Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Mod de preparare
Vinetele se coc bine pe toate părțile, după care se curăță de coajă și se lasă la scurs pentru câteva ore, 2-3 ore. Când s-a scurs zeama de la vinete, acestea se toacă mărunt și se pune într-un bol încăpător.
Peste vinetele coapte se adaugă sare, zeama de la lămâie și gălbenușurile de ou. Se amestecă totul foarte bine și treptat se adaugă uleiul în porții mici. Acest tip de maioneză se formează simultan cu salata de vinete, așa că nu mai este nevoie să o pregătești separat.
Când salata a obținut consistența dorită, se adaugă și ceapa tocată mărunt și se mai amestecă de câteva ori. Dacă mai este nevoie, se mai potrivește de gust cu sare.
Salata de vinete cu maioneză este gata, cremoasă și aromată, numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită. Pentru decor, poți presăra câteva fire de pătrunjel proaspăt.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completă