Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Mucenicii moldovenești sunt nelipsiți pe 9 martie, de ziua Sfinților 40 de Mucenici. Pufoși, aromați și însiropați, acești colăcei în formă de „8” sunt un adevărat deliciu! Rețeta tradițională este simplă și perfectă chiar și pentru cei care țin post. Fără ouă sau lapte, dar la fel de gustoși și parfumați, mucenicii moldovenești se coc în cuptor, apoi sunt îmbibați în sirop dulce, unși cu miere și presărați cu nucă.
Dacă vrei să aduci în casa ta gustul copilăriei, urmează această rețetă și bucură-te de aroma minunată a mucenicilor făcuți cu drag!
Pentru topping:
Pentru sirop:
Dacă ți-a plăcut rețeta, nu uita să o împărtășești și cu prietenii tăi!
Poftă bună!
Se serveste cald, este delicios!
Pofta buna!
Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...
Vezi rețeta completă
Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...
Vezi rețeta completă
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi rețeta completă
Tapioca este un tip de făină fără gluten obținută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată ...
Vezi rețeta completă