Struffoli cu miere și cireșe confiate

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 400 gr făină 000 Fine Life
  • 2 plic zahăr vanilat Fine Life
  • 200 gr miere de tei Fine Life
  • 80 gr unt topit
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriţă coajă de portocală rasă
  • 3 ouă mari
  • 500 ml ulei arahide/ulei de floarea - soarelui
  • 4 gr praf de copt
  • 70 gr zahăr
  • 1 vârf de cuÅ£it sare
Găsește magazinul apropiat

Struffoli cu miere – Mod de preparare aluat de gogoÈ™i

 

  • Amestecăm făina cu praful de copt È™i un vârf de cuÈ›it de sare;
  • Punem ouăle într-un vas È™i le amestecăm cu telul până la omogenizare;
  • Peste făină adăugăm untul rece topit, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat È™i coaja rasă de portocală È™i lămâie;
  • Amestecăm cu o lingură, apoi frământăm până obÈ›inem un aluat bine legat. Dacă aluatul este prea dens, putem adaugă 1-2 linguri de lapte rece în aluat;
  • Învelim aluatul în folie de plastic alimentară È™i îl lăsăm să se odihnească 30 de minute la temperatura camerei.

Cum formăm È™i prăjim struffoli – Pas cu pas

  • După repaus, tăiem aluatul în bucăți egale. Rulăm fiecare bucată într-un cilindru de cca 1 cm grosime. Tăiem rulourile în bucăți de cca 1 cm;
  • Încălzim uleiul într-o cratiță È™i prăjim struffoli 3-4 minute, la foc mediu, în câteva tranÈ™e;
  • Scoatem struffoli È™i îi punem la scurs pe o tavă tapetată cu hârtie de bucătărie;
  • Punem mierea într-o tigaie È™i o încălzim la foc mic până când devine fluidă (cca 1-2 minute);
  • Stingem focul, adăugăm struffoli în tigaie È™i amestecăm cu grijă 1-2 minute. După ce au absorbit mierea, îi scoatem pe un platou.
  • Putem să îi ornam cu fructe confiate. Eu am ales cireÈ™e confiate, le ador.

Struffoli sunt unele dintre cele mai cunoscute deserturi din bucătăria napoletană. Cu toate acestea, originea acestor mini gogoÈ™i cu miere se află în Grecia. AceÈ™tia au adus struffoli în Italia, mai exact în Golful Napoli. Tot din limba greacă derivă È™i numele Struffoli, “strongoulos” care înseamnă rotunjit în limba greacă.

Aluatul este oarecum asemănător cu cel al pastelor. Trebuie să fie compact È™i neapărat să îl lăsăm să se odihnească 30 de minute înainte de prăjire. După prăjire, struffoli se lasă la scurs È™i abia apoi se îmbracă într-un strat delicios de miere.

Dacă doriți, puteți da o formă rotundă fiecărui struffolo, eu am preferat un aspect rustic, mi se pare mai potrivit pentru acest desert antic.

Struffoli se ornează cu fructe confiate (coajă de portocală, cireÈ™e, cedru sau dovleac) È™i bomboane mici colorate. Am ales cireÈ™ele confiate, îmi plac foarte mult.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă