Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Este important, pentru ca rețeta tradițională de mousse de ciocolată să iasă perfect, să respecți câțiva pași esențiali și anume:
Ciocolata se rupe în bucățele mici și se amestecă într-un bol de sticlă cu 50 de ml din frișca lichidă. Bolul cu ciocolată și frișcă se așează pe bain-marie (baie cu aburi) și se amestecă în mod constant, până când ciocolata se topește în totalitate.
Când ciocolata s-a topit, se ia bolul de pe baia de aburi și se adaugă treptat apă fierbinte (60 ml), dar se amestecă încet în continuu.
Următorul pas pentru prepararea rețetei originale de mousse de ciocolată este să amesteci la mixer gălbenușurile de ou cu zahărul pudră, până în momentul când obții un amestec omogen. Amestecul obținut se adaugă peste amestecul de ciocolată și frișcă lichidă și se amestecă rapid pentru a se evita coagularea gălbenușului de ou.
Separat, într-un bol se amestecă albușurile de ou cu un praf de sare, până obții o spumă consistentă. Acum, treptat, peste albușuri se adaugă zahărul cristalizat și se amestecă bine până când observi că ai obținut o cremă lucioasă de bezea.
Într-un alt bol, amestecă restul de frișcă lichidă, care ți-a rămas, până obții o cremă consistentă.
Amestecul de ciocolată, după ce s-a răcit, se pune la frigider pentru 10 minute.
Următorul pas este să amesteci ciocolata cu frișcă și cu crema de bezea. Amestecă-le bine cu ajutorul unei spatule din silicon.
Amestecul obținut este mousse-ul de ciocolată.
Acum, distribuie amestecul în pahare sau căni și pune-le la frigider pentru cel puțin o oră înainte de consum.
Decorarea paharelor cu mousse de ciocolată, pentru un plus de gust și aromă, poate fi făcută cu:
Bucură-te de gustul celui mai bun desert, mousse de ciocolată alături de prieteni ori de familie într-o seară perfectă de toamnă
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Cum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completăCând ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...
Vezi rețeta completăFructele de mare ne inspiră de obicei o vacanță la mare, un restaurant italienesc, sau grecesc, un apus de soare și un pahar de vin alb, în compania cuiva ...
Vezi rețeta completăVara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpin...
Vezi rețeta completă