Rețetă originală pentru mousse de ciocolată

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 220 gr ciocolată neagră (min 70% cacao);
  • 2 oua;
  • 60 ml apă fierbinte;
  • 250 ml frișcă lichidă;
  • 1 lingură zahăr pudră;
  • 1 lingură zahăr cristalizat.
Găsește magazinul apropiat

Sfaturi utile înainte să pregătești rețeta originală de mousse de ciocolată

Este important, pentru ca rețeta tradițională de mousse de ciocolată să iasă perfect, să respecți câțiva pași esențiali și anume:

  • Ciocolata aleasă trebuie să aibă minim 70% conținut de cacao. În caz contrar, un conținut prea mic de cacao va duce la lichefierea cremei. Însă, niciun conținut prea mare de cacao (mai mare de 90%) nu este indicat deoarece textura cremei va căpăta o textură de budincă;
  • Când amesteci gălbenușurile de ou în ciocolata topită, aceasta trebuie să fie fierbinte și perfect în stare lichidă, altfel se vor crea bule mari de aer, iar asta strică aspectul și textura produsului finit;
  • Înainte de prepararea rețetei de mousse de ciocolată, ține frișca lichidă la frigider pentru cel puțin 24 de ore;
  • Înainte de servi mousse-ul de ciocolată asigură-te că ai lăsat crema la frigider pentru cel puțin o oră.

Mod de preparare rețetă franțuzească mousse de ciocolată:

Ciocolata se rupe în bucățele mici și se amestecă într-un bol de sticlă cu 50 de ml din frișca lichidă. Bolul cu ciocolată și frișcă se așează pe bain-marie (baie cu aburi) și se amestecă în mod constant, până când ciocolata se topește în totalitate.

Când ciocolata s-a topit, se ia bolul de pe baia de aburi și se adaugă treptat apă fierbinte (60 ml), dar se amestecă încet în continuu.

Următorul pas pentru prepararea rețetei originale de mousse de ciocolată este să amesteci la mixer gălbenușurile de ou cu zahărul pudră, până în momentul când obții un amestec omogen. Amestecul obținut se adaugă peste amestecul de ciocolată și frișcă lichidă și se amestecă rapid pentru a se evita coagularea gălbenușului de ou.

Separat, într-un bol se amestecă albușurile de ou cu un praf de sare, până obții o spumă consistentă. Acum, treptat, peste albușuri se adaugă zahărul cristalizat și se amestecă bine până când observi că ai obținut o cremă lucioasă de bezea. 

Într-un alt bol, amestecă restul de frișcă lichidă, care ți-a rămas, până obții o cremă consistentă. 

Amestecul de ciocolată, după ce s-a răcit, se pune la frigider pentru 10 minute. 

Următorul pas este să amesteci ciocolata cu frișcă și cu crema de bezea. Amestecă-le bine cu ajutorul unei spatule din silicon.

Amestecul obținut este mousse-ul de ciocolată. 

Acum, distribuie amestecul în pahare sau căni și pune-le la frigider pentru cel puțin o oră înainte de consum. 

Cum se servește mousse-ul de ciocolată

Decorarea paharelor cu mousse de ciocolată, pentru un plus de gust și aromă, poate fi făcută cu: 

  • Alune, nuci sau migdale;
  • Gem de căpșuni sau de pere;
  • Boabe de cafea de ciocolată;
  • Coji de portocale în ciocolată;
  • Fructe proaspete (căpșuni, cireșe, mure, zmeură, afine, etc);
  • Cremă de fructe de pădure;
  • Frunze de mentă ori rozmarin;
  • Ciocolată albă sau neagră rasă.

Bucură-te de gustul celui mai bun desert, mousse de ciocolată alături de prieteni ori de familie într-o seară perfectă de toamnă

 

 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Murături asortate: delicii garantate

Cum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...

Vezi rețeta completă

Rețete de desert fără coacere

Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...

Vezi rețeta completă

Rețetă de paste cu creveți

Fructele de mare ne inspiră de obicei o vacanță la mare, un restaurant italienesc, sau grecesc, un apus de soare și un pahar de vin alb, în compania cuiva ...

Vezi rețeta completă

Cinci rețete de vară delicioase

Vara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpin...

Vezi rețeta completă