Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Preparare:
Amestecaţi făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi adăugaţi 150 g unt topit, laptele şi gălbenuşurile. Frământaţi bine alatul şi întindeţi-l în două foi de circa 3-4 mm. grosime. Curăţaţi merele şi perele de coajă şi sâmburi, apoi tăiaţi-le în cubuleţe de circa 1 cm. Amestecaţi merele şi perele cu ghimbirul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea mică. Adaugaţi zahărul, zahărul vanilat, scortişoara, coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică şi zeama stoarsă de la jumătate de lămâie.
Puneţi într-o formă de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făina, una din foile de aluat, apoi puneţi umplutura şi acoperiţi cu foaia de aluat ramasă. Presaţi foaia pe margine de jur împrejur şi puneţi tava în cuptorul bine încins. Puteţi face două sau trei crestături în foaia de deasupra şi puteti s-o ornaţi cu bucăţi tăiate de aluat, în formă de frunze sau flori. Coaceţi placintă la foc potrivit circa 45 de minute sau până când se rumeneşte frumos pe deasupra.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...
Vezi rețeta completăVara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpin...
Vezi rețeta completăCocktailurile te duc cu gândul la distracție sau relaxare, în orice loc sau moment le-ai savura, așa că merită să încerci câteva rețete. Pentru gustul...
Vezi rețeta completăSmoothie-ul este o băutură bazată pe legume și/sau fructe proaspete, mixate cu ajutorul unui blender, la care se pot adăuga diverse alte ingrediente...
Vezi rețeta completă