Salată de vinete cu maioneză

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 1,5 - 1,8 kg de vinete proaspete
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 0 o ceapă mică sau 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 0 sare după gust
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare

Vinetele se coc bine pe toate părțile, după care se curăță de coajă și se lasă la scurs pentru câteva ore, 2-3 ore. Când s-a scurs zeama de la vinete, acestea se toacă mărunt și se pune într-un bol încăpător.

 

Peste vinetele coapte se adaugă sare, zeama de la lămâie și gălbenușurile de ou. Se amestecă totul foarte bine și treptat se adaugă uleiul în porții mici. Acest tip de maioneză se formează simultan cu salata de vinete, așa că nu mai este nevoie să o pregătești separat.

 

Când salata a obținut consistența dorită, se adaugă și ceapa tocată mărunt și se mai amestecă de câteva ori. Dacă mai este nevoie, se mai potrivește de gust cu sare.

 

Salata de vinete cu maioneză este gata, cremoasă și aromată, numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită. Pentru decor, poți presăra câteva fire de pătrunjel proaspăt.

 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Biscuiții lui Moș Crăciun

Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...

Vezi rețeta completă

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă