Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Struffoli cu miere – Mod de preparare aluat de gogoÈ™i
Cum formăm È™i prăjim struffoli – Pas cu pas
Struffoli sunt unele dintre cele mai cunoscute deserturi din bucătăria napoletană. Cu toate acestea, originea acestor mini gogoÈ™i cu miere se află în Grecia. AceÈ™tia au adus struffoli în Italia, mai exact în Golful Napoli. Tot din limba greacă derivă È™i numele Struffoli, “strongoulos” care înseamnă rotunjit în limba greacă.
Aluatul este oarecum asemănător cu cel al pastelor. Trebuie să fie compact È™i neapărat să îl lăsăm să se odihnească 30 de minute înainte de prăjire. După prăjire, struffoli se lasă la scurs È™i abia apoi se îmbracă într-un strat delicios de miere.
Dacă doriți, puteți da o formă rotundă fiecărui struffolo, eu am preferat un aspect rustic, mi se pare mai potrivit pentru acest desert antic.
Struffoli se ornează cu fructe confiate (coajă de portocală, cireÈ™e, cedru sau dovleac) È™i bomboane mici colorate. Am ales cireÈ™ele confiate, îmi plac foarte mult.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completăCrăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...
Vezi rețeta completă