sticker icon

Bucătar amator

rating star rating star

Salată boeuf

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1000 gr cartofi
  • 300 gr mazăre
  • 300 gr morcov
  • 200 gr castraveți murați
  • 200 gr gogoșari murați
  • 1 țelină românească mare
  • 700 gr carne rasol de vită
  • 1 lingură muștar
  • 500 gr maioneză
  • 0 sare
  • 0 piper
Găsește magazinul apropiat
  • Se pune la fiert carnea cu o linguriță de sare. După ce dă în clocot, se aruncă apa, se spală carnea și se pune din nou la fiert cu o linguriță de sare până este complet gătită.

  • Se fierb legumele: cartofi, mazăre, țelină și morcovi. Acestea pot fi fierte alături de carne pentru un plus de savoare sau separat. Se lasă la fiert până sunt bine pătrunse.

  • După ce toate ingredientele au fost fierte se lasă la răcit.

  • Între timp putem pregăti maioneza, dacă nu folosim una gata preparată din comerț.

  • Se taie legumele cubulețe de aproximativ 3-4 mm, iar carnea și murăturile ceva mai mici. Mazărea se lasă întreagă. Legumele trebuie să fie vizibile în salată, fără ca acestea să devină o pastă.

  • Toate ingredientele se amestecă cu muștar și jumătate din maioneză, dacă este nevoie de mai mult se completează ulterior.

  • Se adaugă sare și piper după gust.

  • Se pune într-un platou și se ornează după imaginație cu maioneză, murături, pătrunjel, ou fiert și măsline.

  • Se servește rece.

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă

Pastă rapidă de pește

Cu toții ne dorim gustări rapide, gustoase și sănătoase.

Vezi rețeta completă

Menemem - omletă turcească

Ce zici să încerci o omletă turcească cu multe vitamine și arome?

Vezi rețeta completă