Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Mod de preparare
Vinetele se coc bine pe toate părÈ›ile, după care se curăță de coajă È™i se lasă la scurs pentru câteva ore, 2-3 ore. Când s-a scurs zeama de la vinete, acestea se toacă mărunt È™i se pune într-un bol încăpător.
Peste vinetele coapte se adaugă sare, zeama de la lămâie È™i gălbenuÈ™urile de ou. Se amestecă totul foarte bine È™i treptat se adaugă uleiul în porÈ›ii mici. Acest tip de maioneză se formează simultan cu salata de vinete, aÈ™a că nu mai este nevoie să o pregăteÈ™ti separat.
Când salata a obÈ›inut consistenÈ›a dorită, se adaugă È™i ceapa tocată mărunt È™i se mai amestecă de câteva ori. Dacă mai este nevoie, se mai potriveÈ™te de gust cu sare.
Salata de vinete cu maioneză este gata, cremoasă È™i aromată, numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită. Pentru decor, poÈ›i presăra câteva fire de pătrunjel proaspăt.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
ÃŽn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completăCând ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...
Vezi rețeta completă