Rulada pufoasa cu crema de ciocolata –Rețetă de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 5 ouă mari
  • 110 gr făină de grâu alb 000 Fine Life
  • 110 gr zahăr
  • 3 gr praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat FineLife
  • 1 vârf de cuÅ£it sare
  • 30 gr zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorÈ›iÈ™oară FineLife
  • 20 gr cacao
  • 80 gr Nutella
  • 50 gr ciocolata amăruie
  • 3 căpÈ™une proaspete
  • 300 gr brânză mascarpone
Găsește magazinul apropiat

ReÈ›eta de aluat pentru ruladă îi aparÈ›ine mamei. Crema de ciocolată este o adaptare, mai simplă È™i mai rapidă, dar cu un gust cel puÈ›in la fel de delicios ca cel al cremei din amintirea mea.

Crema de ciocolată pentru ruladă nu necesită fierbere, în doar 5 minute este gata. O puteÈ›i folosi È™i la torturi sau alte prăjituri, o să va placă sigur. Pentru că ador combinaÈ›ia ciocolată – scorÈ›iÈ™oară, am adăugat È™i puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară în cremă. A dat un gust minunat acestei rulade pufoase!

 

Am ales, È™i de data această, ingrediente de la magazinul meu preferat, LaDoiPaÈ™i. Pentru cea mai pufoasă ruladă, am folosit: făină albă de grâu 000 FineLife, zahăr vanilinat FineLife È™i scorÈ›iÈ™oară FineLife.

AÈ™adar, haideÈ›i să ne punem È™orÈ›ul de bucătărie È™i să facem împreună această ruladă cu ciocolată. Mai ales cei mici vor fi încântaÈ›i de gustul ei. Și dacă doriÈ›i să îi implicaÈ›i în prepararea ruladei, îi puteÈ›i lăsa pe ei să o orneze.

Eu am ales căpșune proaspete pentru decor, dar și pentru gustul fabulous al acestor mici și parfumate fructe de sezon.

 

Blat pufos de pandiÈ™pan pentru ruladă – Preparare pas cu pas

  • Separăm albuÈ™urile È™i gălbenuÈ™urile. Mixăm albuÈ™urile cu un vârf de sare până când devin pufoase È™i nu mai cad de pe paletele mixerului.
  • Adăugăm zahărul peste gălbenuÈ™uri È™i mixăm cca 5-6 minute sau până când se deschid la culoare È™i îÈ™i dublează volumul.
  • Amestecăm făina È™i praful de copt È™i le cernem. Le adăugăm treptat în compoziÈ›ia de ouă È™i amestecăm delicat, de jos în sus.
  • Amestecam făina si praful de copt È™i le cernem. Le adăugăm treptat în compoziÈ›ia de ouă È™i amestecăm delicat, de jos în sus.
  • Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt, adăugăm aluatul È™i îl nivelăm cu grijă.
  • Coacem blatul de ruladă, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru maxim 15 minute. Nu prelungim timpul de coacere, pentru că blatul se usucă È™i se va rupe când îl rulăm.
  • Răsturnăm blatul de ruladă pe o hârtie de copt umedă (pentru foaia de copt umedă procedăm în felul următor: udăm foaia de copt pe toată suprafață, cu apă rece, apoi o stoarcem bine È™i o întindem) È™i îndepărtăm cu grijă foaia de copt caldă.
  • Îl înfășurăm cu grijă în hârtia de copt umedă, strângem capetele È™i apoi învelim ruloul într-un È™ervet de bumbac umed.
  • Lăsăm blatul să se răcească cca 1 ora, la temperatura camerei, nu în frigider

 

Crema de ciocolată cu mascarpone – Preparare pas cu pas

  • Prepararea cremei de ciocolată este foarte simplă. Punem brânză mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudra, cacaoa, scorÈ›iÈ™oară È™i Nutella È™i mixăm până obÈ›inem o crema omogenă.

 

Cum formăm rulada pufoasă cu cremă de ciocolata?

  • Desfacem blatul din È™ervetul de bumbac, apoi înlăturpăm È™i hârtia de copt.
  • Ungem suprafaÈ›a blatului cu cremă de ciocolată È™i îl rulăm cu grijă.
  • Învelim rulada în folie de aluminiu È™i o punem în frigider pentru 2-3 ore.
  • După repaus, ornăm rulada cu ciocolată topită la bain-marie È™i cu jumătăți de căpÈ™une
  • Este delicioasă! Poftă bună!

Ruladele, cu orice umplutură, sunt dulciurile mele preferate. Poate din această cauza le fac destul de rar, pur È™i simplu nu mă pot abÈ›ine să mănânc doar o felie. În copilărie, mama ne făcea o ruladă minunată cu ciocolată, atât de pufoasă, se topea în gură.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Ciorbă de legume de iarnă

Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...

Vezi rețeta completă

Gogoși umplute: cum să faci gogoși rapid și sănătos

Gogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...

Vezi rețeta completă

Aperitive rapide: Chipsuri, tortilla și crochete

Uneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...

Vezi rețeta completă

Piftia de Crăciun. Toate secretele răciturilor de porc, pasăre și legume

Crăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...

Vezi rețeta completă