Spaghete cu roșii uscate și oregano - Rețetă de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 200 gr spaghete FineLife
  • 2 căței de usturoi
  • 75 gr roșii uscate în ulei FineLife
  • 1 linguriţă oregano uscat FineLife
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 6 frunze de busuioc proaspăt
  • 50 gr parmezan ras
  • 0 sare
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare

  1. Fierbem pastele al dente în apă fierbinte amestecată cu 1 linguriță de sare.
  2. Tocăm mărunt usturoiul, tăiem în bucățele potrivite roșiile uscate și rupem busuiocul în bucățele (nu îl tocăm cu cuțitul deoarece își pierde aroma).
  3. Punem într-o tigaie 4 linguri de ulei din borcanul de roșii uscate, adăugăm usturoiul, roșiile și le sotăm timp de cca 1 minut la foc mic.
  4. Adăugăm busuiocul și imediat după aceea punem pastele în tigaie.
  5. Condimentăm cu oregano și adăugăm 25 ml din apă în care au fiert pastele.
  6. Amestecăm pastele cca 2 minute pe foc mediu, apoi stingem focul.
  7. Punem în fiecare farfurie cu paste, parmezan ras, puțin pătrunjel și, dacă dorim, ulei de măsline.
  8. Le servim imediat. Poftă bună!

 

 

Sfaturi pentru fierberea si prepararea corecta a pastelor

  • Pe orice pungă sau cutie de paste este indicat timpul de fierbere. Pentru ca pastele sa fie al dente (adică să aibă o consistență ușor elastică), trebuie să le fierbem cu 3 minute mai puțin decât timpul recomandat pe ambalaj.
  • Adăugăm sarea doar în momentul în care apa începe să fiarbă. Daca o punem de la început, apa va fierbe mai greu.
  • Pastele, indiferent de format, nu se clătesc niciodata dacă le vom prepara termic ulterior. Doar pentru salatele de paste le vom trece printr-un jet de apă rece, astfel încat să stopăm fierberea.
  • Este bine să păstram o parte din apa în care au fiert pastele. Aceasta conține amidon și leagă sosul.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă

Mini burger

Odată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...

Vezi rețeta completă

Cocktail Bellini

A venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...

Vezi rețeta completă