Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de risotto înnobilată cu 3 feluri de brânză. Iți propunem o rețetă simplă, ce se pregătește în aproximativ jumătate de ora, ce va impresiona orice invitat. O poți servi ca atare, sau ca și garnitură la o cină pretențioasă.
Pasul 1
Topește untul într-o tigaie largă, antiaderentă, adaugă uleiul de măsline, ceapa și usturoiul și amestecă ușor pentru 5 minute. Adaugă orezul și călește-l până devine sticlos – pentru 2-3 minute, pâna la îmbinarea tuturor aromelor.
Pasul 2
Adaugă vinul alb și amestecă până se evaporă. În altă cratiță pune la încălzit supa de pui strecurată, apoi adaugă treptat supa în tigaie până se încorporează în orez și acesta rămâne al dente. Sunt necesare cam 15 minute pentru ca orezul să capete consistența dorită.
Pasul 3
Ia tigaia de pe foc și amestecă cât încă este cald orezul, cele 2 lingurițe de mascarpone, mozzarella și cam ¾ din parmezan. Adaugă praful de piper pentru gust. Restul de parmezan se presară peste risotto in momentul servirii.
Se ornează cu câteva vârfuri de sparanghel opărite sau cu câteva fire de șofran
Poftă bună!
Se serveste cald, este delicios!
Pofta buna!
Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completă