Ucenic
Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și noul an.
Este genul de plăcintă care poate fi mâncată și calda, când foile sunt crocante și contrastează foarte bine cu brânza cremoasă, abia scoasă din cuptor, dar și rece a doua zi.
Partea bună este că umplutura se poate face cu orice brânzeturi aveți în casa: telemea de oi sau vacă, branză feta, brânză de burduf sau frământată, brânză dulce de vaci.
Puteți mixa brânzeturile după gustul vostru. Pentru cremozitate am adăugat smântână și ouă.
Mod de preparare al plăcintei cu brânză:
Pasul 1
Într-un castron mare punem cele două tipuri de brânză, ouăle și smântâna.Se amesteca bine toate.
Apoi pregătim foile. Foile fine din comerț trebuie unse (stropite) cu ulei între ele, altfel se vor lipi. Uleiul le va face crocante. Se iau foaie cu foaie și se ung fiecare cu un pic de ulei cu pensula. Se așează apoi în tava tapetata cu hârtie de copt.
Se pun la bază primele 4 foi, apoi se adaugă jumătate din umplutură. Apoi așezăm deasupra încă 2 foi unse cu ulei și cealaltă jumătate din umplutură. Se acoperă totul cu încă 4 foi subțiri unse cu ulei. Se pliază marginile și pe deasupra le ungem din nou generos cu ulei, pentru a obține o plăcintă rumena și cu o crusta crocanta.
Pasul 2
Se încinge cuptorul la 170 grade Celsius și se lasă plăcinta la copt timp de 40 de minute, până s-a rumenit. Se lasă la răcit 15 minute , apoi se feliază. Se servește calda, sau a doua zi rece.
Brânza telemea poate fi înlocuită cu brânză de vaci, și atunci adăugăm zahăr și stafide și iese o plăcintă dulce minunată, numai bună de pus elevilor în pachețelul de la școală!
Aceasta plăcintă este atât de cremoasa și tare gustoasă.
Vă recomand cu drag să încercați și voi această rețetă!
Poftă buna!
Se serveste cald, este delicios!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă