Ciorbă țărănească de legume

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1 morcov mediu - tocat cubulețe
  • 1 ceapă medie - tocată mărunt
  • 60 gr rădăcină țelină - tocată mărunt
  • 1 ardei gras roșu - tocat cubulețe
  • 2 cartofi medii roșii - tocați în cuburi potrivite
  • 100 gr conopidă - buchete mici
  • 100 gr fasole verde
  • 2 lingură ulei
  • 1 lingură leuștean proaspăt tocat
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • 200 gr zarzavat pentru ciorbe FineLife
  • 200 ml zeamă de varză - pentru acrit ciorba
  • 0 sare
  • 0 ardei iuți în oțet FineLife (pentru servit)
Găsește magazinul apropiat
  • Punem uleiul într-o oală de cca 5l, pe foc mediu. Adaugăm ceapa, morcovul, țelina și ardeiul și le sotăm cca 2 minute sau până când ceapa devine translucidă

  • Adăugăm 4 l de apă caldă peste legumele sotate.

  • După 5 minute, adăugăm conopidă și fasolea verde și fierbem ciorba încă 3-4 minute. Condimentăm ciorba cu sare după gust.

  • Adăugăm acum și cartofii tăiatì în cubulețe și lăsăm ciorba să fiarbă până când legumele sunt fierte  pe jumătate (trebuie să aibă o consistentă ușor crocantă).

  • Punem zarzavatul pentru ciorbe FineLife și zeama de varză și continuăm fierberea până când legumele au fiert complet.

  • Stingem focul, adaugăm leușteanul și pătrunjelul și acoperim ciorba cu capac. După cca 10 minute, servim ciorba cu ardei iuți în oțet și, dacă, vă place, cu mămăligă rece.

Inspirată de una dintre specialitățile bunicii ei, Laura Adamache propune o rețetă cu tradiție. Ciorba țărănească de legume are doar câteva ingrediente, însă există câteva reguli de bază care garantează un gust ,,ca la bunica acasă”.

 

 O acrea, exact așa cum am făcut si eu acum, cu zeama de varză, iar ciorba era însoțită de mămăligă rece și ardei iuți în oțet. Cât de mult îmi plăcea această ciorbă de legume! Ușor acrișoară, această ciorbă de zarzavat era una dintre preferatele mele.

În ciorba bunicii aveam mereu cartofi, conopidă, ardei gras și fasole verde. Uneori, fasolea verde era înlocuită de mazăre, dar parcă are un gust mult mai bun cu fasole.

Iată cum borcanul meu de zarzavat de ciorbă FineLife, cumpărat acum câteva zile dintr-un magazin LaDoiPași, s-a transformat într-o delicioasă ciorbă de legume fără carne, bineînțeles acompaniata de ardei iuți în oțet FineLife.

 

Este o ciorbă de legume de post, dar, dacă doriți, puteți adăuga smântâna în farfurie, o să aibă un gust minunat! Indiferent cum alegeți să serviți această ciorbă acră de legume, nu renunțați la ardeiul iute, îi dă un gust divin.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă