Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Struffoli cu miere – Mod de preparare aluat de gogoși
Cum formăm și prăjim struffoli – Pas cu pas
O servim calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Struffoli sunt unele dintre cele mai cunoscute deserturi din bucătăria napoletană. Cu toate acestea, originea acestor mini gogoși cu miere se află în Grecia. Aceștia au adus struffoli în Italia, mai exact în Golful Napoli. Tot din limba greacă derivă și numele Struffoli, “strongoulos” care înseamnă rotunjit în limba greacă.
Aluatul este oarecum asemănător cu cel al pastelor. Trebuie să fie compact și neapărat să îl lăsăm să se odihnească 30 de minute înainte de prăjire. După prăjire, struffoli se lasă la scurs și abia apoi se îmbracă într-un strat delicios de miere.
Dacă doriți, puteți da o formă rotundă fiecărui struffolo, eu am preferat un aspect rustic, mi se pare mai potrivit pentru acest desert antic.
Struffoli se ornează cu fructe confiate (coajă de portocală, cireșe, cedru sau dovleac) și bomboane mici colorate. Am ales cireșele confiate, îmi plac foarte mult.
Musacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...
Vezi rețeta completăDescoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...
Vezi rețeta completăQuesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...
Vezi rețeta completăTortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...
Vezi rețeta completă