Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Preparare:
AmestecaÅ£i făina cernută cu praful de copt ÅŸi sarea, apoi adăugaÅ£i 150 g unt topit, laptele ÅŸi gălbenuÅŸurile. FrământaÅ£i bine alatul ÅŸi întindeÅ£i-l în două foi de circa 3-4 mm. grosime. CurăţaÅ£i merele ÅŸi perele de coajă ÅŸi sâmburi, apoi tăiaÅ£i-le în cubuleÅ£e de circa 1 cm. AmestecaÅ£i merele ÅŸi perele cu ghimbirul curăţat de coajă ÅŸi dat pe răzătoarea mică. AdaugaÅ£i zahărul, zahărul vanilat, scortiÅŸoara, coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică ÅŸi zeama stoarsă de la jumătate de lămâie.
PuneÅ£i într-o formă de tartă, unsă cu unt ÅŸi tapetată cu făina, una din foile de aluat, apoi puneÅ£i umplutura ÅŸi acoperiÅ£i cu foaia de aluat ramasă. PresaÅ£i foaia pe margine de jur împrejur ÅŸi puneÅ£i tava în cuptorul bine încins. PuteÅ£i face două sau trei crestături în foaia de deasupra ÅŸi puteti s-o ornaÅ£i cu bucăţi tăiate de aluat, în formă de frunze sau flori. CoaceÅ£i placintă la foc potrivit circa 45 de minute sau până când se rumeneÅŸte frumos pe deasupra.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă