Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Struffoli cu miere – Mod de preparare aluat de gogoși
Cum formăm și prăjim struffoli – Pas cu pas
Struffoli sunt unele dintre cele mai cunoscute deserturi din bucătăria napoletană. Cu toate acestea, originea acestor mini gogoși cu miere se află în Grecia. Aceștia au adus struffoli în Italia, mai exact în Golful Napoli. Tot din limba greacă derivă și numele Struffoli, “strongoulos” care înseamnă rotunjit în limba greacă.
Aluatul este oarecum asemănător cu cel al pastelor. Trebuie să fie compact și neapărat să îl lăsăm să se odihnească 30 de minute înainte de prăjire. După prăjire, struffoli se lasă la scurs și abia apoi se îmbracă într-un strat delicios de miere.
Dacă doriți, puteți da o formă rotundă fiecărui struffolo, eu am preferat un aspect rustic, mi se pare mai potrivit pentru acest desert antic.
Struffoli se ornează cu fructe confiate (coajă de portocală, cireșe, cedru sau dovleac) și bomboane mici colorate. Am ales cireșele confiate, îmi plac foarte mult.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă