Ciorbă țărănească de legume

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1 morcov mediu - tocat cubulețe
  • 1 ceapă medie - tocată mărunt
  • 60 gr rădăcină țelină - tocată mărunt
  • 1 ardei gras roșu - tocat cubulețe
  • 2 cartofi medii roșii - tocați în cuburi potrivite
  • 100 gr conopidă - buchete mici
  • 100 gr fasole verde
  • 2 lingură ulei
  • 1 lingură leuștean proaspăt tocat
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • 200 gr zarzavat pentru ciorbe FineLife
  • 200 ml zeamă de varză - pentru acrit ciorba
  • 0 sare
  • 0 ardei iuți în oțet FineLife (pentru servit)
Găsește magazinul apropiat
  • Punem uleiul într-o oală de cca 5l, pe foc mediu. Adaugăm ceapa, morcovul, țelina și ardeiul și le sotăm cca 2 minute sau până când ceapa devine translucidă

  • Adăugăm 4 l de apă caldă peste legumele sotate.

  • După 5 minute, adăugăm conopidă și fasolea verde și fierbem ciorba încă 3-4 minute. Condimentăm ciorba cu sare după gust.

  • Adăugăm acum și cartofii tăiatì în cubulețe și lăsăm ciorba să fiarbă până când legumele sunt fierte  pe jumătate (trebuie să aibă o consistentă ușor crocantă).

  • Punem zarzavatul pentru ciorbe FineLife și zeama de varză și continuăm fierberea până când legumele au fiert complet.

  • Stingem focul, adaugăm leușteanul și pătrunjelul și acoperim ciorba cu capac. După cca 10 minute, servim ciorba cu ardei iuți în oțet și, dacă, vă place, cu mămăligă rece.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Inspirată de una dintre specialitățile bunicii ei, Laura Adamache propune o rețetă cu tradiție. Ciorba țărănească de legume are doar câteva ingrediente, însă există câteva reguli de bază care garantează un gust ,,ca la bunica acasă”.

 

 O acrea, exact așa cum am făcut si eu acum, cu zeama de varză, iar ciorba era însoțită de mămăligă rece și ardei iuți în oțet. Cât de mult îmi plăcea această ciorbă de legume! Ușor acrișoară, această ciorbă de zarzavat era una dintre preferatele mele.

În ciorba bunicii aveam mereu cartofi, conopidă, ardei gras și fasole verde. Uneori, fasolea verde era înlocuită de mazăre, dar parcă are un gust mult mai bun cu fasole.

Iată cum borcanul meu de zarzavat de ciorbă FineLife, cumpărat acum câteva zile dintr-un magazin LaDoiPași, s-a transformat într-o delicioasă ciorbă de legume fără carne, bineînțeles acompaniata de ardei iuți în oțet FineLife.

 

Este o ciorbă de legume de post, dar, dacă doriți, puteți adăuga smântâna în farfurie, o să aibă un gust minunat! Indiferent cum alegeți să serviți această ciorbă acră de legume, nu renunțați la ardeiul iute, îi dă un gust divin.

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă