Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Mod de preparare
Vinetele se coc bine pe toate părÈ›ile, după care se curăță de coajă È™i se lasă la scurs pentru câteva ore, 2-3 ore. Când s-a scurs zeama de la vinete, acestea se toacă mărunt È™i se pune într-un bol încăpător.
Peste vinetele coapte se adaugă sare, zeama de la lămâie È™i gălbenuÈ™urile de ou. Se amestecă totul foarte bine È™i treptat se adaugă uleiul în porÈ›ii mici. Acest tip de maioneză se formează simultan cu salata de vinete, aÈ™a că nu mai este nevoie să o pregăteÈ™ti separat.
Când salata a obÈ›inut consistenÈ›a dorită, se adaugă È™i ceapa tocată mărunt È™i se mai amestecă de câteva ori. Dacă mai este nevoie, se mai potriveÈ™te de gust cu sare.
Salata de vinete cu maioneză este gata, cremoasă È™i aromată, numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită. Pentru decor, poÈ›i presăra câteva fire de pătrunjel proaspăt.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...
Vezi rețeta completă
Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...
Vezi rețeta completă
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi rețeta completă
Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completă