Salată de vinete - rețeta tradițională

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1.5 kg vinete proaspete
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 0 1 ceapă medie sau 2 căței de usturoi
  • 0 linguriţă de oțet sau 2 lingurițe de zeamă de lămâie
Găsește magazinul apropiat

Gustul proaspăt al vinetelor coapte și aroma desăvârșită a acestora transformă vinetele în vedetele sezonului cald. Și cum unul dintre cele mai apreciate și consumate preparate culinare este salata de vinete, iată cum faci cele mai gustoase rețete de salată de vinete.

Îți spunem pas cu pas rețeta clasică pentru salată de vinete. Unul dintre cele mai îndrăgite și aromate aperitive din această vară. Urmărește rețeta!

Mod de preparare

Vinetele proaspete se coc bine pe flacăra deschisă a focului, pe un grătar sau chiar direct pe focul ochiului de la aragaz, timp de 7-10 minute și se întorc constant pe toate părțile pentru a fi coapte uniform. După ce se coc, vinetele se lasă să se răcească, după care se curăță și se lasă într-o sită la scurs pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Când s-a scurs bine zeama din pulpa vinetelor, acestea se toacă mărunt, iar peste se adaugă uleiul și se amestecă. Se adaugă și restul ingredientelor, ceapa, zeama de lămâie, sare după gust, se amestecă și salata de vinete este gata.

Se lasă la frigider pentru o oră înainte de servire, după care este numai bună de consumat. Poți mânca salata cu un ou fiert și cu pâine ori lipie prăjită.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Gustul proaspăt al vinetelor coapte și aroma desăvârșită a acestora transformă vinetele în vedetele sezonului cald. Și cum unul dintre cele mai apreciate și consumate preparate culinare este salata de vinete, iată cum faci cele mai gustoase rețete de salată de vinete.

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă