Struffoli cu miere și cireșe confiate

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 400 gr făină 000 Fine Life
  • 2 plic zahăr vanilat Fine Life
  • 200 gr miere de tei Fine Life
  • 80 gr unt topit
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriţă coajă de portocală rasă
  • 3 ouă mari
  • 500 ml ulei arahide/ulei de floarea - soarelui
  • 4 gr praf de copt
  • 70 gr zahăr
  • 1 vârf de cuţit sare
Găsește magazinul apropiat

Struffoli cu miere – Mod de preparare aluat de gogoși

 

  • Amestecăm făina cu praful de copt și un vârf de cuțit de sare;
  • Punem ouăle într-un vas și le amestecăm cu telul până la omogenizare;
  • Peste făină adăugăm untul rece topit, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat și coaja rasă de portocală și lămâie;
  • Amestecăm cu o lingură, apoi frământăm până obținem un aluat bine legat. Dacă aluatul este prea dens, putem adaugă 1-2 linguri de lapte rece în aluat;
  • Învelim aluatul în folie de plastic alimentară și îl lăsăm să se odihnească 30 de minute la temperatura camerei.

Cum formăm și prăjim struffoli – Pas cu pas

  • După repaus, tăiem aluatul în bucăți egale. Rulăm fiecare bucată într-un cilindru de cca 1 cm grosime. Tăiem rulourile în bucăți de cca 1 cm;
  • Încălzim uleiul într-o cratiță și prăjim struffoli 3-4 minute, la foc mediu, în câteva tranșe;
  • Scoatem struffoli și îi punem la scurs pe o tavă tapetată cu hârtie de bucătărie;
  • Punem mierea într-o tigaie și o încălzim la foc mic până când devine fluidă (cca 1-2 minute);
  • Stingem focul, adăugăm struffoli în tigaie și amestecăm cu grijă 1-2 minute. După ce au absorbit mierea, îi scoatem pe un platou.
  • Putem să îi ornam cu fructe confiate. Eu am ales cireșe confiate, le ador.

Struffoli sunt unele dintre cele mai cunoscute deserturi din bucătăria napoletană. Cu toate acestea, originea acestor mini gogoși cu miere se află în Grecia. Aceștia au adus struffoli în Italia, mai exact în Golful Napoli. Tot din limba greacă derivă și numele Struffoli, “strongoulos” care înseamnă rotunjit în limba greacă.

Aluatul este oarecum asemănător cu cel al pastelor. Trebuie să fie compact și neapărat să îl lăsăm să se odihnească 30 de minute înainte de prăjire. După prăjire, struffoli se lasă la scurs și abia apoi se îmbracă într-un strat delicios de miere.

Dacă doriți, puteți da o formă rotundă fiecărui struffolo, eu am preferat un aspect rustic, mi se pare mai potrivit pentru acest desert antic.

Struffoli se ornează cu fructe confiate (coajă de portocală, cireșe, cedru sau dovleac) și bomboane mici colorate. Am ales cireșele confiate, îmi plac foarte mult.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Murături asortate: delicii garantate

Cum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...

Vezi rețeta completă

Rețete de desert fără coacere

Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...

Vezi rețeta completă

Rețetă de paste cu creveți

Fructele de mare ne inspiră de obicei o vacanță la mare, un restaurant italienesc, sau grecesc, un apus de soare și un pahar de vin alb, în compania cuiva ...

Vezi rețeta completă

Cinci rețete de vară delicioase

Vara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpin...

Vezi rețeta completă