Spaghete cu roșii uscate și oregano - Rețetă de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 200 gr spaghete FineLife
  • 2 căței de usturoi
  • 75 gr roșii uscate în ulei FineLife
  • 1 linguriţă oregano uscat FineLife
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 6 frunze de busuioc proaspăt
  • 50 gr parmezan ras
  • 0 sare
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare

  1. Fierbem pastele al dente în apă fierbinte amestecată cu 1 linguriță de sare.
  2. Tocăm mărunt usturoiul, tăiem în bucățele potrivite roșiile uscate și rupem busuiocul în bucățele (nu îl tocăm cu cuțitul deoarece își pierde aroma).
  3. Punem într-o tigaie 4 linguri de ulei din borcanul de roșii uscate, adăugăm usturoiul, roșiile și le sotăm timp de cca 1 minut la foc mic.
  4. Adăugăm busuiocul și imediat după aceea punem pastele în tigaie.
  5. Condimentăm cu oregano și adăugăm 25 ml din apă în care au fiert pastele.
  6. Amestecăm pastele cca 2 minute pe foc mediu, apoi stingem focul.
  7. Punem în fiecare farfurie cu paste, parmezan ras, puțin pătrunjel și, dacă dorim, ulei de măsline.
  8. Le servim imediat. Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

 

 

Sfaturi pentru fierberea si prepararea corecta a pastelor

  • Pe orice pungă sau cutie de paste este indicat timpul de fierbere. Pentru ca pastele sa fie al dente (adică să aibă o consistență ușor elastică), trebuie să le fierbem cu 3 minute mai puțin decât timpul recomandat pe ambalaj.
  • Adăugăm sarea doar în momentul în care apa începe să fiarbă. Daca o punem de la început, apa va fierbe mai greu.
  • Pastele, indiferent de format, nu se clătesc niciodata dacă le vom prepara termic ulterior. Doar pentru salatele de paste le vom trece printr-un jet de apă rece, astfel încat să stopăm fierberea.
  • Este bine să păstram o parte din apa în care au fiert pastele. Aceasta conține amidon și leagă sosul.

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă