Rețetă mucenici moldovenești de post

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 500 gr nucă măcinată
  • 1 Esență de vanilie
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 1 esență de Rom
  • 400 gr miere
  • 0 Sare
  • 25 gr drojdie
  • 3 lingură ulei
Găsește magazinul apropiat
  1. Se compune un aluat din 500 g faină, 5-6 linguri de zahăr, o cana și jumătate de apă, 25 g de drojdie și 3-4 linguri de ulei. Se frământă până când se obține un aluat care se desprinde de pe vas. Apoi se lasă la dospit timp de 20-25 minute.
  2. După ce aluatul a crescut, se împarte în 10-12 bucăți și se fac suluri de 25 cm lungime si 1 cm grosime, apoi se formează mucenicii în formă de opt.
  3. Între timp, se pregătește nuca măcinată cu esență de vanilie, o lingurință de coajă de lămâie și separat 400 g miere lichidă.
  4. După ce se coc în cuptor, se lasă la răcit, apoi mucenicii se dau într-un sirop făcut din 2 căni de apă cu 4-5 linguri de zahăr. Mucenicii se trec prin vasul cu acest sirop.
  5. Se dau cu miere de albine și apoi prin nucă măcinată și se așează pe un platou.
  6. Pasul final - Va puteti bucura de cei mai buni mucenici moldovenesti de post.

       Daca ti-a placut aceasta reteta, spune-le si prietenilor tai despre ea.

       De asemenea, poti vedea aici si reteta de clatite de post.

În cazul în care doriți să respectați această tradiție și aveți nevoie de inspirație privind modul de preparare a mucenicilor moldovenești de post, aceasta este rețeta pe care v-o recomandăm:

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Biscuiții lui Moș Crăciun

Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...

Vezi rețeta completă

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă