Spanac cu ou - rapid, ieftin, gustos și sățios. Masa perfectă pentru prânz

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr spanac
  • 1 ceapa
  • 0 lingură de bulion
  • 2 ouă
  • 0 lingură de ulei
  • 0 Sare și piper
Găsește magazinul apropiat

Înainte de a începe rețeta, curăță spanacul și opărește-l. Fierbe apă și pune frunzele de spanac pentru câteva secunde în apă, până când acesta își schimbă culoarea.

 

Pentru început, se taie ceapa cubulețe și se călește într-o lingură de ulei. Când ceapa s-a călit și este translucidă, se adaugă spanacul și peste se pune o cană și jumătate de apă. Se lasă totul la fiert pentru 10 minute sau până când apa scade destul de mult. Peste se adaugă usturoiul tăiat feliuțe, lingura de bulion, sare, piper și se mai lasă pe foc pentru 2 minute. 

Ouăle pot fi gătite cum dorești. Fie ouă prăjite în ulei, ouă poșate (fierte în apă) sau chiar omletă. Deasupra fiecărei porții de spanac se adaugă un ou.

 

Mâncarea de spanac este întotdeauna o alegere sănătoasă atunci când vrei să gătești ceva bun, sănătos și mai ales rapid. În câțiva pași ai făcut rețeta de spanac cremos, sursă naturală de vitamine și minerale pentru organism

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă