Spaghette cu sos de sfeclă și caju

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr spaghette de grâu dur FineLife
  • 200 gr sfeclă cuburi în oțet ARO
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 gr caju prăjit, sărat FineLife
  • 50 gr parmezan ras
  • 0 sare (după gust)
Găsește magazinul apropiat

Dacă va plac pastele și vreți să încercați o combinație deosebită, Laura Adamache vă recomandă această rețeta de spaghette cu sfeclă și caju. Sunt atât de gustoase!

Recunosc că nu sunt un fan al sfeclei, o mănânc destul de rar, și atunci trebuie să fie “ascunsă” bine, de exemplu în sosuri. Vara mănânc cu o deosebită plăcere bruschette cu pesto de sfeclă și aceste paste care sunt delicioase.

În această rețetă de spaghette, gustul sfeclei se simte foarte discret, iar în combinație cu alunele de caju prăjit sărat, uleiul de măsline și parmezan o să obțineți un gust de vis.

Ingredientele pentru rețeta de paste cu sfeclă le-am cumpărat de la magazinul meu preferat, LaDoiPași.  Sfeclă cuburi în oțet ARO, spaghette din grâu dur FineLife și caju prăjit cu sare FineLife, au dat acestor paste o savoare deosebită.

Spaghette cu sfeclă și caju – Preparare pas cu pas

  • Scurgem cuburile de sfeclă, le clătim sub jet de apă rece și apoi le lăsăm să se scurgă într-o sită;
  • Punem 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, pe foc mic. Adaugăm un cățel de usturoi întreg, ușor zdrobit și il sotăm cca 1 minut;
  • Adaugăm cuburile de sfeclă scurse în tigaie. Le sotăm 2-3 minute, nu mai mult, apoi stingem focul și le lasăm să se răceasca complet. După ce s-a răcit sfecla, eliminăm cățelul de usturoi;
  • Punem în robot sfecla sotată, alunele caju, 3 linguri de ulei de măsline și mixăm până obținem un sos fin. Dacă sosul nu este omogen, mai puteți adăuga 1 lingură de ulei de măsline;
  • Gustăm sosul și, dacă dorim, putem să îl condimentăm cu sare;
  • Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pungă/cutie.Pentru spaghette din grau dur FineLife, se recomandă un timp de fierbere de 8 minute.
  • Punem sosul de sfeclă într-o tigaie antiaderentă, pe foc mediu;
  • Adaugăm pastele fierte și scurse și 50 ml din apă în care au fiert pastele. Amestecăm pe foc, cca 1 minut, apoi stingem focul;
  • Punem pastele în farfurii, le condimentăm cu parmezan ras. Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Tiramisù cu piersici

Luna aceasta, Laura Adamache ne propune un tiramisù cu piersici în compot, fără ouă, lejer și delicios, dar mai ales foarte ușor de făcut.

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu ciuperci și ardei copt

Un preparat savuros și plin de arome. Salata de vinete cu ciuperci și ardei copt se pregătește foarte ușor, așa că încearcă și tu rețeta povestită p...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete Baba Ganouj/ Baba Ganoush - rețetă libaneză

Cu un plus de ingrediente față de salata de vinete tradițională, Baba Ganoush este rețeta indiană cu o textură deosebită și un gust extrem de aromat da...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu maioneză

Cu toții cunoaștem gustul clasic al salatei de vinete cu maioneză adăugată. O rețetă extrem de gustoasă și foarte ușor de pregătit. Urmărește rețe...

Vezi rețeta completă