Rețetă mucenici moldovenești de post

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 500 gr nucă măcinată
  • 1 Esență de vanilie
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 1 esență de Rom
  • 400 gr miere
  • 0 Sare
  • 25 gr drojdie
  • 3 lingură ulei
Găsește magazinul apropiat
  1. Se compune un aluat din 500 g faină, 5-6 linguri de zahăr, o cana și jumătate de apă, 25 g de drojdie și 3-4 linguri de ulei. Se frământă până când se obține un aluat care se desprinde de pe vas. Apoi se lasă la dospit timp de 20-25 minute.
  2. După ce aluatul a crescut, se împarte în 10-12 bucăți și se fac suluri de 25 cm lungime si 1 cm grosime, apoi se formează mucenicii în formă de opt.
  3. Între timp, se pregătește nuca măcinată cu esență de vanilie, o lingurință de coajă de lămâie și separat 400 g miere lichidă.
  4. După ce se coc în cuptor, se lasă la răcit, apoi mucenicii se dau într-un sirop făcut din 2 căni de apă cu 4-5 linguri de zahăr. Mucenicii se trec prin vasul cu acest sirop.
  5. Se dau cu miere de albine și apoi prin nucă măcinată și se așează pe un platou.
  6. Pasul final - Va puteti bucura de cei mai buni mucenici moldovenesti de post.

       Daca ti-a placut aceasta reteta, spune-le si prietenilor tai despre ea.

       De asemenea, poti vedea aici si reteta de clatite de post.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

În cazul în care doriți să respectați această tradiție și aveți nevoie de inspirație privind modul de preparare a mucenicilor moldovenești de post, aceasta este rețeta pe care v-o recomandăm:

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă