Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Oasele se spală bine și se pun în apă la fiert cu sare, să se opărească. Când încep să dea în fiert, se înlătură spuma cu o paletă. Oasele se lasă la fiert între 2 și 3 ore, iar când sunt bine fierte, zeama se strecoară într-un alt vas.
După asta, măruntaiele de pasăre se spală și se pun și ele la fiert în zeama în care au fiert oasele. Se lasă să fiarbă o oră, timp în care se spumează la nevoie, după care se adaugă zarzavatul tăiat în cubulețe mici: păstârnac, morcov, ceapă, pătrunjel, țelină.
Când toate legumele au fiert, se adaugă zeama de varză, orezul bine spălat în prealabil și se mai lasă la fiert pentru încă 15 minute. După asta, se adaugă bulionul amestecat înainte cu un polonic de zeamă caldă și roșiile curățate de coajă și tăiate mărunt.
Ciorba de potroace se potrivește de sare, după gust, și se dă de pe foc. Se presară deasupra ardeiul iute și verdeața tocată mărunt.
Ciorba este gata și întotdeauna se servește fierbinte.
Ne-am obișnuit să auzim des despre ciorba de potroace a doua zi după o petrecere lungă și obositoare. Este preparatul culinar acrit cu zeamă de varză care ne ajută să ne revenim și să prindem forțe proaspete. Însă, dincolo de acest efect miraculos, ciorba de potroace este și un leac de neprețuit. Este ciorba care aduce organismului o mulțime de beneficii datorită ingredientelor naturale.
Pentru că ingredientul principal din ciorba de potroace este zeama de varză, preparatul ajută la creșterea imunității, ba mai mult, chiar tratează simptomele răgușelii, tusea uscată și durerile în gât cauzate de bronșită ori guturai.
Fie poți consuma zeamă de varză amestecată cu apă plată, pentru a trata simptomele gastritei, fie poți adăuga în meniul zilnic, timp de o săptămână, o porție de ciorbă de potroace.
Datorită conținutului ridicat de zeamă de varză, ciorba de potroace consumată zilnic, timp de două-trei săptămâni, poate ajuta ficatul să funcționeze în parametrii normali.
Ciorba de potroace, consumată în mod regulat, este un remediu natural pentru sănătatea organismului. Întotdeauna recomandată pentru a te ajuta să scapi de oboseala unei nopți pierdute, ciorba de potroace se pregătește simplu și rapid, iar gustul este cu adevărat un deliciu!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completăAi zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completă