Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Dovleceii se spală și se taie rondele, felii de aproximativ 0,5 cm grosime. După ce i-ai tăiat, prăfuiește-i cu sare și piper și lasă-i câteva minute să se scurgă de apă. După ce au stat la scurs, tamponează dovleceii cu un șervețel.
Între timp, într-un bol bate ouăle cu laptele, usturoiul mărunțit și adaugă sare și piper după gust, iar într-un alt bol adaugă făina. Ia fiecare felie de dovlecel și trece-o prin făină, apoi prin amestecul de ou și încă o dată prin făină și ou.
Pentru o crustă mai crocantă, în amestecul de ou, poți adăuga și parmezan ras.
După ce ai trecut dovleceii prin amestecul de făină și ou, pune-i în uleiul încins în prealabil și lasă-i până se rumenesc pe ambele părți.
Nimic mai simplu! Așa faci cea mai bună rețetă de dovlecei pane!
Dovleceii se spală și se taie în rondele subțiri de aproximativ 1 cm. Se presară sare deasupra dovleceilor și se lasă într-o strecurătoare la scurs.
Pentru crustă, într-un vas se adaugă pesmetul, condimentele și ierburile aromatice și se amestecă bine. Feliile de dovlecei se presară cu ulei, apoi cu pesmetul aromat.
În tava de cuptor se pune foaie de copt și se așează feliile de dovlecei, după care se pun în cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Dacă este cazul, dovleceii se întorc după 15 minute
Pentru că sunt o sursă bogată de nutrienți, dovleceii pot fi folosiți într-o mulțime de preparate, de la aperitive, la feluri principale și chiar și în deserturi. Iată și câteva idei ușor de pregătit!
O rețetă răcoroasă de vară, dovlecei pane în crustă aurie și crocantă, ce poate fi servită în orice moment al zilei drept garnitură sau fel principal de mâncare împreună cu sos de smântână sau iaurt. Iată cum faci cei mai buni dovlecei pane!
O rețetă ușor de pregătit și savuroasă pe timpul verii, atunci când legumele sunt proaspete, dovleceii pane sunt ideali de servit proaspeți. Rețeta nu solicită mult timp de pregătire și nici foarte multe ingrediente. Dovleceii pot fi pregătiți în ulei, după ce au fost trecuți prin pesmet, fără ou, iar așa vei pregăti cei mai gustoși dovlecei pane de post, dar pot fi pregătiți și după rețeta obișnuită de dovlecei pane, cu ou bătut spumă. Descoperă rețeta de dovlecei pe care să o faci imediat acasă!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă