Salată grecească rețetă - O salată perfectă pentru zilele călduroase de vară

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 2 roșii mari
  • 1 ardei gras roșu sau verde
  • 1 castravete Fabio sau 2 castraveți cornison
  • 1 ceapă mare roșie
  • 159 gr de brânză feta
  • 1 zeamă de la jumătate de lămâie
  • 0
  • 0 lingură de oregano
  • 50 gr de măsline calamata
  • 1 sare și piper
  • 1 ulei de măsline
Găsește magazinul apropiat

Vă doriți să mâncați sănătos, dar si gustos? Ei bine, bucătăria grecească este o alegere excelentă pentru zilele călduroase de vara.

Bucătăria grecească face parte din dieta mediteraneană, recunoscută la nivel mondial pentru beneficiile sale nutriționale. Bucătăria grecească este, prin urmare, o bucătărie generoasă, colorată, plină de legume suculente și gustoase, plante aromatice, toate atent condimentate cu ulei de măsline de primă clasă și suc de lămâie.

Proaspătă, rapid de pregătit și plină de arome, salata grecească este unul dintre preparatele de baza specifice bucătăriei mediteraneene.

Prezentă aproape pe fiecare masă a grecilor, aceasta se caracterizează prin simplitatea sa și este ușor de personalizat pentru a satisface propriile gusturi și nevoi nutriționale! Salata grecească originală diferă în funcție de regiune, însă nu îi lipsesc următoarele ingrediente: roșii, feta, castravete, măsline calamata și ceapă. Totodată, cel mai important aspect privind realizarea acestei rețete constă în alegerea și folosirea unor ingrediente de bună calitate, adesea procurate direct de la sursă sau din propria gradină.

Și acum, a sosit momentul să vă invităm  să descoperiți o rețetă de salată grecească ce va adăuga o notă de prospețime meselor voastre!

PAȘI DE URMAT

  1. Tăiați ardeiul în lamele și roșiile în cubulețe mai mari sau mai mici, după dorință.
  2. Curățați de coajă castravetele și tăiați-l cubulețe sau rondele.
  3. Se decojește și se îndepărtează capetele cepei, se taie în jumătate, apoi se ia una dintre jumătăți și se așează cu tăietura în jos pe tocător, se taie dinspre margine spre mijloc pe toată lungimea pentru a realiza solzișori de ceapă.
  4. Se taie feta în cubulețe.
  5. Se pun toate ingredientele într-un castron de salată și se adaugă sucul de lămâie, se asezonează cu ulei de măsline, oregano, sare și piper.
  6. Se amestecă totul foarte bine și se servește.

Salata grecească poate fi însoțită de un dressing tzatziki.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă

Mini burger

Odată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...

Vezi rețeta completă

Cocktail Bellini

A venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...

Vezi rețeta completă