Rulada pufoasa cu crema de ciocolata –Rețetă de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 5 ouă mari
  • 110 gr făină de grâu alb 000 Fine Life
  • 110 gr zahăr
  • 3 gr praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat FineLife
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 300 gr • 1 plic zahăr vanilinat FineLife
  • 30 gr zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorțișoară FineLife
  • 20 gr cacao
  • 80 gr Nutella
  • 50 gr ciocolata amăruie
  • 3 căpșune proaspete
  • 300 gr brânză mascarpone
Găsește magazinul apropiat

Rețeta de aluat pentru rulată îi aparține mamei. Crema de ciocolată este o adaptare, mai simplă și mai rapidă, dar cu un gust cel puțin la fel de delicios ca cel al cremei din amintirea mea.

Crema de ciocolată pentru ruladă nu necesită fierbere, în doar 5 minute este gata. O puteți folosi și la torturi sau alte prăjituri, o să va placă sigur. Pentru că ador combinația ciocolată – scorțișoară, am adăugat și puțină scorțișoară în cremă. A dat un gust minunat acestei rulade pufoase!

 

Am ales, și de data această, ingrediente de la magazinul meu preferat, LaDoiPași. Pentru cea mai pufoasă ruladă, am folosit: făină albă de grâu 000 FineLife, zahăr vanilinat FineLife și scorțișoară FineLife.

Așadar, haideți să ne punem șorțul de bucătărie și să facem împreună această ruladă cu ciocolată. Mai ales cei mici vor fi încântați de gustul ei. Și dacă doriți să îi implicați în prepararea ruladei, îi puteți lăsa pe ei să o orneze.

Eu am ales căpșune proaspete pentru decor, dar și pentru gustul fabulous al acestor mici și parfumate fructe de sezon.

 

Blat pufos de pandișpan pentru ruladă – Preparare pas cu pas

  • Separăm albușurile și gălbenușurile. Mixăm albușurile cu un vârf de sare până când devin pufoase și nu mai cad de pe paletele mixerului.
  • Adăugăm zahărul peste gălbenușuri și mixăm cca 5-6 minute sau până când se deschid la culoare și își dublează volumul.
  • Amestecăm făina și praful de copt și le cernem. Le adăugăm treptat în compoziția de ouă și amestecăm delicat, de jos în sus.
  • Amestecam făina si praful de copt și le cernem. Le adăugăm treptat în compoziția de ouă și amestecăm delicat, de jos în sus.
  • Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt, adăugăm aluatul și îl nivelăm cu grijă.
  • Coacem blatul de ruladă, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru maxim 15 minute. Nu prelungim timpul de coacere, pentru că blatul se usucă și se va rupe când îl rulăm.
  • Răsturnăm blatul de ruladă pe o hârtie de copt umedă (pentru foaia de copt umedă procedăm în felul următor: udăm foaia de copt pe toată suprafață, cu apă rece, apoi o stoarcem bine și o întindem) și îndepărtăm cu grijă foaia de copt caldă.
  • Îl înfășurăm cu grijă în hârtia de copt umedă, strângem capetele și apoi învelim ruloul într-un șervet de bumbac umed.
  • Lăsăm blatul să se răcească cca 1 ora, la temperatura camerei, nu în frigider

 

Crema de ciocolată cu mascarpone – Preparare pas cu pas

  • Prepararea cremei de ciocolată este foarte simplă. Punem brânză mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudra, cacaoa, scorțișoară și Nutella și mixăm până obținem o crema omogenă.

 

Cum formăm rulada pufoasă cu cremă de ciocolata?

  • Desfacem blatul din șervetul de bumbac, apoi înlăturpăm și hârtia de copt.
  • Ungem suprafața blatului cu cremă de ciocolată și îl rulăm cu grijă.
  • Învelim rulada în folie de aluminiu și o punem în frigider pentru 2-3 ore.
  • După repaus, ornăm rulada cu ciocolată topită la bain-marie și cu jumătăți de căpșune
  • Este delicioasă! Poftă bună!

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Ruladele, cu orice umplutură, sunt dulciurile mele preferate. Poate din această cauza le fac destul de rar, pur și simplu nu mă pot abține să mănânc doar o felie. În copilărie, mama ne făcea o ruladă minunată cu ciocolată, atât de pufoasă, se topea în gură.

Lasagna cu anghinare și mozzarella

Dacă vă doriți un prânz delicios și rapid, Laura Adamache vă invită să încercați o rețetă ușoară de lasagna cu anghinare și mozzarella. Laura vă...

Vezi rețeta completă

Banana bread - rețeta pentru cel mai iubit chec pe bază de banane

Banana bread sau renumitul chec cu banane este desertul simplu de pregătit acasă, pe bază de piure de banane și nucă, cu un miez fraged și o aromă aparte...

Vezi rețeta completă

Rulada pufoasa cu crema de ciocolata –Rețetă de la Laura Adamache

Luna aceasta, Laura Adamache și-a propus să ne surprindă cu o rețetă ușor de făcut, dar atât de gustoasă încât nu rezistă foarte mult fără a fi sa...

Vezi rețeta completă

Chiftele vegetariene cu mei și susan

Chiftele vegetariene cu mei și susan sunt o opțiune perfectă dacă vrei să pregătești un fel de mâncare sănătos, fără gluten și delicios! Chiar dac...

Vezi rețeta completă