Salată de vinete cu maioneză

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 1,5 - 1,8 kg de vinete proaspete
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 0 o ceapă mică sau 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 0 sare după gust
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare

Vinetele se coc bine pe toate părțile, după care se curăță de coajă și se lasă la scurs pentru câteva ore, 2-3 ore. Când s-a scurs zeama de la vinete, acestea se toacă mărunt și se pune într-un bol încăpător.

 

Peste vinetele coapte se adaugă sare, zeama de la lămâie și gălbenușurile de ou. Se amestecă totul foarte bine și treptat se adaugă uleiul în porții mici. Acest tip de maioneză se formează simultan cu salata de vinete, așa că nu mai este nevoie să o pregătești separat.

 

Când salata a obținut consistența dorită, se adaugă și ceapa tocată mărunt și se mai amestecă de câteva ori. Dacă mai este nevoie, se mai potrivește de gust cu sare.

 

Salata de vinete cu maioneză este gata, cremoasă și aromată, numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită. Pentru decor, poți presăra câteva fire de pătrunjel proaspăt.

 

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă

Pastă rapidă de pește

Cu toții ne dorim gustări rapide, gustoase și sănătoase.

Vezi rețeta completă

Menemem - omletă turcească

Ce zici să încerci o omletă turcească cu multe vitamine și arome?

Vezi rețeta completă