Rulada pufoasa cu crema de ciocolata –Rețetă de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 5 ouă mari
  • 110 gr făină de grâu alb 000 Fine Life
  • 110 gr zahăr
  • 3 gr praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat FineLife
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 30 gr zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorțișoară FineLife
  • 20 gr cacao
  • 80 gr Nutella
  • 50 gr ciocolata amăruie
  • 3 căpșune proaspete
  • 300 gr brânză mascarpone
Găsește magazinul apropiat

Rețeta de aluat pentru ruladă îi aparține mamei. Crema de ciocolată este o adaptare, mai simplă și mai rapidă, dar cu un gust cel puțin la fel de delicios ca cel al cremei din amintirea mea.

Crema de ciocolată pentru ruladă nu necesită fierbere, în doar 5 minute este gata. O puteți folosi și la torturi sau alte prăjituri, o să va placă sigur. Pentru că ador combinația ciocolată – scorțișoară, am adăugat și puțină scorțișoară în cremă. A dat un gust minunat acestei rulade pufoase!

 

Am ales, și de data această, ingrediente de la magazinul meu preferat, LaDoiPași. Pentru cea mai pufoasă ruladă, am folosit: făină albă de grâu 000 FineLife, zahăr vanilinat FineLife și scorțișoară FineLife.

Așadar, haideți să ne punem șorțul de bucătărie și să facem împreună această ruladă cu ciocolată. Mai ales cei mici vor fi încântați de gustul ei. Și dacă doriți să îi implicați în prepararea ruladei, îi puteți lăsa pe ei să o orneze.

Eu am ales căpșune proaspete pentru decor, dar și pentru gustul fabulous al acestor mici și parfumate fructe de sezon.

 

Blat pufos de pandișpan pentru ruladă – Preparare pas cu pas

  • Separăm albușurile și gălbenușurile. Mixăm albușurile cu un vârf de sare până când devin pufoase și nu mai cad de pe paletele mixerului.
  • Adăugăm zahărul peste gălbenușuri și mixăm cca 5-6 minute sau până când se deschid la culoare și își dublează volumul.
  • Amestecăm făina și praful de copt și le cernem. Le adăugăm treptat în compoziția de ouă și amestecăm delicat, de jos în sus.
  • Amestecam făina si praful de copt și le cernem. Le adăugăm treptat în compoziția de ouă și amestecăm delicat, de jos în sus.
  • Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt, adăugăm aluatul și îl nivelăm cu grijă.
  • Coacem blatul de ruladă, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru maxim 15 minute. Nu prelungim timpul de coacere, pentru că blatul se usucă și se va rupe când îl rulăm.
  • Răsturnăm blatul de ruladă pe o hârtie de copt umedă (pentru foaia de copt umedă procedăm în felul următor: udăm foaia de copt pe toată suprafață, cu apă rece, apoi o stoarcem bine și o întindem) și îndepărtăm cu grijă foaia de copt caldă.
  • Îl înfășurăm cu grijă în hârtia de copt umedă, strângem capetele și apoi învelim ruloul într-un șervet de bumbac umed.
  • Lăsăm blatul să se răcească cca 1 ora, la temperatura camerei, nu în frigider

 

Crema de ciocolată cu mascarpone – Preparare pas cu pas

  • Prepararea cremei de ciocolată este foarte simplă. Punem brânză mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudra, cacaoa, scorțișoară și Nutella și mixăm până obținem o crema omogenă.

 

Cum formăm rulada pufoasă cu cremă de ciocolata?

  • Desfacem blatul din șervetul de bumbac, apoi înlăturpăm și hârtia de copt.
  • Ungem suprafața blatului cu cremă de ciocolată și îl rulăm cu grijă.
  • Învelim rulada în folie de aluminiu și o punem în frigider pentru 2-3 ore.
  • După repaus, ornăm rulada cu ciocolată topită la bain-marie și cu jumătăți de căpșune
  • Este delicioasă! Poftă bună!

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Ruladele, cu orice umplutură, sunt dulciurile mele preferate. Poate din această cauza le fac destul de rar, pur și simplu nu mă pot abține să mănânc doar o felie. În copilărie, mama ne făcea o ruladă minunată cu ciocolată, atât de pufoasă, se topea în gură.

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă