Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Oasele se spală bine și se pun în apă la fiert cu sare, să se opărească. Când încep să dea în fiert, se înlătură spuma cu o paletă. Oasele se lasă la fiert între 2 și 3 ore, iar când sunt bine fierte, zeama se strecoară într-un alt vas.
După asta, măruntaiele de pasăre se spală și se pun și ele la fiert în zeama în care au fiert oasele. Se lasă să fiarbă o oră, timp în care se spumează la nevoie, după care se adaugă zarzavatul tăiat în cubulețe mici: păstârnac, morcov, ceapă, pătrunjel, țelină.
Când toate legumele au fiert, se adaugă zeama de varză, orezul bine spălat în prealabil și se mai lasă la fiert pentru încă 15 minute. După asta, se adaugă bulionul amestecat înainte cu un polonic de zeamă caldă și roșiile curățate de coajă și tăiate mărunt.
Ciorba de potroace se potrivește de sare, după gust, și se dă de pe foc. Se presară deasupra ardeiul iute și verdeața tocată mărunt.
Ciorba este gata și întotdeauna se servește fierbinte.
Ne-am obișnuit să auzim des despre ciorba de potroace a doua zi după o petrecere lungă și obositoare. Este preparatul culinar acrit cu zeamă de varză care ne ajută să ne revenim și să prindem forțe proaspete. Însă, dincolo de acest efect miraculos, ciorba de potroace este și un leac de neprețuit. Este ciorba care aduce organismului o mulțime de beneficii datorită ingredientelor naturale.
Pentru că ingredientul principal din ciorba de potroace este zeama de varză, preparatul ajută la creșterea imunității, ba mai mult, chiar tratează simptomele răgușelii, tusea uscată și durerile în gât cauzate de bronșită ori guturai.
Fie poți consuma zeamă de varză amestecată cu apă plată, pentru a trata simptomele gastritei, fie poți adăuga în meniul zilnic, timp de o săptămână, o porție de ciorbă de potroace.
Datorită conținutului ridicat de zeamă de varză, ciorba de potroace consumată zilnic, timp de două-trei săptămâni, poate ajuta ficatul să funcționeze în parametrii normali.
Ciorba de potroace, consumată în mod regulat, este un remediu natural pentru sănătatea organismului. Întotdeauna recomandată pentru a te ajuta să scapi de oboseala unei nopți pierdute, ciorba de potroace se pregătește simplu și rapid, iar gustul este cu adevărat un deliciu!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi rețeta completăÎn funcție de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, m...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă