Rețetă ciorbă rădăuțeană: Cum să pregătiți pas cu pas ciorba rădăuțeană de pui

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1 kg de pui
  • 1 morcovi mari
  • 200 gr de țelină
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură rasă de făină
  • 400 gr smântână cât mai grasă
  • 6 gălbenușuri
  • 2 căței de usturoi
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 cantitate mică de oțet, după gust
  • 1 sare și piper, după gust
Găsește magazinul apropiat

De la ciorba de burtă la ciorba rădăuțeană

De unde provine ciorba rădăuțeană? Aceasta este o rețetă pe care aveți ocazia să o încercați în fiecare restaurant din România, însă provine din partea de nord a țării, fiind o tradiție în Rădăuți, județul Suceava. Rețeta originală îi aparține Corneliei Dumitrescu, care în anii ‘70 a pregătit la insistențele soțului o ciorbă de burtă cu gust de pui, ulterior introducând-o în meniul restaurantului la care lucra. În felul acesta, ciorba rădăuțeană a devenit din ce în ce mai renumită, iar în prezent rețeta este folosita de gospodinele din toată țara.

Rețeta nu implică un grad înalt de complexitate, însă asigurați-vă că utilizați cantitățile menționate și urmați sfaturile de mai jos pentru a realiza o supă rădăuțeană de pui delicioasă.

PAȘI DE URMAT

  1. Într-o oală, puneți 2 litri de apă și o linguriță cu vârf de sare. Atunci când fierbe apa este momentul sa adăugați părțile de pui. Nivelul apei trebuie să fie chiar deasupra părților din pui, nu mai mult.
  2. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să dea în clocot, până când spuma se va ridica la suprafață.
  3. Îndepărtați apa cu multă spumă și clătiți bucățile de carne.
  4. Completați cu apă rece și adăugați morcovii, țelina, ardeii, ceapa, un vârf de ardei iute fierbeți timp de 1-2 ore sau până când legumele sunt gătite și carnea este foarte bine fiartă și se poate desprinde de pe os.
  5. Alegeți legumele și carnea din vas. Strecurați zeama.
  6. Într-un alt castron, bateți gălbenușul de ou, adăugați o linguriță cu vârf de sare și amestecați cu smântână timp de 2-3 minute.
  7. Lăsați gălbenușul deoparte 10-15 minute înainte de a adăuga zeama clocotită.
  8. Peste ouă adăugați făina și smântâna și amestecați foarte bine până la omogenizare.
  9. Puneți oțet după gust în zeama de ciorbă.
  10. Când ciorba clocotește turnați treptat cu un ibric peste amestecul cu gălbenușul.
  11. Turnați tot amestecul peste ciorbă și lăsați de două ori să dea în clocot.
  12. Luați carnea, îndepărtați oasele și desfaceți-o șuvițe precum la ciorba de burtă.
  13. Așezați carnea în ciorbă, adăugați usturoiul pisat și amestecați.

TIMP DE PREGĂTIRE TOTAL:

2 ore și 20 de minute

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

De unde provine ciorba rădăuțeană? Aceasta este o rețetă pe care aveți ocazia să o încercați în fiecare restaurant din România, însă provine din partea de nord a țării, fiind o tradiție în Rădăuți, județul Suceava. Rețeta originală îi aparține Corneliei Dumitrescu, care în anii ‘70 a pregătit la insistențele soțului o ciorbă de burtă cu gust de pui, ulterior introducând-o în meniul restaurantului la care lucra.

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă