sticker icon

Ucenic

rating star

Plăcintă cu brânză

Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și noul an.
Este genul de plăcintă care poate fi mâncată și calda, când foile sunt crocante și contrastează foarte bine cu brânza cremoasă, abia scoasă din cuptor, dar și rece a doua zi.
Partea bună este că umplutura se poate face cu orice brânzeturi aveți în casa: telemea de oi sau vacă, branză feta, brânză de burduf sau frământată, brânză dulce de vaci.
Puteți mixa brânzeturile după gustul vostru. Pentru cremozitate am adăugat smântână și ouă.

Ingredientele necesare pentru plăcintă cu brânză:

  • 1 pachet foi fine pentru plăcintă (10-12 foi)
  • 4 ouă
  • 750 g telemea sau brânză de burduf
  • 250 g smântână grasă cu min.24% grăsime sau cremă de brânză (cream cheese)
  • 100 ml ulei pentru foi
  • sare

Mod de preparare al plăcintei cu brânză:

Pasul 1

Într-un castron mare punem cele două tipuri de brânză, ouăle și smântâna.Se amesteca bine toate.

Apoi pregătim foile. Foile fine din comerț trebuie unse (stropite) cu ulei între ele, altfel se vor lipi. Uleiul le va face crocante. Se iau foaie cu foaie și se ung fiecare cu un pic de ulei cu pensula. Se așează apoi în tava tapetata cu hârtie de copt.

Se pun la bază primele 4 foi, apoi se adaugă jumătate din umplutură. Apoi așezăm deasupra încă 2 foi unse cu ulei și cealaltă jumătate din umplutură. Se acoperă totul cu încă 4 foi subțiri unse cu ulei. Se pliază marginile și pe deasupra le ungem din nou generos cu ulei, pentru a obține o plăcintă rumena și cu o crusta crocanta.

Pasul 2

Se încinge cuptorul la 170 grade Celsius și se lasă plăcinta la copt timp de 40 de minute, până s-a rumenit. Se lasă la răcit 15 minute , apoi se feliază. Se servește calda, sau a doua zi rece.
Brânza telemea poate fi înlocuită cu brânză de vaci, și atunci adăugăm zahăr și stafide și iese o plăcintă dulce minunată, numai bună de pus elevilor în pachețelul de la școală!

Aceasta plăcintă este atât de cremoasa și tare gustoasă.

Vă recomand cu drag să încercați și voi această rețetă!

Poftă buna!

Se serveste cald, este delicios!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă