Salată de vinete - rețeta tradițională

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1.5 kg vinete proaspete
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 0 1 ceapă medie sau 2 căței de usturoi
  • 0 linguriţă de oÈ›et sau 2 linguriÈ›e de zeamă de lămâie
Găsește magazinul apropiat

Gustul proaspăt al vinetelor coapte È™i aroma desăvârÈ™ită a acestora transformă vinetele în vedetele sezonului cald. Și cum unul dintre cele mai apreciate È™i consumate preparate culinare este salata de vinete, iată cum faci cele mai gustoase reÈ›ete de salată de vinete.

ÎÈ›i spunem pas cu pas reÈ›eta clasică pentru salată de vinete. Unul dintre cele mai îndrăgite È™i aromate aperitive din această vară. UrmăreÈ™te reÈ›eta!

Mod de preparare

Vinetele proaspete se coc bine pe flacăra deschisă a focului, pe un grătar sau chiar direct pe focul ochiului de la aragaz, timp de 7-10 minute È™i se întorc constant pe toate părÈ›ile pentru a fi coapte uniform. După ce se coc, vinetele se lasă să se răcească, după care se curăță È™i se lasă într-o sită la scurs pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Când s-a scurs bine zeama din pulpa vinetelor, acestea se toacă mărunt, iar peste se adaugă uleiul È™i se amestecă. Se adaugă È™i restul ingredientelor, ceapa, zeama de lămâie, sare după gust, se amestecă È™i salata de vinete este gata.

Se lasă la frigider pentru o oră înainte de servire, după care este numai bună de consumat. PoÈ›i mânca salata cu un ou fiert È™i cu pâine ori lipie prăjită.

Gustul proaspăt al vinetelor coapte È™i aroma desăvârÈ™ită a acestora transformă vinetele în vedetele sezonului cald. Și cum unul dintre cele mai apreciate È™i consumate preparate culinare este salata de vinete, iată cum faci cele mai gustoase reÈ›ete de salată de vinete.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă