Salată de vinete cu ciuperci și ardei copt

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 1 kg de vinete
  • 3 ardei
  • 0 o ceapă medie
  • 300 gr ciuperci din conservă
  • 0 un gălbenuș de ou
  • 0 o linguriță de muștar
  • 0 3 căței de usturoi
  • 0 250 ml de ulei
  • 0 sare
Găsește magazinul apropiat

Un preparat savuros și plin de arome. Salata de vinete cu ciuperci și ardei copt se pregătește foarte ușor, așa că încearcă și tu rețeta povestită pas cu pas chiar aici.

Mod de preparare

Vinetele și ardeii se coc bine pe toate părțile pentru câteva minute, 7-8 minute. Se lasă să se răcească, se curăță și se lasă la scurs. Când s-a scurs bine zeama din ele, se mărunțesc bine vinetele și ardeii, iar deasupra se adaugă ceapa și ciupercile tocate mărunt, usturoiul strivit.

 

Între timp, separat pregătești maioneza din gălbenușul de ou, lingurița de muștar și uleiul care se adaugă treptat în câteva picături. Se pune maioneza peste salata de vinete, se adaugă sare și se amestecă bine compoziția. 

Salata este gata și poate fi servită în orice moment al zilei. Îți spunem un secret, la micul dejun este un deliciu alături de un ou poșat!

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă

Mini burger

Odată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...

Vezi rețeta completă

Cocktail Bellini

A venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...

Vezi rețeta completă