Struffoli cu miere și cireșe confiate

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 400 gr făină 000 Fine Life
  • 2 plic zahăr vanilat Fine Life
  • 200 gr miere de tei Fine Life
  • 80 gr unt topit
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriţă coajă de portocală rasă
  • 3 ouă mari
  • 500 ml ulei arahide/ulei de floarea - soarelui
  • 4 gr praf de copt
  • 70 gr zahăr
  • 1 vârf de cuţit sare
Găsește magazinul apropiat

Struffoli cu miere – Mod de preparare aluat de gogoși

 

  • Amestecăm făina cu praful de copt și un vârf de cuțit de sare;
  • Punem ouăle într-un vas și le amestecăm cu telul până la omogenizare;
  • Peste făină adăugăm untul rece topit, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat și coaja rasă de portocală și lămâie;
  • Amestecăm cu o lingură, apoi frământăm până obținem un aluat bine legat. Dacă aluatul este prea dens, putem adaugă 1-2 linguri de lapte rece în aluat;
  • Învelim aluatul în folie de plastic alimentară și îl lăsăm să se odihnească 30 de minute la temperatura camerei.

Cum formăm și prăjim struffoli – Pas cu pas

  • După repaus, tăiem aluatul în bucăți egale. Rulăm fiecare bucată într-un cilindru de cca 1 cm grosime. Tăiem rulourile în bucăți de cca 1 cm;
  • Încălzim uleiul într-o cratiță și prăjim struffoli 3-4 minute, la foc mediu, în câteva tranșe;
  • Scoatem struffoli și îi punem la scurs pe o tavă tapetată cu hârtie de bucătărie;
  • Punem mierea într-o tigaie și o încălzim la foc mic până când devine fluidă (cca 1-2 minute);
  • Stingem focul, adăugăm struffoli în tigaie și amestecăm cu grijă 1-2 minute. După ce au absorbit mierea, îi scoatem pe un platou.
  • Putem să îi ornam cu fructe confiate. Eu am ales cireșe confiate, le ador.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Struffoli sunt unele dintre cele mai cunoscute deserturi din bucătăria napoletană. Cu toate acestea, originea acestor mini gogoși cu miere se află în Grecia. Aceștia au adus struffoli în Italia, mai exact în Golful Napoli. Tot din limba greacă derivă și numele Struffoli, “strongoulos” care înseamnă rotunjit în limba greacă.

Aluatul este oarecum asemănător cu cel al pastelor. Trebuie să fie compact și neapărat să îl lăsăm să se odihnească 30 de minute înainte de prăjire. După prăjire, struffoli se lasă la scurs și abia apoi se îmbracă într-un strat delicios de miere.

Dacă doriți, puteți da o formă rotundă fiecărui struffolo, eu am preferat un aspect rustic, mi se pare mai potrivit pentru acest desert antic.

Struffoli se ornează cu fructe confiate (coajă de portocală, cireșe, cedru sau dovleac) și bomboane mici colorate. Am ales cireșele confiate, îmi plac foarte mult.

Conservarea ghebelor pentru iarnă

Frumoasele ghebe, pe care le găsim în buchete bogate, cresc în România în pădurile de foioase, conifere și molizi, pe trunchiuri de copaci vii sau chiar ...

Vezi rețeta completă

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă