Tartă cu mere, pere şi ghimbir

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 8 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 300 gr făină
  2. 400 gr mere
  3. 300 gr pere
  4. 200 gr unt
  5. 4 gălbenuşuri
  6. 50 ml lapte
  7. 200 gr zahăr
  8. 100 gr ghimbir proaspăt
  9. 1 lingură scorţişoară
  10. 1 linguriţă praf de copt
  11. 1 lămâie
  12. 1 linguriţă zahăr vanilat
  13. 1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Amestecaţi făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi adăugaţi 150 g unt topit, laptele şi gălbenuşurile. Frământaţi bine alatul şi întindeţi-l în două foi de circa 3-4 mm. grosime. Curăţaţi merele şi perele de coajă şi sâmburi, apoi tăiaţi-le în cubuleţe de circa 1 cm. Amestecaţi merele şi perele cu ghimbirul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea mică. Adaugaţi zahărul, zahărul vanilat, scortişoara, coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică şi zeama stoarsă de la jumătate de lămâie.

Puneţi într-o formă de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făina, una din foile de aluat, apoi puneţi umplutura şi acoperiţi cu foaia de aluat ramasă. Presaţi foaia pe margine de jur împrejur şi puneţi tava în cuptorul bine încins. Puteţi face două sau trei crestături în foaia de deasupra şi puteti s-o ornaţi cu bucăţi tăiate de aluat, în formă de frunze sau flori. Coaceţi placintă la foc potrivit circa 45 de minute sau până când se rumeneşte frumos pe deasupra.