Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de preparat: tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele uscate într-un bol, cele umede intr-alt bol iar mai apoi să torni ingredientele umede peste ingredientele uscate. Un secret al acestui tort este pudra de espresso. Dacă alegi să o folosești, aceasta va intensifica gustul de ciocolată a tortului tău.
Primul pas este acela de a pregăti ingredientele necesare, iar apoi preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge două forme de tort de 23 cm, tapetează cu hârtie de copt, apoi unge hârtia de copt cu unt sau ulei.
IngredienteÂ
Amestecă ingredientele uscate:
Se amestecă făina, pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și praful de espresso (dacă alegeți să folosiți) într-un castron mare.
Amestecă ingredientele umede:
Folosind un tel amestecă uleiul, ouăle și vanilia până acestea se combină bine. Adaugă iaurtul și amestecă până se omogenizează. Toarnă ingredientele umede peste ingredientele uscate, adaugă apa fierbinte sau cafeaua și amestecă încet până când aluatul este complet omogen. În final vei obține un aluat subțire.
ÃŽmparte aluatul uniform în cele două tigăi È™i da-l în cuptor pentru 23-26 de minute sau pana ce testul scobitorii trece. Timpul de coacere variază, aÈ™a că fii cu ochii pe cuptor! Chiar dacă blaturile sunt complet coapte, odată ce se răcesc, acestea se pot scufunda puÈ›in în centru deoarece sunt blaturi umede.Â
Scoate blaturile din cuptor și pune-le pe un grătar. Se lasă să se răcească complet în tavă.
Ingrediente
Cu un mixer de mână sau cu un tel, bate untul la viteză medie până devine cremos – aproximativ 2 minute. Adaugă zahărul pudră, pudra de cacao, 3 linguri de smântână groasă, sare È™i extractul de vanilie. Mixează la viteză mică timp de 30 de secunde, apoi creÈ™te la viteză mare È™i mixează încă 1 minut. Mai poÈ›i adăuga 1-2 linguri de zahăr pudră sau cacao dacă glazura este prea subÈ›ire sau încă 1-2 linguri de smântână dacă glazura este prea groasă.Â
Tortul se asamblează și se dă la rece.
Dacă blaturile sunt bombate deasupra, folosește un cuțit mare zimțat pentru a tăia un strat subțire de pe vârfurile acestora pentru a crea o suprafață plană. Așază primul blat pe suportul pentru tort sau pe farfuria de servire. Acoperă uniform partea de sus cu cremă. Pune al doilea blat peste cremă și mai întinde un strat de cremă rămasă deasupra și pe părțile laterale. Ornează cu fulgi de ciocolată, fructe de pădure sau chiar macarons pentru aspectul festiv pe care dorești să îl obții de Anul Nou.
Totul se dă la frigider pentru cel putin 30-60 de minute înainte de a-l tăia.Â
Acoperă bine tortul rămas și păstrează-l la frigider până la 5 zile.
Se serveste rece, este delicios!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă