Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Dovleceii se spală È™i se taie rondele, felii de aproximativ 0,5 cm grosime. După ce i-ai tăiat, prăfuieÈ™te-i cu sare È™i piper È™i lasă-i câteva minute să se scurgă de apă. După ce au stat la scurs, tamponează dovleceii cu un È™erveÈ›el.
Între timp, într-un bol bate ouăle cu laptele, usturoiul mărunÈ›it È™i adaugă sare È™i piper după gust, iar într-un alt bol adaugă făina. Ia fiecare felie de dovlecel È™i trece-o prin făină, apoi prin amestecul de ou È™i încă o dată prin făină È™i ou.
Pentru o crustă mai crocantă, în amestecul de ou, poÈ›i adăuga È™i parmezan ras.
După ce ai trecut dovleceii prin amestecul de făină È™i ou, pune-i în uleiul încins în prealabil È™i lasă-i până se rumenesc pe ambele părÈ›i.
Nimic mai simplu! Așa faci cea mai bună rețetă de dovlecei pane!
Dovleceii se spală È™i se taie în rondele subÈ›iri de aproximativ 1 cm. Se presară sare deasupra dovleceilor È™i se lasă într-o strecurătoare la scurs.
Pentru crustă, într-un vas se adaugă pesmetul, condimentele È™i ierburile aromatice È™i se amestecă bine. Feliile de dovlecei se presară cu ulei, apoi cu pesmetul aromat.
În tava de cuptor se pune foaie de copt È™i se aÈ™ează feliile de dovlecei, după care se pun în cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Dacă este cazul, dovleceii se întorc după 15 minute
Pentru că sunt o sursă bogată de nutrienÈ›i, dovleceii pot fi folosiÈ›i într-o mulÈ›ime de preparate, de la aperitive, la feluri principale È™i chiar È™i în deserturi. Iată È™i câteva idei uÈ™or de pregătit!
O reÈ›etă răcoroasă de vară, dovlecei pane în crustă aurie È™i crocantă, ce poate fi servită în orice moment al zilei drept garnitură sau fel principal de mâncare împreună cu sos de smântână sau iaurt. Iată cum faci cei mai buni dovlecei pane!
O reÈ›etă uÈ™or de pregătit È™i savuroasă pe timpul verii, atunci când legumele sunt proaspete, dovleceii pane sunt ideali de servit proaspeÈ›i. ReÈ›eta nu solicită mult timp de pregătire È™i nici foarte multe ingrediente. Dovleceii pot fi pregătiÈ›i în ulei, după ce au fost trecuÈ›i prin pesmet, fără ou, iar aÈ™a vei pregăti cei mai gustoÈ™i dovlecei pane de post, dar pot fi pregătiÈ›i È™i după reÈ›eta obiÈ™nuită de dovlecei pane, cu ou bătut spumă. Descoperă reÈ›eta de dovlecei pe care să o faci imediat acasă!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...
Vezi rețeta completă
Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...
Vezi rețeta completă
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi rețeta completă
Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completă