Rețetă mucenici moldovenești de post însiropați

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 1 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 500 gr făină
  2. 500 gr nucă măcinată
  3. 1 Esență de vanilie
  4. 1 linguriţă coajă de lămâie
  5. 1 esență de Rom
  6. 400 gr miere
  7. Sare
  8. 25 gr drojdie
  9. 3 lingură ulei

 

  1. Se compune un aluat din 500 g faină, 5-6 linguri de zahăr, o cana și jumătate de apă, 25 g de drojdie și 3-4 linguri de ulei. Se frământă până când se obține un aluat care se desprinde de pe vas. Apoi se lasă la dospit timp de 20-25 minute.
  2. După ce aluatul a crescut, se împarte în 10-12 bucăți și se fac suluri de 25 cm lungime si 1 cm grosime, apoi se formează mucenicii în formă de opt.
  3. Între timp, se pregătește nuca măcinată cu esență de vanilie, o lingurință de coajă de lămâie și separat 400 g miere lichidă.
  4. După ce se coc în cuptor, se lasă la răcit, apoi mucenicii se dau într-un sirop făcut din 2 căni de apă cu 4-5 linguri de zahăr. Mucenicii se trec prin vasul cu acest sirop.
  5. Pasul final: se dau cu miere de albine și apoi prin nucă măcinată și se așează pe un platou.