Rulada pufoasa cu crema de ciocolata –Rețetă de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 5 ouă mari
  • 110 gr făină de grâu alb 000 Fine Life
  • 110 gr zahăr
  • 3 gr praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat FineLife
  • 1 vârf de cuÅ£it sare
  • 30 gr zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorÈ›iÈ™oară FineLife
  • 20 gr cacao
  • 80 gr Nutella
  • 50 gr ciocolata amăruie
  • 3 căpÈ™une proaspete
  • 300 gr brânză mascarpone
Găsește magazinul apropiat

ReÈ›eta de aluat pentru ruladă îi aparÈ›ine mamei. Crema de ciocolată este o adaptare, mai simplă È™i mai rapidă, dar cu un gust cel puÈ›in la fel de delicios ca cel al cremei din amintirea mea.

Crema de ciocolată pentru ruladă nu necesită fierbere, în doar 5 minute este gata. O puteÈ›i folosi È™i la torturi sau alte prăjituri, o să va placă sigur. Pentru că ador combinaÈ›ia ciocolată – scorÈ›iÈ™oară, am adăugat È™i puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară în cremă. A dat un gust minunat acestei rulade pufoase!

 

Am ales, È™i de data această, ingrediente de la magazinul meu preferat, LaDoiPaÈ™i. Pentru cea mai pufoasă ruladă, am folosit: făină albă de grâu 000 FineLife, zahăr vanilinat FineLife È™i scorÈ›iÈ™oară FineLife.

AÈ™adar, haideÈ›i să ne punem È™orÈ›ul de bucătărie È™i să facem împreună această ruladă cu ciocolată. Mai ales cei mici vor fi încântaÈ›i de gustul ei. Și dacă doriÈ›i să îi implicaÈ›i în prepararea ruladei, îi puteÈ›i lăsa pe ei să o orneze.

Eu am ales căpșune proaspete pentru decor, dar și pentru gustul fabulous al acestor mici și parfumate fructe de sezon.

 

Blat pufos de pandiÈ™pan pentru ruladă – Preparare pas cu pas

  • Separăm albuÈ™urile È™i gălbenuÈ™urile. Mixăm albuÈ™urile cu un vârf de sare până când devin pufoase È™i nu mai cad de pe paletele mixerului.
  • Adăugăm zahărul peste gălbenuÈ™uri È™i mixăm cca 5-6 minute sau până când se deschid la culoare È™i îÈ™i dublează volumul.
  • Amestecăm făina È™i praful de copt È™i le cernem. Le adăugăm treptat în compoziÈ›ia de ouă È™i amestecăm delicat, de jos în sus.
  • Amestecam făina si praful de copt È™i le cernem. Le adăugăm treptat în compoziÈ›ia de ouă È™i amestecăm delicat, de jos în sus.
  • Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt, adăugăm aluatul È™i îl nivelăm cu grijă.
  • Coacem blatul de ruladă, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru maxim 15 minute. Nu prelungim timpul de coacere, pentru că blatul se usucă È™i se va rupe când îl rulăm.
  • Răsturnăm blatul de ruladă pe o hârtie de copt umedă (pentru foaia de copt umedă procedăm în felul următor: udăm foaia de copt pe toată suprafață, cu apă rece, apoi o stoarcem bine È™i o întindem) È™i îndepărtăm cu grijă foaia de copt caldă.
  • Îl înfășurăm cu grijă în hârtia de copt umedă, strângem capetele È™i apoi învelim ruloul într-un È™ervet de bumbac umed.
  • Lăsăm blatul să se răcească cca 1 ora, la temperatura camerei, nu în frigider

 

Crema de ciocolată cu mascarpone – Preparare pas cu pas

  • Prepararea cremei de ciocolată este foarte simplă. Punem brânză mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudra, cacaoa, scorÈ›iÈ™oară È™i Nutella È™i mixăm până obÈ›inem o crema omogenă.

 

Cum formăm rulada pufoasă cu cremă de ciocolata?

  • Desfacem blatul din È™ervetul de bumbac, apoi înlăturpăm È™i hârtia de copt.
  • Ungem suprafaÈ›a blatului cu cremă de ciocolată È™i îl rulăm cu grijă.
  • Învelim rulada în folie de aluminiu È™i o punem în frigider pentru 2-3 ore.
  • După repaus, ornăm rulada cu ciocolată topită la bain-marie È™i cu jumătăți de căpÈ™une
  • Este delicioasă! Poftă bună!

Ruladele, cu orice umplutură, sunt dulciurile mele preferate. Poate din această cauza le fac destul de rar, pur È™i simplu nu mă pot abÈ›ine să mănânc doar o felie. În copilărie, mama ne făcea o ruladă minunată cu ciocolată, atât de pufoasă, se topea în gură.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Lava Cake cu înghețată și fructe

Ce spuneți, ne răsfățăm zilele acesta cu ceva bun? Poate în ultimul timp lucrurile ne-au mers bine, și atunci vrem să ne răsplătim, sau nu au mers pre...

Vezi rețeta completă

Pui indian

Butter chicken sau pui cu unt în stil indian este o rețetă delicioasă, ce poate fi preparată oricând vrei să aduci aromele orientale în bucătăria ta. ...

Vezi rețeta completă

Plăcintă cu brânză

Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și nou...

Vezi rețeta completă

Tiramisu

Tiramisu este printre cele mai celebre deserturi din lume. Faima lui a depășit de mult granițele Italiei și acum îl putem savura în orice colț de lume....

Vezi rețeta completă