecut dovleceii prin amestecul de făină și ou, pune-i în uleiul încins în prealabil și lasă-i până se rumenesc pe ambele părți.
Nimic mai simplu! Așa faci cea mai bună rețetă de dovlecei pane!
Dovleceii se spală și se taie în rondele subțiri de aproximativ 1 cm. Se presară sare deasupra dovleceilor și se lasă într-o strecurătoare la scurs.
Pentru crustă, într-un vas se adaugă pesmetul, condimentele și ierburile aromatice și se amestecă bine. Feliile de dovlecei se presară cu ulei, apoi cu pesmetul aromat.
În tava de cuptor se pune foaie de copt și se așează feliile de dovlecei, după care se pun în cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Dacă este cazul, dovleceii se întorc după 15 minute
Pentru că sunt o sursă bogată de nutrienți, dovleceii pot fi folosiți într-o mulțime de preparate, de la aperitive, la feluri principale și chiar și în deserturi. Iată și câteva idei ușor de pregătit!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
O rețetă răcoroasă de vară, dovlecei pane în crustă aurie și crocantă, ce poate fi servită în orice moment al zilei drept garnitură sau fel principal de mâncare împreună cu sos de smântână sau iaurt. Iată cum faci cei mai buni dovlecei pane!
O rețetă ușor de pregătit și savuroasă pe timpul verii, atunci când legumele sunt proaspete, dovleceii pane sunt ideali de servit proaspeți. Rețeta nu solicită mult timp de pregătire și nici foarte multe ingrediente. Dovleceii pot fi pregătiți în ulei, după ce au fost trecuți prin pesmet, fără ou, iar așa vei pregăti cei mai gustoși dovlecei pane de post, dar pot fi pregătiți și după rețeta obișnuită de dovlecei pane, cu ou bătut spumă. Descoperă rețeta de dovlecei pe care să o faci imediat acasă!
Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...
Vezi rețeta completăSmoothie-ul este o băutură delicioasă și răcoritoare pe care o poți prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Profită de sezonul cald și de fructele mi...
Vezi rețeta completăMusacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...
Vezi rețeta completăDescoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...
Vezi rețeta completă