Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de risotto înnobilată cu 3 feluri de brânză. Iți propunem o rețetă simplă, ce se pregătește în aproximativ jumătate de ora, ce va impresiona orice invitat. O poți servi ca atare, sau ca și garnitură la o cină pretențioasă.
Â
Â
Pasul 1
Topește untul într-o tigaie largă, antiaderentă, adaugă uleiul de măsline, ceapa și usturoiul și amestecă ușor pentru 5 minute. Adaugă orezul și călește-l până devine sticlos – pentru 2-3 minute, pâna la îmbinarea tuturor aromelor.
Pasul 2
Adaugă vinul alb și amestecă până se evaporă. În altă cratiță pune la încălzit supa de pui strecurată, apoi adaugă treptat supa în tigaie până se încorporează în orez și acesta rămâne al dente. Sunt necesare cam 15 minute pentru ca orezul să capete consistența dorită.
Pasul 3
Ia tigaia de pe foc și amestecă cât încă este cald orezul, cele 2 lingurițe de mascarpone, mozzarella și cam ¾ din parmezan. Adaugă praful de piper pentru gust. Restul de parmezan se presară peste risotto in momentul servirii.
Se ornează cu câteva vârfuri de sparanghel opărite sau cu câteva fire de șofran
Â
Poftă bună!
Se serveste cald, este delicios!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă