Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Preparare:
Amestecaţi făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi adăugaţi 150 g unt topit, laptele şi gălbenuşurile. Frământaţi bine alatul şi întindeţi-l în două foi de circa 3-4 mm. grosime. Curăţaţi merele şi perele de coajă şi sâmburi, apoi tăiaţi-le în cubuleţe de circa 1 cm. Amestecaţi merele şi perele cu ghimbirul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea mică. Adaugaţi zahărul, zahărul vanilat, scortişoara, coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică şi zeama stoarsă de la jumătate de lămâie.
Puneţi într-o formă de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făina, una din foile de aluat, apoi puneţi umplutura şi acoperiţi cu foaia de aluat ramasă. Presaţi foaia pe margine de jur împrejur şi puneţi tava în cuptorul bine încins. Puteţi face două sau trei crestături în foaia de deasupra şi puteti s-o ornaţi cu bucăţi tăiate de aluat, în formă de frunze sau flori. Coaceţi placintă la foc potrivit circa 45 de minute sau până când se rumeneşte frumos pe deasupra.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...
Vezi rețeta completăDacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...
Vezi rețeta completăOdată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...
Vezi rețeta completăA venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...
Vezi rețeta completă