Salată de orez cu creveți și avocado

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 150 gr orez basmati FineLife
  • 1 avocado
  • 1 morcov mediu
  • 150 gr creveți decorticați
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 0 sare
  • 0 piper
  • 6 lingură ulei de măsline FineLife
  • 1 lime
  • 1 lingură pătrunjel tocat
Găsește magazinul apropiat
  • Umplem o cratiță cu apă, o punem pe foc, iar în momentul în care apa începe sa fiarbă, adăugăm 1 linguriță mică cu sare și orezul basmati. Îl fierbem 10 minute, apoi îl scurgem și îl trecem printr-un jet de apă rece (în acest fel oprim fierberea). Lăsăm orezul să se scurgă.
  • Punem uleiul de măsline într-o tigaie, pe foc mic. Adăugăm cățelul de usturoi întreg, curățat și zdrobit cu muchia unui cutit. Îl sotăm 1 minut, apoi îl eliminăm din tigaie și adăugăm creveții decorticați. Îi pudrăm cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust, și îi tragem în tigaie cca 4-5 minute, nu mai mult. Stingem focul și îi lăsăm să se răcească.
  • Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Tăiem avocado în jumătăți, eliminăm sâmburele, extragem cu grijă pulpa și o tăiem în cubulețe potrivite. Stropim cubulețele de avocado cu puțină zeamă de lime sau lămâie.
  • Pentru dressing, amestecăm uleiul de măsline cu sucul de lime sau lămâie și sare după gust.
  • Punem într-un vas orezul scurs, creveții reci, cubulețele de avocado, morcovul ras, pătrunjelul tocat, dressingul, sare și piper după gust.
  • Amestecăm toate ingredientele și servim salata.
  • O putem păstra în frigider, acoperită cu folie de plastic alimentară, până a doua zi.

Poftă bună!

 

Laura Adamache  este blogger si fotograf culinar, autoarea unei serii de cărți de rețete de mare succes.

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

De când mă știu, sunt îndrăgostită de orice rețetă care conține orez. De la minunatul orez cu lapte, rețeta copilăriei, până la salatele de orez.

Astăzi vă propun o rețetă simpla de salată de orez cu creveți și avocado, foarte simplu de făcut și atât de delicioasă încât sunt sigură că va fi apreciată de toată familia.

Am mâncat această rețetă de salată de creveți cu orez și avocado acum câțiva ani, într-un mic restaurant, și de atunci a devenit cea mai îndrăgită rețetă de salată de orez din bucătăria mea. De cate ori am în casă avocado, orez basmati și creveti, mă gândesc imediat la această rețetă.

Să vă mai spun cât de repede se mănâncă? Vă aștept să o încercați și voi și să îmi spuneți dacă v-a plăcut.

Pentru un gust deosebit, recomand întotdeauna să folosiți ingrediente de cea mai bună calitate. Iată de ce am ales să cumpăr orezul Basmati și uleiul de măsline, FineLife, de la magazinul meu preferat, LaDoiPași.

Tiramisù cu piersici

Luna aceasta, Laura Adamache ne propune un tiramisù cu piersici în compot, fără ouă, lejer și delicios, dar mai ales foarte ușor de făcut.

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu ciuperci și ardei copt

Un preparat savuros și plin de arome. Salata de vinete cu ciuperci și ardei copt se pregătește foarte ușor, așa că încearcă și tu rețeta povestită p...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete Baba Ganouj/ Baba Ganoush - rețetă libaneză

Cu un plus de ingrediente față de salata de vinete tradițională, Baba Ganoush este rețeta indiană cu o textură deosebită și un gust extrem de aromat da...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu maioneză

Cu toții cunoaștem gustul clasic al salatei de vinete cu maioneză adăugată. O rețetă extrem de gustoasă și foarte ușor de pregătit. Urmărește rețe...

Vezi rețeta completă