Supă cremă de ciuperci – Sănătate în farfurie

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1 de ciuperci proaspete champignon
  • 1 țelină
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 2 cartofi medii
  • 1 cană de lapte sau smântână
  • 0 ulei de trufe
  • 0 unt (un cub)
  • 0 pătrunjel proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 0 sare
  • 0 piper
  • 5 felii de pâine integrală sau 1 baghetă integrală
  • 0 cimbru
  • 0 oregano
Găsește magazinul apropiat

 Supele cremă sunt foarte îndrăgite pentru consistența lor deosebită și aromele îmbietoare. Noi îți propunem astăzi o rețetă de supă cremă de ciuperci, pe care o poți pregăti foarte ușor celor dragi. Este sățioasă și merge perfect în aceste zile călduroase.

Pe lângă gustul aparte, supa cremă de ciuperci este și foarte sănătoasă, fiind o sursă minunată de vitamine și antioxidanți.

Modul de preparare al supei cremă

Pasul 1: Tăiem mărunt păstârnacul și țelina.

Pasul 2: Curățăm cartofii și îi lăsăm întregi.

Pasul 3: Punem păstârnacul, țelina și cartofii într-o cratiță și acoprim cu apă. Le vom lăsa acoperite la fiert timp de maxim 20 de minute. Nu uităm să adăugăm și sare.

Pasul 4: Între timp tăiem ciupercile în bucăți mari pe care le vom adăuga în cratiță alături de rădăcinoasele care deja au fiert.

Pasul 5: Mai adăugăm 750 ml - 1l de apă și lăsăm toată compoziția să fiarbă încă 15 minute.

Pasul 6: După ce au fiert, legumele se bagă sub blender până capătă consistență cremoasă.

Pasul 7: Le punem din nou pe foc adăugând și laptele sau smântâna. Tot aici adăugăm usturoiul care în prealabil a fost tocat. Așteptăm să mai dea un clocot și apoi scoatem oala de pe foc.

Pasul 8: Pentru a da o textură aerată, adăugăm cubul de unt, pătrunjelul și uleiul de trufe și amestecăm bine.

Înainte de a servi, o mai lăsăm minim 5 minute în oala acoperită.

 

Modul de preparare al crutoanelor

 

Pentru un extra gust, nu uita de crutoane! Sunt gata în doar 10 minute și vor aduce un plus de savoare.

 

Pasul 1: Pregătim pâinea felii și o lăsăm la cuptor 3-5 minute.

Pasul 2: Într-un bol amestecăm uleiul de trufe cu celelalte ingrediente

Pasul 3: Întindem pe feliile de pâine pasta obținută.

Supa cremă de ciuperci este gata. Poftă bună!

După cum ți-am spus deja, supa cremă de ciuperci nu este doar delicioasă ci și foarte sănătoasă. Puține legume au un conținut mai nutritiv decât ciupercile.

 

Iată câteva dintre calitățile lor:

- Sunt o bogată sursă de antioxidanți.

- Conțin  numeroase vitamine și minerale : proteine, fier, seleniu, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, B5. Dacă vrei să descoperi mai multe informații despre vitamine și rolul lor în orgamism, îți recomandăm să citești articolul acesta

- Reduc stările de oboseală și apatie.

- Întăresc imunitatea.

- Conțin antibiotici naturali, esențiali în lupta împotriva infecțiilor.

- Contribuie la buna funcționare a glandei tiroide.

Dacă vrei să afli și alte rețete inspirate, accesează Rețetele LaDoiPași

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă

Pastă rapidă de pește

Cu toții ne dorim gustări rapide, gustoase și sănătoase.

Vezi rețeta completă

Menemem - omletă turcească

Ce zici să încerci o omletă turcească cu multe vitamine și arome?

Vezi rețeta completă