Carrot cake (tort de morcovi) cu cremă de brânză - desertul ideal de făcut acasă

LaDoiPași

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 ouă;
  • 280 gr de zahăr brun;
  • 200 ml ulei de floarea soarelui;
  • 270 gr făină;
  • 400 gr morcovi dați pe răzătoare;
  • 140 gr stafide;
  • 120 gr nuci mărunțite;
  • 2 linguriţă scorțișoară;
  • 1 pliculeț praf de copt;
  • 1 jumătate de lingurițe de nucșoară;
  • 2 vârfuri de cuțit de sare;
  • 250 gr brânză proaspătă de vaci;
  • 70 gr unt;
  • 1 linguriţă esență de vanilie sau baton de vanilie;
  • 220 gr zahăr pudră;
  • 2 coajă rasă de la 2 portocale;
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare carrot cake cu cremă de brânză

Separă gălbenușurile de albușuri. Într-un vas, bate gălbenușurile cu două treimi din cantitatea de zahăr și adaugă făina. Amestecă până se omogenizează bine, după care adaugă uleiul, morcovii dați pe răzătoare, stafidele, nucile, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și sarea. Amestecă toate ingredientele până obții o cremă omogenă.

Acum, separat, bate albușurile împreună cu restul de zahăr, până obții o spumă tare. Încorporează treptat și lent spuma de albușuri cu restul compoziției. Atenție, este important să amesteci cât mai puțin, dar lent, pentru a te asigura că nu se lasă albușul, iar blatul tortului nu crește și nu devine atât de pufos pe cât ar trebui.

Acum, alege forma pentru copt, tapetează cu puțin unt și făină. Este indicat să alegi o formă rotundă și înaltă.

Compoziția formată trebuie turnată în forma de copt, iar totul se pune la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.

Pregătește crema pentru tort de morcovi:

Amestecă toate ingredientele pentru cremă cu ajutorul unui mixer și pune compoziția la frigider, până când este gata blatul.

După ce s-a copt blatul, scoate-l din formă și lasă-l să se răcească. După ce s-a răcit, taie-l pe orizontală în două sau trei foi.

Fiecare foaie se unge cu cremă și deasupra cremei se mai pot presăra nuci sau stafide.

La final, tortul de morcovi poate fi ornat cum dorești. Peste restul de cremă poți presăra nuci, coajă de portocală rasă sau ciocolată.

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Rețetă carrot cake (tort de morcovi) cu cremă de brânză

Dacă nu ai știut până acum că morcovii se potrivesc de minune într-un desert făcut în casă, îți spunem noi. Cel mai bun dulce pe care îl poți pregăti pentru a-ți impresiona invitații este rețeta de carrot cake cu cremă de brânză. Cu un gust și o aromă aparte, tortul va fi vedeta serii. Notează-ți ingredientele și pregătește-te să faci cel mai bun tort de morcovi cu cremă de brânză.

Tiramisù cu piersici

Luna aceasta, Laura Adamache ne propune un tiramisù cu piersici în compot, fără ouă, lejer și delicios, dar mai ales foarte ușor de făcut.

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu ciuperci și ardei copt

Un preparat savuros și plin de arome. Salata de vinete cu ciuperci și ardei copt se pregătește foarte ușor, așa că încearcă și tu rețeta povestită p...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete Baba Ganouj/ Baba Ganoush - rețetă libaneză

Cu un plus de ingrediente față de salata de vinete tradițională, Baba Ganoush este rețeta indiană cu o textură deosebită și un gust extrem de aromat da...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu maioneză

Cu toții cunoaștem gustul clasic al salatei de vinete cu maioneză adăugată. O rețetă extrem de gustoasă și foarte ușor de pregătit. Urmărește rețe...

Vezi rețeta completă