Salată de orez cu creveți și avocado

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 150 gr orez basmati FineLife
  • 1 avocado
  • 1 morcov mediu
  • 150 gr creveÈ›i decorticaÈ›i
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 0 sare
  • 0 piper
  • 6 lingură ulei de măsline FineLife
  • 1 lime
  • 1 lingură pătrunjel tocat
Găsește magazinul apropiat
  • Umplem o cratiță cu apă, o punem pe foc, iar în momentul în care apa începe sa fiarbă, adăugăm 1 linguriță mică cu sare È™i orezul basmati. Îl fierbem 10 minute, apoi îl scurgem È™i îl trecem printr-un jet de apă rece (în acest fel oprim fierberea). Lăsăm orezul să se scurgă.
  • Punem uleiul de măsline într-o tigaie, pe foc mic. Adăugăm cățelul de usturoi întreg, curățat È™i zdrobit cu muchia unui cutit. Îl sotăm 1 minut, apoi îl eliminăm din tigaie È™i adăugăm creveÈ›ii decorticaÈ›i. Îi pudrăm cu sare È™i piper proaspăt măcinat, după gust, È™i îi tragem în tigaie cca 4-5 minute, nu mai mult. Stingem focul È™i îi lăsăm să se răcească.
  • Curățăm morcovul È™i îl dăm pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Tăiem avocado în jumătăți, eliminăm sâmburele, extragem cu grijă pulpa È™i o tăiem în cubuleÈ›e potrivite. Stropim cubuleÈ›ele de avocado cu puÈ›ină zeamă de lime sau lămâie.
  • Pentru dressing, amestecăm uleiul de măsline cu sucul de lime sau lămâie È™i sare după gust.
  • Punem într-un vas orezul scurs, creveÈ›ii reci, cubuleÈ›ele de avocado, morcovul ras, pătrunjelul tocat, dressingul, sare È™i piper după gust.
  • Amestecăm toate ingredientele È™i servim salata.
  • O putem păstra în frigider, acoperită cu folie de plastic alimentară, până a doua zi.

Poftă bună!

 

Laura Adamache  este blogger si fotograf culinar, autoarea unei serii de cărÈ›i de reÈ›ete de mare succes.

De când mă È™tiu, sunt îndrăgostită de orice reÈ›etă care conÈ›ine orez. De la minunatul orez cu lapte, reÈ›eta copilăriei, până la salatele de orez.

Astăzi vă propun o reÈ›etă simpla de salată de orez cu creveÈ›i È™i avocado, foarte simplu de făcut È™i atât de delicioasă încât sunt sigură că va fi apreciată de toată familia.

Am mâncat această reÈ›etă de salată de creveÈ›i cu orez È™i avocado acum câÈ›iva ani, într-un mic restaurant, È™i de atunci a devenit cea mai îndrăgită reÈ›etă de salată de orez din bucătăria mea. De cate ori am în casă avocado, orez basmati È™i creveti, mă gândesc imediat la această reÈ›etă.

Să vă mai spun cât de repede se mănâncă? Vă aÈ™tept să o încercaÈ›i È™i voi È™i să îmi spuneÈ›i dacă v-a plăcut.

Pentru un gust deosebit, recomand întotdeauna să folosiÈ›i ingrediente de cea mai bună calitate. Iată de ce am ales să cumpăr orezul Basmati È™i uleiul de măsline, FineLife, de la magazinul meu preferat, LaDoiPaÈ™i.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă