Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Mod de preparare
Vinetele se coc bine pe toate părțile, după care se curăță de coajă și se lasă la scurs pentru câteva ore, 2-3 ore. Când s-a scurs zeama de la vinete, acestea se toacă mărunt și se pune într-un bol încăpător.
Peste vinetele coapte se adaugă sare, zeama de la lămâie și gălbenușurile de ou. Se amestecă totul foarte bine și treptat se adaugă uleiul în porții mici. Acest tip de maioneză se formează simultan cu salata de vinete, așa că nu mai este nevoie să o pregătești separat.
Când salata a obținut consistența dorită, se adaugă și ceapa tocată mărunt și se mai amestecă de câteva ori. Dacă mai este nevoie, se mai potrivește de gust cu sare.
Salata de vinete cu maioneză este gata, cremoasă și aromată, numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită. Pentru decor, poți presăra câteva fire de pătrunjel proaspăt.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...
Vezi rețeta completăDacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...
Vezi rețeta completăOdată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...
Vezi rețeta completăA venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...
Vezi rețeta completă