Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Struffoli cu miere – Mod de preparare aluat de gogoÈ™i
Cum formăm È™i prăjim struffoli – Pas cu pas
Struffoli sunt unele dintre cele mai cunoscute deserturi din bucătăria napoletană. Cu toate acestea, originea acestor mini gogoÈ™i cu miere se află în Grecia. AceÈ™tia au adus struffoli în Italia, mai exact în Golful Napoli. Tot din limba greacă derivă È™i numele Struffoli, “strongoulos” care înseamnă rotunjit în limba greacă.
Aluatul este oarecum asemănător cu cel al pastelor. Trebuie să fie compact È™i neapărat să îl lăsăm să se odihnească 30 de minute înainte de prăjire. După prăjire, struffoli se lasă la scurs È™i abia apoi se îmbracă într-un strat delicios de miere.
Dacă doriți, puteți da o formă rotundă fiecărui struffolo, eu am preferat un aspect rustic, mi se pare mai potrivit pentru acest desert antic.
Struffoli se ornează cu fructe confiate (coajă de portocală, cireÈ™e, cedru sau dovleac) È™i bomboane mici colorate. Am ales cireÈ™ele confiate, îmi plac foarte mult.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă