sticker icon

Bucătar amator

rating star rating star

Salată boeuf

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1000 gr cartofi
  • 300 gr mazăre
  • 300 gr morcov
  • 200 gr castraveți murați
  • 200 gr gogoșari murați
  • 1 țelină românească mare
  • 700 gr carne rasol de vită
  • 1 lingură muștar
  • 500 gr maioneză
  • 0 sare
  • 0 piper
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente:

 

  • 1 kg cartofi
  • 300 g mazăre
  • 300 g morcov
  • 200 g castraveți murați
  • 200 g gogoșari în oțet
  • 1 buc telină românească mare
  • 700 g rasol de vită
  • 1 lingură muștar
  • 500 g maioneză
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

  • Se pune la fiert carnea cu o linguriță de sare. După ce dă în clocot, se aruncă apa, se spală carnea și se pune din nou la fiert cu o linguriță de sare până este complet gătită.

  • Se fierb legumele: cartofi, mazăre, țelină și morcovi. Acestea pot fi fierte alături de carne pentru un plus de savoare sau separat. Se lasă la fiert până sunt bine pătrunse.

  • După ce toate ingredientele au fost fierte se lasă la răcit.

  • Între timp putem pregăti maioneza, dacă nu folosim una gata preparată din comerț.

  • Se taie legumele cubulețe de aproximativ 3-4 mm, iar carnea și murăturile ceva mai mici. Mazărea se lasă întreagă. Legumele trebuie să fie vizibile în salată, fără ca acestea să devină o pastă.

  • Toate ingredientele se amestecă cu muștar și jumătate din maioneză, dacă este nevoie de mai mult se completează ulterior.

  • Se adaugă sare și piper după gust.

  • Se pune într-un platou și se ornează după imaginație cu maioneză, murături, pătrunjel, ou fiert și măsline.

  • Se servește rece.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă