Ucenic
Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și noul an.
Este genul de plăcintă care poate fi mâncată și calda, când foile sunt crocante și contrastează foarte bine cu brânza cremoasă, abia scoasă din cuptor, dar și rece a doua zi.
Partea bună este că umplutura se poate face cu orice brânzeturi aveți în casa: telemea de oi sau vacă, branză feta, brânză de burduf sau frământată, brânză dulce de vaci.
Puteți mixa brânzeturile după gustul vostru. Pentru cremozitate am adăugat smântână și ouă.
Mod de preparare al plăcintei cu brânză:
Pasul 1
Într-un castron mare punem cele două tipuri de brânză, ouăle și smântâna.Se amesteca bine toate.
Apoi pregătim foile. Foile fine din comerț trebuie unse (stropite) cu ulei între ele, altfel se vor lipi. Uleiul le va face crocante. Se iau foaie cu foaie și se ung fiecare cu un pic de ulei cu pensula. Se așează apoi în tava tapetata cu hârtie de copt.
Se pun la bază primele 4 foi, apoi se adaugă jumătate din umplutură. Apoi așezăm deasupra încă 2 foi unse cu ulei și cealaltă jumătate din umplutură. Se acoperă totul cu încă 4 foi subțiri unse cu ulei. Se pliază marginile și pe deasupra le ungem din nou generos cu ulei, pentru a obține o plăcintă rumena și cu o crusta crocanta.
Pasul 2
Se încinge cuptorul la 170 grade Celsius și se lasă plăcinta la copt timp de 40 de minute, până s-a rumenit. Se lasă la răcit 15 minute , apoi se feliază. Se servește calda, sau a doua zi rece.
Brânza telemea poate fi înlocuită cu brânză de vaci, și atunci adăugăm zahăr și stafide și iese o plăcintă dulce minunată, numai bună de pus elevilor în pachețelul de la școală!
Aceasta plăcintă este atât de cremoasa și tare gustoasă.
Vă recomand cu drag să încercați și voi această rețetă!
Poftă buna!
Se serveste cald, este delicios!
Pofta buna!
Zilele călduroase de vară vin nu numai cu temperaturi ridicate, dar și cu o necesitate mai mare de hidratare.
Vezi rețeta completăNebunie mare a fost tot anul trecut cu ciocolata Dubai și încă nu s-a terminat, fiindcă este atât de delicioasă!
Vezi rețeta completăVara e anotimpul grătarelor! Ce poate fi mai frumos decât să organizăm o ieșire cu prietenii, să luăm cărbuni și lemne, masă de camping, scaune, mânc...
Vezi rețeta completăPoate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completă