Spaghette cu sos de sfeclă și caju

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr spaghette de grâu dur FineLife
  • 200 gr sfeclă cuburi în oÈ›et ARO
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 gr caju prăjit, sărat FineLife
  • 50 gr parmezan ras
  • 0 sare (după gust)
Găsește magazinul apropiat

Dacă va plac pastele È™i vreÈ›i să încercaÈ›i o combinaÈ›ie deosebită, Laura Adamache vă recomandă această reÈ›eta de spaghette cu sfeclă È™i caju. Sunt atât de gustoase!

Recunosc că nu sunt un fan al sfeclei, o mănânc destul de rar, È™i atunci trebuie să fie “ascunsă” bine, de exemplu în sosuri. Vara mănânc cu o deosebită plăcere bruschette cu pesto de sfeclă È™i aceste paste care sunt delicioase.

În această reÈ›etă de spaghette, gustul sfeclei se simte foarte discret, iar în combinaÈ›ie cu alunele de caju prăjit sărat, uleiul de măsline È™i parmezan o să obÈ›ineÈ›i un gust de vis.

Ingredientele pentru reÈ›eta de paste cu sfeclă le-am cumpărat de la magazinul meu preferat, LaDoiPaÈ™i.  Sfeclă cuburi în oÈ›et ARO, spaghette din grâu dur FineLife È™i caju prăjit cu sare FineLife, au dat acestor paste o savoare deosebită.

Spaghette cu sfeclă È™i caju – Preparare pas cu pas

  • Scurgem cuburile de sfeclă, le clătim sub jet de apă rece È™i apoi le lăsăm să se scurgă într-o sită;
  • Punem 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, pe foc mic. Adaugăm un cățel de usturoi întreg, uÈ™or zdrobit È™i il sotăm cca 1 minut;
  • Adaugăm cuburile de sfeclă scurse în tigaie. Le sotăm 2-3 minute, nu mai mult, apoi stingem focul È™i le lasăm să se răceasca complet. După ce s-a răcit sfecla, eliminăm cățelul de usturoi;
  • Punem în robot sfecla sotată, alunele caju, 3 linguri de ulei de măsline È™i mixăm până obÈ›inem un sos fin. Dacă sosul nu este omogen, mai puteÈ›i adăuga 1 lingură de ulei de măsline;
  • Gustăm sosul È™i, dacă dorim, putem să îl condimentăm cu sare;
  • Fierbem pastele conform instrucÈ›iunilor de pe pungă/cutie.Pentru spaghette din grau dur FineLife, se recomandă un timp de fierbere de 8 minute.
  • Punem sosul de sfeclă într-o tigaie antiaderentă, pe foc mediu;
  • Adaugăm pastele fierte È™i scurse È™i 50 ml din apă în care au fiert pastele. Amestecăm pe foc, cca 1 minut, apoi stingem focul;
  • Punem pastele în farfurii, le condimentăm cu parmezan ras. Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă