Icre de crap - cea mai bună rețetă pescărească

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr icre de crap (proaspete sau sărate, după preferințe)
  • 100 gr griș
  • 300 ml ulei
  • 0 o ceapă
  • 0 zeama de la jumătate de lămâie
  • 2 linguri de apă minerală
Găsește magazinul apropiat

Salata de icre de crap este un aperitiv pregătit intens de gospodine pentru mesele festive, alături de salata de boeuf sau salata de vinete. Se pregătește ușor, fie din icre sărate sau proaspete de crap, împreună cu alte câteva ingrediente pe care le ai în casă. Urmărește și încearcă și tu rețeta simplă pentru icre de crap.

 Mod de preparare

 

Grișul se pune la fiert și se lasă până când devine o pastă fină, după preferințe. Se amestecă regulat pentru a nu se forma cocoloașe, iar când este gata, se lasă la răcit.

 

Dacă în rețetă, folosești icre proaspete, peste ele trebuie să adaugi sare, deoarece nu sunt sărate, în funcție de gust. În schimb, dacă folosești icre deja sărate, atunci acestea trebuie ținute la desărat, într-un bol cu apă cât să le acopere, iar peste ele se adaugă 2 felii de pâine. Icrele se lasă la desărat pentru aproximativ 3-4 ore înainte de preparare.

 

După ce grișul s-a răcit, acesta se pune într-un blender, peste care se adaugă icrele și se mixează totul timp de maxim 3 minute. Grișul din compoziție va îngroșa salata și o va aduce la consistența dorită. În locul grișului, poți adăuga puțin miez de pâine (de la o felie, maxim două de pâine) pe care l-ai înmuiat în prealabil în puțin lapte.

 

După ce grișul și icrele s-au omogenizat, treptat se încorporează, puțin câte puțin, uleiul, după care se adaugă zeama de lămâie și apa minerală și se continuă mixarea amestecului până se ajunge la consistența pe care ți-o dorești.

 

Ceapa se toacă foarte mărunt și, după ce salata este gata în blender, se adaugă și ceapa și se mai amestecă puțin.

 

Salata de icre de crap este gata. Se pune într-un bol, se ornează cu verdeață proaspătă și se păstrează la rece până în momentul servirii. Salata de icre de servește rece, împreună cu felii de pâine prăjită și măsline verzi sau negre.

 

 Ce se întâmplă dacă se taie salata de icre de crap

 

Dacă observi că salata de icre s-a tăiat atunci când ai adăugat uleiul, se poate întâmpla adesea și la maioneză, poți să o repari foarte ușor astfel:

 

Se scurge uleiul care s-a separat din salată, iar peste se adaugă miezul de la o jumătate de felie de pâine înmuiat în lapte. Miezul de pâine se adaugă peste salată și se mai mixează totul în blender, la viteză mică, până când salata începe să devină din nou cremoasă.

 

Salata de icre de crap se păstrează la frigider proaspătă chiar și pentru câteva zile, așa că poate fi preparatul ideal pentru prima masă a zilei ori aperitivul perfect pentru prânz.

 

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Frittata cu orez și cașcaval

Frittata cu orez și cașcaval este un preparat delicios și sățios pentru micul dejun sau masă de prânz pe care Laura Adamache de învață să îl pregăt...

Vezi rețeta completă

Conopidă la cuptor

Pregătirea conopidei. Se ia mănunchiul de conopidă, se spală și se taie sau se rup bucățele mici. Se spală bine totul, după care toate buchețele de co...

Vezi rețeta completă

Icre de crap - cea mai bună rețetă pescărească

Salata tradițională din icre de crap este unul dintre cele mai îndrăgite aperitive. Cremoasă, cu o textură fină și ușoară, salata din icre poate fi pr...

Vezi rețeta completă

Ciorbă de burtă - cum faci rețeta tradițională cu smântână și ou

Deși face parte din meniul oriental, ciorba de burtă este unul dintre cele mai pregătite preparate culinare la noi în țară. Este gustoasă, plină de arom...

Vezi rețeta completă