Supele cremă sunt foarte îndrăgite pentru consistența și gustul lor deosebit. Ca toate supele cremă, conținutul ridicat de legume le clasifică printre felurile de mâncare sănătoase, fiind o sursă perfectă de vitamine și antioxidanți.
Astăzi îți propunem rețeta de supă cremă de ciuperci, ușor de pregătit, savuroasă și foarte potrivită pentru aceste zile reci.
Pasul 1: Taie mărunt păstârnacul și țelina.
Pasul 2: Curăță cartofii și lasă-i întregi.
Pasul 3: Pune păstârnacul, țelina și cartofii la fiert timp de maxim 20 de minute. Nu uita să adaugi și sare.
Pasul 4: Între timp taie ciupercile în bucăți mari și adaugă-le în cratiță alături de rădăcinoasele fierte deja.
Pasul 5: Mai adaugă 750 ml /1l de apă și lasă toată compoziția să fiarbă pentru încă 15 minute.
Pasul 6: După ce au fiert toate legumele, acestea se pasează la blender până capătă consistența cremoasă.
Pasul 7: Crema de legume se pune din nou pe foc și se adaugă laptele sau smântâna. Tot acum, adaugă și usturoiul tocat. Așteaptă să mai dea un clocot și apoi ia oala de pe foc.
Pasul 8: Pentru a da o textură aerată, adaugă cubul de unt și 2 linguri de ulei de trufe sau măsline și amestecă bine. Asezonează cu sare și piper și presară pătrunjelul tocat peste.
Înainte de a servi, o mai lăsăm aprox. 5 minute în oala acoperită.
Pentru extra savoare, nu uita de crutoane! Sunt gata în doar 10 minute!
Pasul 1: taie feliile de pâine și pune-le în tavă cu foaie de copt. Lasă-le la cuptor 3-5 minute.
Pasul 2: Într-un bol amestecă 2 linguri de uleiul de trufe sau de măsline cu celelalte condimente (cimbru, oregano, sare, piper)
Pasul 3: Stropește crutoanele cu această compoziție.
Supa cremă de ciuperci este gata. Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă