Spaghete cu roșii uscate și oregano - Rețetă de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 200 gr spaghete FineLife
  • 2 căței de usturoi
  • 75 gr roșii uscate în ulei FineLife
  • 1 linguriţă oregano uscat FineLife
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 6 frunze de busuioc proaspăt
  • 50 gr parmezan ras
  • 0 sare
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare

  1. Fierbem pastele al dente în apă fierbinte amestecată cu 1 linguriță de sare.
  2. Tocăm mărunt usturoiul, tăiem în bucățele potrivite roșiile uscate și rupem busuiocul în bucățele (nu îl tocăm cu cuțitul deoarece își pierde aroma).
  3. Punem într-o tigaie 4 linguri de ulei din borcanul de roșii uscate, adăugăm usturoiul, roșiile și le sotăm timp de cca 1 minut la foc mic.
  4. Adăugăm busuiocul și imediat după aceea punem pastele în tigaie.
  5. Condimentăm cu oregano și adăugăm 25 ml din apă în care au fiert pastele.
  6. Amestecăm pastele cca 2 minute pe foc mediu, apoi stingem focul.
  7. Punem în fiecare farfurie cu paste, parmezan ras, puțin pătrunjel și, dacă dorim, ulei de măsline.
  8. Le servim imediat. Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

 

 

Sfaturi pentru fierberea si prepararea corecta a pastelor

  • Pe orice pungă sau cutie de paste este indicat timpul de fierbere. Pentru ca pastele sa fie al dente (adică să aibă o consistență ușor elastică), trebuie să le fierbem cu 3 minute mai puțin decât timpul recomandat pe ambalaj.
  • Adăugăm sarea doar în momentul în care apa începe să fiarbă. Daca o punem de la început, apa va fierbe mai greu.
  • Pastele, indiferent de format, nu se clătesc niciodata dacă le vom prepara termic ulterior. Doar pentru salatele de paste le vom trece printr-un jet de apă rece, astfel încat să stopăm fierberea.
  • Este bine să păstram o parte din apa în care au fiert pastele. Aceasta conține amidon și leagă sosul.

Plăcintă cu vișine proaspete

Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...

Vezi rețeta completă

Smoothie de fructe - o băutură răcoritoare și plină de vitamine

Smoothie-ul este o băutură delicioasă și răcoritoare pe care o poți prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Profită de sezonul cald și de fructele mi...

Vezi rețeta completă

Musaca - rețetă tradițională grecească

Musacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...

Vezi rețeta completă

Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Descoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...

Vezi rețeta completă