Struffoli cu miere și cireșe confiate

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 400 gr făină 000 Fine Life
  • 2 plic zahăr vanilat Fine Life
  • 200 gr miere de tei Fine Life
  • 80 gr unt topit
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriţă coajă de portocală rasă
  • 3 ouă mari
  • 500 ml ulei arahide/ulei de floarea - soarelui
  • 4 gr praf de copt
  • 70 gr zahăr
  • 1 vârf de cuÅ£it sare
Găsește magazinul apropiat

Struffoli cu miere – Mod de preparare aluat de gogoÈ™i

 

  • Amestecăm făina cu praful de copt È™i un vârf de cuÈ›it de sare;
  • Punem ouăle într-un vas È™i le amestecăm cu telul până la omogenizare;
  • Peste făină adăugăm untul rece topit, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat È™i coaja rasă de portocală È™i lămâie;
  • Amestecăm cu o lingură, apoi frământăm până obÈ›inem un aluat bine legat. Dacă aluatul este prea dens, putem adaugă 1-2 linguri de lapte rece în aluat;
  • Învelim aluatul în folie de plastic alimentară È™i îl lăsăm să se odihnească 30 de minute la temperatura camerei.

Cum formăm È™i prăjim struffoli – Pas cu pas

  • După repaus, tăiem aluatul în bucăți egale. Rulăm fiecare bucată într-un cilindru de cca 1 cm grosime. Tăiem rulourile în bucăți de cca 1 cm;
  • Încălzim uleiul într-o cratiță È™i prăjim struffoli 3-4 minute, la foc mediu, în câteva tranÈ™e;
  • Scoatem struffoli È™i îi punem la scurs pe o tavă tapetată cu hârtie de bucătărie;
  • Punem mierea într-o tigaie È™i o încălzim la foc mic până când devine fluidă (cca 1-2 minute);
  • Stingem focul, adăugăm struffoli în tigaie È™i amestecăm cu grijă 1-2 minute. După ce au absorbit mierea, îi scoatem pe un platou.
  • Putem să îi ornam cu fructe confiate. Eu am ales cireÈ™e confiate, le ador.

Struffoli sunt unele dintre cele mai cunoscute deserturi din bucătăria napoletană. Cu toate acestea, originea acestor mini gogoÈ™i cu miere se află în Grecia. AceÈ™tia au adus struffoli în Italia, mai exact în Golful Napoli. Tot din limba greacă derivă È™i numele Struffoli, “strongoulos” care înseamnă rotunjit în limba greacă.

Aluatul este oarecum asemănător cu cel al pastelor. Trebuie să fie compact È™i neapărat să îl lăsăm să se odihnească 30 de minute înainte de prăjire. După prăjire, struffoli se lasă la scurs È™i abia apoi se îmbracă într-un strat delicios de miere.

Dacă doriți, puteți da o formă rotundă fiecărui struffolo, eu am preferat un aspect rustic, mi se pare mai potrivit pentru acest desert antic.

Struffoli se ornează cu fructe confiate (coajă de portocală, cireÈ™e, cedru sau dovleac) È™i bomboane mici colorate. Am ales cireÈ™ele confiate, îmi plac foarte mult.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Ciorbă de legume de iarnă

Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...

Vezi rețeta completă

Gogoși umplute: cum să faci gogoși rapid și sănătos

Gogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...

Vezi rețeta completă

Aperitive rapide: Chipsuri, tortilla și crochete

Uneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...

Vezi rețeta completă

Piftia de Crăciun. Toate secretele răciturilor de porc, pasăre și legume

Crăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...

Vezi rețeta completă