Rețetă mucenici moldovenești de post

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 1 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 500 gr făină
  2. 500 gr nucă măcinată
  3. 1 Esență de vanilie
  4. 1 linguriţă coajă de lămâie
  5. 1 esență de Rom
  6. 400 gr miere
  7. Sare
  8. 25 gr drojdie
  9. 3 lingură ulei

 

  1. Se compune un aluat din 500 g faină, 5-6 linguri de zahăr, o cana și jumătate de apă, 25 g de drojdie și 3-4 linguri de ulei. Se frământă până când se obține un aluat care se desprinde de pe vas. Apoi se lasă la dospit timp de 20-25 minute.
  2. După ce aluatul a crescut, se împarte în 10-12 bucăți și se fac suluri de 25 cm lungime si 1 cm grosime, apoi se formează mucenicii în formă de opt.
  3. Între timp, se pregătește nuca măcinată cu esență de vanilie, o lingurință de coajă de lămâie și separat 400 g miere lichidă.
  4. După ce se coc în cuptor, se lasă la răcit, apoi mucenicii se dau într-un sirop făcut din 2 căni de apă cu 4-5 linguri de zahăr. Mucenicii se trec prin vasul cu acest sirop.
  5. Se dau cu miere de albine și apoi prin nucă măcinată și se așează pe un platou.
  6. Pasul final - Va puteti bucura de cei mai buni mucenici moldovenesti de post.

Daca ti-a placut aceasta reteta, spune-le si prietenilor tai despre ea.

De asemenea, poti vedea aici si reteta de clatite de post.