Salată grecească rețetă - O salată perfectă pentru zilele călduroase de vară

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 2 roÈ™ii mari
  • 1 ardei gras roÈ™u sau verde
  • 1 castravete Fabio sau 2 castraveÈ›i cornison
  • 1 ceapă mare roÈ™ie
  • 159 gr de brânză feta
  • 1 zeamă de la jumătate de lămâie
  • 0
  • 0 lingură de oregano
  • 50 gr de măsline calamata
  • 1 sare È™i piper
  • 1 ulei de măsline
Găsește magazinul apropiat

Vă doriÈ›i să mâncaÈ›i sănătos, dar si gustos? Ei bine, bucătăria grecească este o alegere excelentă pentru zilele călduroase de vara.

Bucătăria grecească face parte din dieta mediteraneană, recunoscută la nivel mondial pentru beneficiile sale nutriÈ›ionale. Bucătăria grecească este, prin urmare, o bucătărie generoasă, colorată, plină de legume suculente È™i gustoase, plante aromatice, toate atent condimentate cu ulei de măsline de primă clasă È™i suc de lămâie.

Proaspătă, rapid de pregătit și plină de arome, salata grecească este unul dintre preparatele de baza specifice bucătăriei mediteraneene.

Prezentă aproape pe fiecare masă a grecilor, aceasta se caracterizează prin simplitatea sa È™i este uÈ™or de personalizat pentru a satisface propriile gusturi È™i nevoi nutriÈ›ionale! Salata grecească originală diferă în funcÈ›ie de regiune, însă nu îi lipsesc următoarele ingrediente: roÈ™ii, feta, castravete, măsline calamata È™i ceapă. Totodată, cel mai important aspect privind realizarea acestei reÈ›ete constă în alegerea È™i folosirea unor ingrediente de bună calitate, adesea procurate direct de la sursă sau din propria gradină.

Și acum, a sosit momentul să vă invităm  să descoperiÈ›i o reÈ›etă de salată grecească ce va adăuga o notă de prospeÈ›ime meselor voastre!

PAȘI DE URMAT

  1. TăiaÈ›i ardeiul în lamele È™i roÈ™iile în cubuleÈ›e mai mari sau mai mici, după dorință.
  2. Curățați de coajă castravetele și tăiați-l cubulețe sau rondele.
  3. Se decojeÈ™te È™i se îndepărtează capetele cepei, se taie în jumătate, apoi se ia una dintre jumătăți È™i se aÈ™ează cu tăietura în jos pe tocător, se taie dinspre margine spre mijloc pe toată lungimea pentru a realiza solziÈ™ori de ceapă.
  4. Se taie feta în cubuleÈ›e.
  5. Se pun toate ingredientele într-un castron de salată È™i se adaugă sucul de lămâie, se asezonează cu ulei de măsline, oregano, sare È™i piper.
  6. Se amestecă totul foarte bine și se servește.

Salata grecească poate fi însoÈ›ită de un dressing tzatziki.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă