Carrot cake (tort de morcovi) cu cremă de brânză - desertul ideal de făcut acasă

LaDoiPași

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 ouă;
  • 280 gr de zahăr brun;
  • 200 ml ulei de floarea soarelui;
  • 270 gr făină;
  • 400 gr morcovi daÈ›i pe răzătoare;
  • 140 gr stafide;
  • 120 gr nuci mărunÈ›ite;
  • 2 linguriţă scorÈ›iÈ™oară;
  • 1 pliculeÈ› praf de copt;
  • 1 jumătate de linguriÈ›e de nucÈ™oară;
  • 2 vârfuri de cuÈ›it de sare;
  • 250 gr brânză proaspătă de vaci;
  • 70 gr unt;
  • 1 linguriţă esență de vanilie sau baton de vanilie;
  • 220 gr zahăr pudră;
  • 2 coajă rasă de la 2 portocale;
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare carrot cake cu cremă de brânză

Separă gălbenuÈ™urile de albuÈ™uri. Într-un vas, bate gălbenuÈ™urile cu două treimi din cantitatea de zahăr È™i adaugă făina. Amestecă până se omogenizează bine, după care adaugă uleiul, morcovii daÈ›i pe răzătoare, stafidele, nucile, scorÈ›iÈ™oara, nucÈ™oara, praful de copt È™i sarea. Amestecă toate ingredientele până obÈ›ii o cremă omogenă.

Acum, separat, bate albuÈ™urile împreună cu restul de zahăr, până obÈ›ii o spumă tare. Încorporează treptat È™i lent spuma de albuÈ™uri cu restul compoziÈ›iei. AtenÈ›ie, este important să amesteci cât mai puÈ›in, dar lent, pentru a te asigura că nu se lasă albuÈ™ul, iar blatul tortului nu creÈ™te È™i nu devine atât de pufos pe cât ar trebui.

Acum, alege forma pentru copt, tapetează cu puÈ›in unt È™i făină. Este indicat să alegi o formă rotundă È™i înaltă.

CompoziÈ›ia formată trebuie turnată în forma de copt, iar totul se pune la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.

Pregătește crema pentru tort de morcovi:

Amestecă toate ingredientele pentru cremă cu ajutorul unui mixer È™i pune compoziÈ›ia la frigider, până când este gata blatul.

După ce s-a copt blatul, scoate-l din formă È™i lasă-l să se răcească. După ce s-a răcit, taie-l pe orizontală în două sau trei foi.

Fiecare foaie se unge cu cremă și deasupra cremei se mai pot presăra nuci sau stafide.

La final, tortul de morcovi poate fi ornat cum dorești. Peste restul de cremă poți presăra nuci, coajă de portocală rasă sau ciocolată.

ReÈ›etă carrot cake (tort de morcovi) cu cremă de brânză

Dacă nu ai È™tiut până acum că morcovii se potrivesc de minune într-un desert făcut în casă, îÈ›i spunem noi. Cel mai bun dulce pe care îl poÈ›i pregăti pentru a-È›i impresiona invitaÈ›ii este reÈ›eta de carrot cake cu cremă de brânză. Cu un gust È™i o aromă aparte, tortul va fi vedeta serii. Notează-È›i ingredientele È™i pregăteÈ™te-te să faci cel mai bun tort de morcovi cu cremă de brânză.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă