Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Mod de preparare
Vinetele se coc bine pe toate părÈ›ile, după care se curăță de coajă È™i se lasă la scurs pentru câteva ore, 2-3 ore. Când s-a scurs zeama de la vinete, acestea se toacă mărunt È™i se pune într-un bol încăpător.
Peste vinetele coapte se adaugă sare, zeama de la lămâie È™i gălbenuÈ™urile de ou. Se amestecă totul foarte bine È™i treptat se adaugă uleiul în porÈ›ii mici. Acest tip de maioneză se formează simultan cu salata de vinete, aÈ™a că nu mai este nevoie să o pregăteÈ™ti separat.
Când salata a obÈ›inut consistenÈ›a dorită, se adaugă È™i ceapa tocată mărunt È™i se mai amestecă de câteva ori. Dacă mai este nevoie, se mai potriveÈ™te de gust cu sare.
Salata de vinete cu maioneză este gata, cremoasă È™i aromată, numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită. Pentru decor, poÈ›i presăra câteva fire de pătrunjel proaspăt.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă