Sănătate

Sfaturi îngrijire corp și mâini iarna

February 12, 2024

« înapoi la sfaturi

Anotimpul rece are farmecul său, dar, când ieșim din casă, trebuie să știm cum să ne protejam pielea de frigul de afară.

Vremea de iarnă este nemiloasă cu pielea noastră, ea tinde să devină ternă și uscată, de aceea trebuie să avem mai multă grijă de noi în sezonul rece!

1. Îmbracă-te potrivit

În primul rând, trebuie să te îmbraci în haine călduroase pentru a-ți proteja pielea și pentru a avea o circulație sanguină bună; obișnuiește-te să porți fular și mănuși pentru a evita problema mâinilor crăpate de la frig. De asemenea, încearcă să eviți expunerea la temperaturi extrem de reci și, totodată, la căldura uscată din interior care afectează pielea delicată.

2. Spală-te corect pe mâini și corp

Din cauza contactului frecvent cu săpunul, pielea mâinilor își pierde din elasticitate și începe să devină uscată. Iată cum poți evita această problemă.

• Nu utiliza săpun antibacterian decât dacă este absolut necesar.

• Evită săpunurile parfumate pentru că usucă pielea și produc iritații.

• Spală-ți mâinile cu apă călduță, nu fierbinte, pentru a păstra stratul protector natural al pielii.

• De asemenea, dușurile de lungă durată pot usca pielea. Limitează timpul petrecut în duș și evită utilizarea apei fierbinți.

• Nu uita să aplici o crema hidratantă de mâini și de corp după ce ieși din duș.

3. Alege o crema de mâini hidratantă

Încearcă să aplici o cremă extra-hrănitoare pentru mâini, de fiecare dată înainte de a ieși din casă și nu uita să-ți acoperi mâinile pentru a asigura o bună hidratare a pielii.

Descoperă în oferta lunii februarie o cremă de mâini potrivită https://www.la-doi-pasi.ro/oferta-curenta.html

4. Adaptează-ți rutina de îngrijire a pielii

Iarna, aerul este mai uscat și tinde să usuce pielea, de aceea, hidratarea crescută și produsele mai blânde, cu ingrediente naturale reprezintă principalele cerințe pentru o îngrijire corectă. Îți recomandăm să schimbi loțiunea de față cu o cremă, fondul de ten pudră cu unul lichid și demachiantul obișnuit cu unul tip spumă sau pe bază de lapte. Pentru a spori eficacitatea și hidratarea, adaugă un ser anti-îmbătrânire rutinei, înainte de cremă.

5. Nu uita să aplici protecție solară

Soarele de iarnă poate fi la fel de dăunător ca și soarele de vară pentru piele, așa că nu uita să-ți protejezi fața. Cea mai ușoară modalitate este prin a aplica în fiecare zi o cremă hidratantă cu SPF, chiar și iarna, mai ales dacă mergi la schi sau petreci mult timp în aer liber.

6. Hidratează-te corespunzător și menține o dietă sănătoasă

Apa face minuni pentru corp, atât la exterior, cât și în interior. Încearcă să bei suficiente lichide, 2l pe zi, chiar și iarna, pentru a avea o piele și un ten strălucitor. O dietă sănătoasă este importantă iarna, chiar mai mult decât în restul anului. Aportul suficient de vitamina C nu numai că îți va stimula sistemul imunitar, ci îți va ajuta pielea să aibă un aspect sănătos, susținând producția de colagen și limitând îmbătrânirea celulară deoarece este un puternic antioxidant. Ardei, pătrunjel, kiwi, citrice și toate fructele și legumele proaspete sunt foarte importante în fiecare zi. Omega-3 (care se găsește în peștele gras, nuci, semințe de in și uleiul de rapiță ) contribuie, de asemenea, la obținerea unei pieli mai fine și mai suple.

În încheiere, sfatul principal este acesta: tratează-ți corpul cu iubire și el va reacționa imediat. Mănâncă sănătos, bea apă multă, folosește o cremă bună de hidratare, și nu uita că 8 ore de somn sunt esențiale în menținerea unui ritual de frumusețe. Noaptea, corpul tău se recuperează după agresiunile din timpul zilei, prin urmare somnul de frumusețe nu trebuie neglijat.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.