Salată de paste

Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gustos și hrănitor și în special iubit de copii. 

Pentru rezultate optime este de ajuns să urmezi câțiva pași simpli, iar frumusețea acestei rețete este că poți să adaugi sau să elimini ingrediente, în funcție de ce îți place.

 

Sfaturi pentru o salată de paste delicioasă

 

pregătești compoziția - taie legumele, brânza, măslinele, mezelurile cu cel puțin 10 minute înainte de a fierbe pastele;

- fiebe pastele al dente - pastele trebuie să rămână un pic tari

- amestecă pastele cu un mix de condimente și ulei de măsline - pentru un gust intens și pentru a nu se lipi între ele

- amestecă compoziția cu pastele

 

Mod de preparare

 

Ingrediente pentru baza salatei:

Acum că baza este gata, îți prezentăm două rețete de salate delicioase:

 

Salată de paste în stil Mediteranean

 Ingrediente pentru compoziția salatei:

  • - 300 g roșii cherry tăiate în jumătate sau în bucăți mici
  • - 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • - 80 g măsline negre sau verzi fără sâmburi
  • - 100 gr de mozzarella sau feta sau brânză la alegere
  • - sare
  • - busuioc

Amestecă compoziția cu baza (pastele) și salata este GATA!

* Poți adăuga salată verde, castravete, ceapă roșie, diferite tipuri de mezeluri și brânzeturi

 

Salată de paste cu ton

  Ingrediente pentru compoziția salatei:

  • - 320 de grame de ton scurs în ulei
  • - 100 gr porumb
  • - 100 gr roșii cherry (opțional) tăiate în jumătate sau în bucăți mici
  • - 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • - sare
  • - busuioc

Amestecă compoziția cu baza (pastele) și salata este GATA!

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă