Spaghette cu sos de sfeclă și caju

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr spaghette de grâu dur FineLife
  • 200 gr sfeclă cuburi în oÈ›et ARO
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 gr caju prăjit, sărat FineLife
  • 50 gr parmezan ras
  • 0 sare (după gust)
Găsește magazinul apropiat

Dacă va plac pastele È™i vreÈ›i să încercaÈ›i o combinaÈ›ie deosebită, Laura Adamache vă recomandă această reÈ›eta de spaghette cu sfeclă È™i caju. Sunt atât de gustoase!

Recunosc că nu sunt un fan al sfeclei, o mănânc destul de rar, È™i atunci trebuie să fie “ascunsă” bine, de exemplu în sosuri. Vara mănânc cu o deosebită plăcere bruschette cu pesto de sfeclă È™i aceste paste care sunt delicioase.

În această reÈ›etă de spaghette, gustul sfeclei se simte foarte discret, iar în combinaÈ›ie cu alunele de caju prăjit sărat, uleiul de măsline È™i parmezan o să obÈ›ineÈ›i un gust de vis.

Ingredientele pentru reÈ›eta de paste cu sfeclă le-am cumpărat de la magazinul meu preferat, LaDoiPaÈ™i.  Sfeclă cuburi în oÈ›et ARO, spaghette din grâu dur FineLife È™i caju prăjit cu sare FineLife, au dat acestor paste o savoare deosebită.

Spaghette cu sfeclă È™i caju – Preparare pas cu pas

  • Scurgem cuburile de sfeclă, le clătim sub jet de apă rece È™i apoi le lăsăm să se scurgă într-o sită;
  • Punem 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, pe foc mic. Adaugăm un cățel de usturoi întreg, uÈ™or zdrobit È™i il sotăm cca 1 minut;
  • Adaugăm cuburile de sfeclă scurse în tigaie. Le sotăm 2-3 minute, nu mai mult, apoi stingem focul È™i le lasăm să se răceasca complet. După ce s-a răcit sfecla, eliminăm cățelul de usturoi;
  • Punem în robot sfecla sotată, alunele caju, 3 linguri de ulei de măsline È™i mixăm până obÈ›inem un sos fin. Dacă sosul nu este omogen, mai puteÈ›i adăuga 1 lingură de ulei de măsline;
  • Gustăm sosul È™i, dacă dorim, putem să îl condimentăm cu sare;
  • Fierbem pastele conform instrucÈ›iunilor de pe pungă/cutie.Pentru spaghette din grau dur FineLife, se recomandă un timp de fierbere de 8 minute.
  • Punem sosul de sfeclă într-o tigaie antiaderentă, pe foc mediu;
  • Adaugăm pastele fierte È™i scurse È™i 50 ml din apă în care au fiert pastele. Amestecăm pe foc, cca 1 minut, apoi stingem focul;
  • Punem pastele în farfurii, le condimentăm cu parmezan ras. Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă