Ciorba de potroace - remediu natural pentru sănătatea organismului

LaDoiPași

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 2 kg de oase;
  • 1 kg măruntaie de pasăre (pot fi inimi, pipote, picioare, capete, spate, gâturi, târtițe de la găină, curcan, gâscă, porumbel, bibilică, rață, etc);
  • 300 gr ceapă;
  • 300 gr morcov;
  • 150 gr păstârnac;
  • 150 gr rădăcină de pătrunjel;
  • 1 kg de roșii;
  • 1 ardei iuți;
  • 2 l zeamă de varză sau borș;
  • 100 gr orez sau tăieței de casă (după preferințe);
  • 100 gr pastă tomate;
  • 100 gr țelină;
  • 1 legătură de țelină verde;
  • 1 de leuștean;
  • 1 sare;
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare ciorbă de potroace

Oasele se spală bine și se pun în apă  la fiert cu sare, să se opărească. Când încep să dea în fiert, se înlătură spuma cu o paletă. Oasele se lasă la fiert între 2 și 3 ore, iar când sunt bine fierte, zeama se strecoară într-un alt vas.

După asta, măruntaiele de pasăre se spală și se pun și ele la fiert în zeama în care au fiert oasele. Se lasă să fiarbă o oră, timp în care se spumează la nevoie, după care se adaugă zarzavatul tăiat în cubulețe mici: păstârnac, morcov, ceapă, pătrunjel, țelină.

Când toate legumele au fiert, se adaugă zeama de varză, orezul bine spălat în prealabil și se mai lasă la fiert pentru încă 15 minute. După asta, se adaugă bulionul amestecat înainte cu un polonic de zeamă caldă și roșiile curățate de coajă și tăiate mărunt.

Ciorba de potroace se potrivește de sare, după gust, și se dă de pe foc. Se presară deasupra ardeiul iute și verdeața tocată mărunt.

Ciorba este gata și întotdeauna se servește fierbinte.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Ciorba de potroace - un aliat de nădejde pentru un organism sănătos

Ne-am obișnuit să auzim des despre ciorba de potroace a doua zi după o petrecere lungă și obositoare. Este preparatul culinar acrit cu zeamă de varză care ne ajută să ne revenim și să prindem forțe proaspete. Însă, dincolo de acest efect miraculos, ciorba de potroace este și un leac de neprețuit. Este ciorba care aduce organismului o mulțime de beneficii datorită ingredientelor naturale.

Ciorba de potroace - beneficii

● Consumul de ciorbă de potroace crește imunitatea

Pentru că ingredientul principal din ciorba de potroace este zeama de varză, preparatul ajută la creșterea imunității, ba mai mult, chiar tratează simptomele răgușelii, tusea uscată și durerile în gât cauzate de bronșită ori guturai.

● Ciorba de potroace poate ameliora simptomele gastritei

Fie poți consuma zeamă de varză amestecată cu apă plată, pentru a trata simptomele gastritei, fie poți adăuga în meniul zilnic, timp de o săptămână, o porție de ciorbă de potroace.

● Ciorba de potroace ajută la funcționarea normală a ficatului

Datorită conținutului ridicat de zeamă de varză, ciorba de potroace consumată zilnic, timp de două-trei săptămâni, poate ajuta ficatul să funcționeze în parametrii normali.

Ciorba de potroace, consumată în mod regulat, este un remediu natural pentru sănătatea organismului. Întotdeauna recomandată pentru a te ajuta să scapi de oboseala unei nopți pierdute, ciorba de potroace se pregătește simplu și rapid, iar gustul este cu adevărat un deliciu!

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă