Tiramisù cu piersici

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr pișcoturi
  • 500 gr brânză mascarpone FineLife
  • 500 gr piersici în compot FineLife
  • 100 gr zahăr
  • 200 ml smântână îndulcită pentru frișcă
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Găsește magazinul apropiat

Unul dintre deserturile mele preferate de vară este tiramisù. Se face rapid, nu necesită preparare termică, iar gustul este absolut minunat.

În maximum 15 minute terminăm de făcut tiramisù-ul, apoi îl punem în frigider unde îl vom lăsa să se odihnească minimum 6 ore. Dacă doriți, îl puteți lăsa în frigider peste noapte, a doua zi va avea o aromă de vis și o consistență perfectă.

Vă recomand să folosiți piersici din compot, nu proaspete. Sunt atât de parfumate! Eu am avut un borcan de piersici în compot FineLife și mascarpone FineLife. Le-am cumpărat de la magazinul meu de încredere, LaDoiPași.

Haideți să vedem cum se face acest delicios tiramisù. Neaparat să îl încercați în această vară. Pentru că este o rețetă foarte simplă, puteți să îi implicați și pe cei mici la preparare. Se vor distra de minune!

 

Tiramisù cu piersici – Mod de preparare

  • Scurgem piersicile și pastrăm siropul;
  • Punem brânza mascarpone într-un vas, adaugăm zahărul și zahărul vanilat și amestecăm până la omogenizare;
  • Mixăm frișca până obținem o consistență fermă;
  • Punem frișca peste crema de mascarpone și amestecăm cu grijă, de jos în sus;
  • Amestecăm laptele și siropul compotului de piersici și tăiem în cubulețe potrivite jumătățile de piersică;
  • Inmuiem pișcoturile, unul câte unul, în mixul de lapte și sirop și le așezăm în tavă, unul lângă celălalt, într-un strat uniform;
  • Adaugăm jumătate din cremă peste pișcoturi, iar peste cremă punem jumătate din cubulețele de piersică;
  • Formăm un nou strat de pișcoturi însiropate, îl acoperim cu crema rămasă și adaugăm pe deasupra restul cubulețelor de piersică;
  • Dacă dorim, putem orna prăjitura tiramisù cu ciocolată rasă;
  • Punem tiramisù în frigider, pentru minimum 6 ore, apoi îl servim cu poftă.
  • Poftă bună!

 Urmărește rețetă aici: 

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă

Mini burger

Odată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...

Vezi rețeta completă

Cocktail Bellini

A venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...

Vezi rețeta completă