Rețetă ciorbă rădăuțeană: Cum să pregătiți pas cu pas ciorba rădăuțeană de pui

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1 kg de pui
  • 1 morcovi mari
  • 200 gr de È›elină
  • 1 ardei gras roÈ™u
  • 1 ardei gras galben
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură rasă de făină
  • 400 gr smântână cât mai grasă
  • 6 gălbenuÈ™uri
  • 2 căței de usturoi
  • 2 gălbenuÈ™uri de ou
  • 1 cantitate mică de oÈ›et, după gust
  • 1 sare È™i piper, după gust
Găsește magazinul apropiat

De la ciorba de burtă la ciorba rădăuțeană

De unde provine ciorba rădăuÈ›eană? Aceasta este o reÈ›etă pe care aveÈ›i ocazia să o încercaÈ›i în fiecare restaurant din România, însă provine din partea de nord a țării, fiind o tradiÈ›ie în RădăuÈ›i, judeÈ›ul Suceava. ReÈ›eta originală îi aparÈ›ine Corneliei Dumitrescu, care în anii ‘70 a pregătit la insistenÈ›ele soÈ›ului o ciorbă de burtă cu gust de pui, ulterior introducând-o în meniul restaurantului la care lucra. În felul acesta, ciorba rădăuÈ›eană a devenit din ce în ce mai renumită, iar în prezent reÈ›eta este folosita de gospodinele din toată È›ara.

ReÈ›eta nu implică un grad înalt de complexitate, însă asiguraÈ›i-vă că utilizaÈ›i cantitățile menÈ›ionate È™i urmaÈ›i sfaturile de mai jos pentru a realiza o supă rădăuÈ›eană de pui delicioasă.

PAȘI DE URMAT

  1. Într-o oală, puneÈ›i 2 litri de apă È™i o linguriță cu vârf de sare. Atunci când fierbe apa este momentul sa adăugaÈ›i părÈ›ile de pui. Nivelul apei trebuie să fie chiar deasupra părÈ›ilor din pui, nu mai mult.
  2. AcoperiÈ›i vasul cu un capac È™i lăsaÈ›i să dea în clocot, până când spuma se va ridica la suprafață.
  3. ÎndepărtaÈ›i apa cu multă spumă È™i clătiÈ›i bucățile de carne.
  4. CompletaÈ›i cu apă rece È™i adăugaÈ›i morcovii, È›elina, ardeii, ceapa, un vârf de ardei iute fierbeÈ›i timp de 1-2 ore sau până când legumele sunt gătite È™i carnea este foarte bine fiartă È™i se poate desprinde de pe os.
  5. Alegeți legumele și carnea din vas. Strecurați zeama.
  6. Într-un alt castron, bateÈ›i gălbenuÈ™ul de ou, adăugaÈ›i o linguriță cu vârf de sare È™i amestecaÈ›i cu smântână timp de 2-3 minute.
  7. LăsaÈ›i gălbenuÈ™ul deoparte 10-15 minute înainte de a adăuga zeama clocotită.
  8. Peste ouă adăugaÈ›i făina È™i smântâna È™i amestecaÈ›i foarte bine până la omogenizare.
  9. PuneÈ›i oÈ›et după gust în zeama de ciorbă.
  10. Când ciorba clocoteÈ™te turnaÈ›i treptat cu un ibric peste amestecul cu gălbenuÈ™ul.
  11. TurnaÈ›i tot amestecul peste ciorbă È™i lăsaÈ›i de două ori să dea în clocot.
  12. LuaÈ›i carnea, îndepărtaÈ›i oasele È™i desfaceÈ›i-o È™uviÈ›e precum la ciorba de burtă.
  13. AÈ™ezaÈ›i carnea în ciorbă, adăugaÈ›i usturoiul pisat È™i amestecaÈ›i.

TIMP DE PREGĂTIRE TOTAL:

2 ore și 20 de minute

De unde provine ciorba rădăuÈ›eană? Aceasta este o reÈ›etă pe care aveÈ›i ocazia să o încercaÈ›i în fiecare restaurant din România, însă provine din partea de nord a țării, fiind o tradiÈ›ie în RădăuÈ›i, judeÈ›ul Suceava. ReÈ›eta originală îi aparÈ›ine Corneliei Dumitrescu, care în anii ‘70 a pregătit la insistenÈ›ele soÈ›ului o ciorbă de burtă cu gust de pui, ulterior introducând-o în meniul restaurantului la care lucra.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Mascarpone, Ricotta sau Burrata?

Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...

Vezi rețeta completă

Ce băuturi și deserturi poți face cu fructul pasiunii

Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...

Vezi rețeta completă

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă