Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Este important, pentru ca rețeta tradițională de mousse de ciocolată să iasă perfect, să respecți câțiva pași esențiali și anume:
Ciocolata se rupe în bucățele mici și se amestecă într-un bol de sticlă cu 50 de ml din frișca lichidă. Bolul cu ciocolată și frișcă se așează pe bain-marie (baie cu aburi) și se amestecă în mod constant, până când ciocolata se topește în totalitate.
Când ciocolata s-a topit, se ia bolul de pe baia de aburi și se adaugă treptat apă fierbinte (60 ml), dar se amestecă încet în continuu.
Următorul pas pentru prepararea rețetei originale de mousse de ciocolată este să amesteci la mixer gălbenușurile de ou cu zahărul pudră, până în momentul când obții un amestec omogen. Amestecul obținut se adaugă peste amestecul de ciocolată și frișcă lichidă și se amestecă rapid pentru a se evita coagularea gălbenușului de ou.
Separat, într-un bol se amestecă albușurile de ou cu un praf de sare, până obții o spumă consistentă. Acum, treptat, peste albușuri se adaugă zahărul cristalizat și se amestecă bine până când observi că ai obținut o cremă lucioasă de bezea.
Într-un alt bol, amestecă restul de frișcă lichidă, care ți-a rămas, până obții o cremă consistentă.
Amestecul de ciocolată, după ce s-a răcit, se pune la frigider pentru 10 minute.
Următorul pas este să amesteci ciocolata cu frișcă și cu crema de bezea. Amestecă-le bine cu ajutorul unei spatule din silicon.
Amestecul obținut este mousse-ul de ciocolată.
Acum, distribuie amestecul în pahare sau căni și pune-le la frigider pentru cel puțin o oră înainte de consum.
Decorarea paharelor cu mousse de ciocolată, pentru un plus de gust și aromă, poate fi făcută cu:
Bucură-te de gustul celui mai bun desert, mousse de ciocolată alături de prieteni ori de familie într-o seară perfectă de toamnă
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi rețeta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obținută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată ...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă