Tiramisù cu piersici

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr pișcoturi
  • 500 gr brânză mascarpone FineLife
  • 500 gr piersici în compot FineLife
  • 100 gr zahăr
  • 200 ml smântână îndulcită pentru frișcă
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Găsește magazinul apropiat

Unul dintre deserturile mele preferate de vară este tiramisù. Se face rapid, nu necesită preparare termică, iar gustul este absolut minunat.

În maximum 15 minute terminăm de făcut tiramisù-ul, apoi îl punem în frigider unde îl vom lăsa să se odihnească minimum 6 ore. Dacă doriți, îl puteți lăsa în frigider peste noapte, a doua zi va avea o aromă de vis și o consistență perfectă.

Vă recomand să folosiți piersici din compot, nu proaspete. Sunt atât de parfumate! Eu am avut un borcan de piersici în compot FineLife și mascarpone FineLife. Le-am cumpărat de la magazinul meu de încredere, LaDoiPași.

Haideți să vedem cum se face acest delicios tiramisù. Neaparat să îl încercați în această vară. Pentru că este o rețetă foarte simplă, puteți să îi implicați și pe cei mici la preparare. Se vor distra de minune!

 

Tiramisù cu piersici – Mod de preparare

  • Scurgem piersicile și pastrăm siropul;
  • Punem brânza mascarpone într-un vas, adaugăm zahărul și zahărul vanilat și amestecăm până la omogenizare;
  • Mixăm frișca până obținem o consistență fermă;
  • Punem frișca peste crema de mascarpone și amestecăm cu grijă, de jos în sus;
  • Amestecăm laptele și siropul compotului de piersici și tăiem în cubulețe potrivite jumătățile de piersică;
  • Inmuiem pișcoturile, unul câte unul, în mixul de lapte și sirop și le așezăm în tavă, unul lângă celălalt, într-un strat uniform;
  • Adaugăm jumătate din cremă peste pișcoturi, iar peste cremă punem jumătate din cubulețele de piersică;
  • Formăm un nou strat de pișcoturi însiropate, îl acoperim cu crema rămasă și adaugăm pe deasupra restul cubulețelor de piersică;
  • Dacă dorim, putem orna prăjitura tiramisù cu ciocolată rasă;
  • Punem tiramisù în frigider, pentru minimum 6 ore, apoi îl servim cu poftă.
  • Poftă bună!

 Urmărește rețetă aici: 

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Conservarea ghebelor pentru iarnă

Frumoasele ghebe, pe care le găsim în buchete bogate, cresc în România în pădurile de foioase, conifere și molizi, pe trunchiuri de copaci vii sau chiar ...

Vezi rețeta completă

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă