Salată grecească rețetă - O salată perfectă pentru zilele călduroase de vară

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 2 roșii mari
  • 1 ardei gras roșu sau verde
  • 1 castravete Fabio sau 2 castraveți cornison
  • 1 ceapă mare roșie
  • 159 gr de brânză feta
  • 1 zeamă de la jumătate de lămâie
  • 0
  • 0 lingură de oregano
  • 50 gr de măsline calamata
  • 1 sare și piper
  • 1 ulei de măsline
Găsește magazinul apropiat

Vă doriți să mâncați sănătos, dar si gustos? Ei bine, bucătăria grecească este o alegere excelentă pentru zilele călduroase de vara.

Bucătăria grecească face parte din dieta mediteraneană, recunoscută la nivel mondial pentru beneficiile sale nutriționale. Bucătăria grecească este, prin urmare, o bucătărie generoasă, colorată, plină de legume suculente și gustoase, plante aromatice, toate atent condimentate cu ulei de măsline de primă clasă și suc de lămâie.

Proaspătă, rapid de pregătit și plină de arome, salata grecească este unul dintre preparatele de baza specifice bucătăriei mediteraneene.

Prezentă aproape pe fiecare masă a grecilor, aceasta se caracterizează prin simplitatea sa și este ușor de personalizat pentru a satisface propriile gusturi și nevoi nutriționale! Salata grecească originală diferă în funcție de regiune, însă nu îi lipsesc următoarele ingrediente: roșii, feta, castravete, măsline calamata și ceapă. Totodată, cel mai important aspect privind realizarea acestei rețete constă în alegerea și folosirea unor ingrediente de bună calitate, adesea procurate direct de la sursă sau din propria gradină.

Și acum, a sosit momentul să vă invităm  să descoperiți o rețetă de salată grecească ce va adăuga o notă de prospețime meselor voastre!

PAȘI DE URMAT

  1. Tăiați ardeiul în lamele și roșiile în cubulețe mai mari sau mai mici, după dorință.
  2. Curățați de coajă castravetele și tăiați-l cubulețe sau rondele.
  3. Se decojește și se îndepărtează capetele cepei, se taie în jumătate, apoi se ia una dintre jumătăți și se așează cu tăietura în jos pe tocător, se taie dinspre margine spre mijloc pe toată lungimea pentru a realiza solzișori de ceapă.
  4. Se taie feta în cubulețe.
  5. Se pun toate ingredientele într-un castron de salată și se adaugă sucul de lămâie, se asezonează cu ulei de măsline, oregano, sare și piper.
  6. Se amestecă totul foarte bine și se servește.

Salata grecească poate fi însoțită de un dressing tzatziki.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă