Tiramisù cu piersici

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr pișcoturi
  • 500 gr brânză mascarpone FineLife
  • 500 gr piersici în compot FineLife
  • 100 gr zahăr
  • 200 ml smântână îndulcită pentru frișcă
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Găsește magazinul apropiat

Unul dintre deserturile mele preferate de vară este tiramisù. Se face rapid, nu necesită preparare termică, iar gustul este absolut minunat.

În maximum 15 minute terminăm de făcut tiramisù-ul, apoi îl punem în frigider unde îl vom lăsa să se odihnească minimum 6 ore. Dacă doriți, îl puteți lăsa în frigider peste noapte, a doua zi va avea o aromă de vis și o consistență perfectă.

Vă recomand să folosiți piersici din compot, nu proaspete. Sunt atât de parfumate! Eu am avut un borcan de piersici în compot FineLife și mascarpone FineLife. Le-am cumpărat de la magazinul meu de încredere, LaDoiPași.

Haideți să vedem cum se face acest delicios tiramisù. Neaparat să îl încercați în această vară. Pentru că este o rețetă foarte simplă, puteți să îi implicați și pe cei mici la preparare. Se vor distra de minune!

 

Tiramisù cu piersici – Mod de preparare

  • Scurgem piersicile și pastrăm siropul;
  • Punem brânza mascarpone într-un vas, adaugăm zahărul și zahărul vanilat și amestecăm până la omogenizare;
  • Mixăm frișca până obținem o consistență fermă;
  • Punem frișca peste crema de mascarpone și amestecăm cu grijă, de jos în sus;
  • Amestecăm laptele și siropul compotului de piersici și tăiem în cubulețe potrivite jumătățile de piersică;
  • Inmuiem pișcoturile, unul câte unul, în mixul de lapte și sirop și le așezăm în tavă, unul lângă celălalt, într-un strat uniform;
  • Adaugăm jumătate din cremă peste pișcoturi, iar peste cremă punem jumătate din cubulețele de piersică;
  • Formăm un nou strat de pișcoturi însiropate, îl acoperim cu crema rămasă și adaugăm pe deasupra restul cubulețelor de piersică;
  • Dacă dorim, putem orna prăjitura tiramisù cu ciocolată rasă;
  • Punem tiramisù în frigider, pentru minimum 6 ore, apoi îl servim cu poftă.
  • Poftă bună!

 Urmărește rețetă aici: 

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă

Tort de clătite: Desertul simplu și delicios pentru orice ocazie

În luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă de pâine de casă

Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...

Vezi rețeta completă