Supă cremă de ciuperci

Supele cremă sunt foarte îndrăgite pentru consistența și gustul lor deosebit. Ca toate supele cremă, conținutul ridicat de legume le clasifică printre felurile de mâncare sănătoase, fiind o sursă perfectă de vitamine și antioxidanți.

Astăzi îți propunem rețeta de supă cremă de ciuperci, ușor de pregătit, savuroasă și foarte potrivită pentru aceste zile reci.

 

Ingrediente

 

Mod de preparare al supei cremă

 

Pasul 1: Taie mărunt păstârnacul și țelina.

Pasul 2: Curăță cartofii și lasă-i întregi.

Pasul 3: Pune păstârnacul, țelina și cartofii la fiert timp de maxim 20 de minute. Nu uita să adaugi și sare.

Pasul 4: Între timp taie ciupercile în bucăți mari și adaugă-le în cratiță alături de rădăcinoasele fierte deja.

Pasul 5: Mai adaugă 750 ml /1l de apă și lasă toată compoziția să fiarbă pentru încă 15 minute.

Pasul 6: După ce au fiert toate legumele, acestea se pasează la blender până capătă consistența cremoasă.

Pasul 7: Crema de legume se pune din nou pe foc și se adaugă laptele sau smântâna. Tot acum, adaugă și usturoiul tocat. Așteaptă să mai dea un clocot și apoi ia oala de pe foc.

Pasul 8: Pentru a da o textură aerată, adaugă cubul de unt și 2 linguri de ulei de trufe sau măsline și amestecă bine. Asezonează cu sare și piper și presară pătrunjelul tocat peste.

Înainte de a servi, o mai lăsăm aprox. 5 minute în oala acoperită. 

 

Mod de preparare al crutoanelor

 

Pentru extra savoare, nu uita de crutoane! Sunt gata în doar 10 minute!

Pasul 1: taie feliile de pâine și pune-le în tavă cu foaie de copt. Lasă-le la cuptor 3-5 minute.

Pasul 2: Într-un bol amestecă 2 linguri de uleiul de trufe sau de măsline cu celelalte condimente (cimbru, oregano, sare, piper)

Pasul 3: Stropește crutoanele cu această compoziție.

Supa cremă de ciuperci este gata. Poftă bună!

 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă

Tort de clătite: Desertul simplu și delicios pentru orice ocazie

În luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă de pâine de casă

Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...

Vezi rețeta completă

Ciorbe cu legume de iarnă

Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...

Vezi rețeta completă