Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Preparare:
AmestecaÅ£i făina cernută cu praful de copt ÅŸi sarea, apoi adăugaÅ£i 150 g unt topit, laptele ÅŸi gălbenuÅŸurile. FrământaÅ£i bine alatul ÅŸi întindeÅ£i-l în două foi de circa 3-4 mm. grosime. CurăţaÅ£i merele ÅŸi perele de coajă ÅŸi sâmburi, apoi tăiaÅ£i-le în cubuleÅ£e de circa 1 cm. AmestecaÅ£i merele ÅŸi perele cu ghimbirul curăţat de coajă ÅŸi dat pe răzătoarea mică. AdaugaÅ£i zahărul, zahărul vanilat, scortiÅŸoara, coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică ÅŸi zeama stoarsă de la jumătate de lămâie.
PuneÅ£i într-o formă de tartă, unsă cu unt ÅŸi tapetată cu făina, una din foile de aluat, apoi puneÅ£i umplutura ÅŸi acoperiÅ£i cu foaia de aluat ramasă. PresaÅ£i foaia pe margine de jur împrejur ÅŸi puneÅ£i tava în cuptorul bine încins. PuteÅ£i face două sau trei crestături în foaia de deasupra ÅŸi puteti s-o ornaÅ£i cu bucăţi tăiate de aluat, în formă de frunze sau flori. CoaceÅ£i placintă la foc potrivit circa 45 de minute sau până când se rumeneÅŸte frumos pe deasupra.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completă