Tiramisù cu piersici

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr piÈ™coturi
  • 500 gr brânză mascarpone FineLife
  • 500 gr piersici în compot FineLife
  • 100 gr zahăr
  • 200 ml smântână îndulcită pentru friÈ™că
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
Găsește magazinul apropiat

Unul dintre deserturile mele preferate de vară este tiramisù. Se face rapid, nu necesită preparare termică, iar gustul este absolut minunat.

În maximum 15 minute terminăm de făcut tiramisù-ul, apoi îl punem în frigider unde îl vom lăsa să se odihnească minimum 6 ore. Dacă doriÈ›i, îl puteÈ›i lăsa în frigider peste noapte, a doua zi va avea o aromă de vis È™i o consistență perfectă.

Vă recomand să folosiÈ›i piersici din compot, nu proaspete. Sunt atât de parfumate! Eu am avut un borcan de piersici în compot FineLife È™i mascarpone FineLife. Le-am cumpărat de la magazinul meu de încredere, LaDoiPaÈ™i.

HaideÈ›i să vedem cum se face acest delicios tiramisù. Neaparat să îl încercaÈ›i în această vară. Pentru că este o reÈ›etă foarte simplă, puteÈ›i să îi implicaÈ›i È™i pe cei mici la preparare. Se vor distra de minune!

 

Tiramisù cu piersici – Mod de preparare

  • Scurgem piersicile È™i pastrăm siropul;
  • Punem brânza mascarpone într-un vas, adaugăm zahărul È™i zahărul vanilat È™i amestecăm până la omogenizare;
  • Mixăm friÈ™ca până obÈ›inem o consistență fermă;
  • Punem friÈ™ca peste crema de mascarpone È™i amestecăm cu grijă, de jos în sus;
  • Amestecăm laptele È™i siropul compotului de piersici È™i tăiem în cubuleÈ›e potrivite jumătățile de piersică;
  • Inmuiem piÈ™coturile, unul câte unul, în mixul de lapte È™i sirop È™i le aÈ™ezăm în tavă, unul lângă celălalt, într-un strat uniform;
  • Adaugăm jumătate din cremă peste piÈ™coturi, iar peste cremă punem jumătate din cubuleÈ›ele de piersică;
  • Formăm un nou strat de piÈ™coturi însiropate, îl acoperim cu crema rămasă È™i adaugăm pe deasupra restul cubuleÈ›elor de piersică;
  • Dacă dorim, putem orna prăjitura tiramisù cu ciocolată rasă;
  • Punem tiramisù în frigider, pentru minimum 6 ore, apoi îl servim cu poftă.
  • Poftă bună!

 UrmăreÈ™te reÈ›etă aici: 

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă