Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Separă gălbenușurile de albușuri. Într-un vas, bate gălbenușurile cu două treimi din cantitatea de zahăr și adaugă făina. Amestecă până se omogenizează bine, după care adaugă uleiul, morcovii dați pe răzătoare, stafidele, nucile, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și sarea. Amestecă toate ingredientele până obții o cremă omogenă.
Acum, separat, bate albușurile împreună cu restul de zahăr, până obții o spumă tare. Încorporează treptat și lent spuma de albușuri cu restul compoziției. Atenție, este important să amesteci cât mai puțin, dar lent, pentru a te asigura că nu se lasă albușul, iar blatul tortului nu crește și nu devine atât de pufos pe cât ar trebui.
Acum, alege forma pentru copt, tapetează cu puțin unt și făină. Este indicat să alegi o formă rotundă și înaltă.
Compoziția formată trebuie turnată în forma de copt, iar totul se pune la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.
Amestecă toate ingredientele pentru cremă cu ajutorul unui mixer și pune compoziția la frigider, până când este gata blatul.
După ce s-a copt blatul, scoate-l din formă și lasă-l să se răcească. După ce s-a răcit, taie-l pe orizontală în două sau trei foi.
Fiecare foaie se unge cu cremă și deasupra cremei se mai pot presăra nuci sau stafide.
La final, tortul de morcovi poate fi ornat cum dorești. Peste restul de cremă poți presăra nuci, coajă de portocală rasă sau ciocolată.
Dacă nu ai știut până acum că morcovii se potrivesc de minune într-un desert făcut în casă, îți spunem noi. Cel mai bun dulce pe care îl poți pregăti pentru a-ți impresiona invitații este rețeta de carrot cake cu cremă de brânză. Cu un gust și o aromă aparte, tortul va fi vedeta serii. Notează-ți ingredientele și pregătește-te să faci cel mai bun tort de morcovi cu cremă de brânză.
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completă